Wereldreizigers.nl
malediven23

Ver weg? Boek nu een paradijselijke zonvakantie naar de Malediven

Kom jij overal foto’s en filmpjes tegen van een tropisch oord met helder blauw zeewater en luxe hotelkamers? Krijg jij hierdoor de behoefte om ook op een zonvakantie te gaan en te genieten? De Malediven is de ideale locatie om te genieten en tot rust te komen. Ben jij toe aan een zonvakantie en ben je benieuwd naar de Malediven? Lees dan snel verder!

Vakantie naar een paradijs

Als je aan de Malediven denkt, dan denk je aan witte stranden, resorts op het water en heel veel luxe. Tijdens jouw vakantie op de Malediven van FTI is dit wat je vindt. De zee is helderblauw en jouw resort bevindt zich bijna op dit water. Cocao Island is een van de meest exotische stranden. Het helderblauwe water en de koraalriffen zorgen voor een mooi beeld tijdens het snorkelen. Ga duiken bij een duikschool of zet zelf je duikbril op en geniet van de kleurrijke koraalriffen en de zeedieren. Zo zijn er kleine vissen te zien, maar ook roggen, haaien, barracuda’s, schildpadden en walvishaaien. Wil je even wat minder actief zijn, dan kan je met een zomers drankje genieten op de vele stranden die de Malediven heeft. De Malediven staan bekend om de vakantiehuisjes op het water. Er mag op de Malediven namelijk niet hoger dan hoogste palmboom gebouwd worden. De huisjes zijn heel knus en zorgen voor een romantische sfeer. Daarom is de Malediven de ultieme romantische bestemming. 

Activiteiten op de Malediven

Naast snorkelen en duiken kan je dagtrips boeken en de andere eilanden van de Malediven ontdekken. Of ga op de foto met een van de roggen, zwemmen met dolfijnen en sluit je de dag af met het bekijken van de prachtige zonsondergang. Wanneer sterren tevoorschijn komen en de avond valt, dan kan het op sommige eilanden voorkomen dat het water licht geeft. 

Praktische informatie over de Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan. De Malediven bestaan uit maar liefst 1190 eilanden. 88 eilanden zijn ingericht voor toeristen en 200 zijn er bewoond. Er zijn dus zeer veel onbewoonde eilanden. De eilanden zijn onderverdeeld in “atollen”, ook wel het groeperen van de eilanden. Het grootste atol is de Male-atol die opgesplitst is in Noord- en Zuid-Male. Male is de hoofdstad van de Malediven. De Malediven heeft ongeveer 400.000 inwoners. De temperatuur op de Malediven is door het hele jaar heen, ongeveer 30 graden Celsius. De beste periode om naar de Malediven te gaan zijn de maanden januari tot en met april. Het vliegen vanaf Nederland naar de Malediven is niet bepaald goedkoop. Door de Malediven te combineren met een ander land, kan de prijs voor een vliegticket lager zijn. In de Malediven is het ongeveer drie uur later dan in Nederland. 

Dus ben jij toe aan een vakantie naar een paradijs, samen met je familie of alleen met je partner? Of staat de Malediven al heel lang op je bucketlist? Wacht dan niet langer en ga op een reis om nooit te vergeten!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link