Wereldreizigers.nl
dubai

Een bezoek aan Dubai

Zou jij heel graag eens op reis willen naar de Arabische Emiraten? Kies dan voor Dubai! Deze prachtige stad heeft ontzettend veel te bieden: architectuur, cultuur, natuur en luxe. Koel lekker af langs een van de vele stranden en neem een duik in de Perzische Golf. Bezoek een van de vele prachtige moskeeën of ontdek de woestijn. In deze blog ontdek je nog meer wat te doen in Dubai.

Burj Khalifa

Het meest bekende gebouw van Dubai is de Burj Khalifa. In 2004 werd gestart met de bouw van dit hoogste gebouw ter wereld. In 2010 mochten bezoekers dit 828 meter hoge gebouw voor het eerst betreden. Hoewel het gebouw 163 verdiepingen heeft, kun je er maar drie van de Burj Khalifa bezoeken. Op de 122e verdieping vind je het At.mosphere restaurant. Het goedkoopste drankje is een koffietje, waarvoor je €17,61 betaalt. Zorg er ook voor dat je luxe gekleed gaat: casual kleding is niet toegestaan. 

Wanneer je van het uitzicht wilt genieten, kun je naar verdieping 124. Je ziet dan op een hoogte van 452 meter over deze geweldige stad. Hier heb je de At the Top-observatiedesk. Een etage hoger vind je de uitbreiding van dit observatieplatform. Vooral op een regenachtige dag is dit een prachtige locatie, omdat het overdekt is. 

Waterliefhebbers

Ben je fan van havens? Bezoek dan zeker de Dubai Marina. Je kunt deze prachtige haven bewonderen te voet en heerlijk slenteren over de promenade. Neem een lekkere thee in een van de vele cafés of rust heerlijk uit aan het strand. Ook kun je vanaf deze locatie met een speedboot een mooie tocht maken. Ben jij een echte daredevil? Doe dan een bananenboottocht! Ook kun je met een jetski een tour doen, Dubai vanuit een helikopter bewonderen of skydiven bij iFly.

Wil je graag de meest prachtige vissen bewonderen zonder een nat pak te krijgen? Neem dan een bezoekje aan Lost Chambers Aquarium. Je kunt door een tunnel lopen waarbij je omringt wordt door haaien, vissen en andere onderwaterdieren. Maar ook als je wel graag wilt gaan zwemmen tussen de vissen kun je deze locatie bezoeken. Je kunt namelijk in het Dubai Aquarium ook duiken. Je kunt het Lost Chambers Aquarium trouwens ook combineren met een bezoekje aan het meest bijzondere waterpretpark ter wereld. Dit 105 attracties tellende waterpark is een ware beleving voor jong en oud.

Genieten van bloemen en planten

Zoek je liever de rust op en wil je genieten van natuur? Bezoek dan zeker Miracle Garden. Hier ontdek je meer dan 45 miljoen bloemen en vlinders. De huisjes zijn bekleed met prachtige bloemen en wanneer je hier binnenkomt is het net alsof je in een sprookjeswereld stapt. Voor bloemenliefhebbers waan je je als een kind in de snoepwinkel. Ook kun je Green Planet bezoeken. Dit is een heuse jungle en geschikt voor jong en oud. 

Zoals je al ziet, in Dubai is ontzettend veel te beleven. Plan jouw reisje goed in. Je zult waarschijnlijk niet genoeg hebben aan een weekje Dubai. Wellicht de perfecte reden om vaker terug te keren naar deze schitterende stad!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link