Wereldreizigers.nl
vojtech bruzek Yrxr3bsPdS0 unsplash | locktrip | Wereldreizigers.nl

Vermijd machtige boekingssites | Hoe je écht goedkoop hotelkamers boekt

Kun je nog een hotel boeken en écht iets besparen? Al die boekingssites zijn toch allemaal hetzelfde? Ondertussen maken Expedia en Booking.com miljarden euro’s winst. Hoe werkt dit en waarom zou je dit willen vermijden?

Grote spelers in de markt

Wie een hotel wil boeken gaat vaak naar de bekende boekingssites zoals Booking.com, Expedia en Trivago. Wel zo makkelijk en het werkt vaak perfect. Zij besteden vermogens aan omvangrijke reclamecampagnes en zijn daardoor werkelijk overal te zien. En ze pretenderen scherpe prijzen te hanteren.

Waar komen de miljoenen euro’s die de grote boekingssites aan marketing besteden vandaan? Ze maken ook nog eens miljarden euro’s winst. Hoe kunnen zij ons laten geloven de goedkoopste te zijn?

Lees ook: Wat is een hostel? En waarom zou je er verblijven?

Stel jezelf de vraag: hoe is de prijs opgebouwd?

Om die vragen te beantwoorden moeten we weten hoe de prijs is opgebouwd die we te zien krijgen als we een boekingsplatform gebruiken.

Een hotelier sluit zich aan bij het platform. Dat moet hij wel doen, anders is hij bijna niet te vinden. Doordat hij samenwerkt met een grote boekingssite, is hij ook overgeleverd aan hun enorme macht. Stel, een hotelier wil honderd euro voor een kamer hebben, dan is dat uiteraard niet de prijs die wij betalen. Er komt nog een behoorlijk bedrag aan commissie bovenop van de boekingssite die ook nog eens zelf de hoogte van deze commissie bepaalt. Zij hebben immers, doordat ze zo groot zijn, inzicht in hoeveel hotelkamers er nog in een bepaalde stad of regio beschikbaar zijn. Zij weten of er schaarste is of juist niet.

edvin johansson rlwE8f8anOc unsplash | locktrip | Wereldreizigers.nl
Vermijd machtige boekingssites | Hoe je écht goedkoop hotelkamers boekt 5

Bij schaarste nóg hogere comissies

En doordat zij over deze kennis beschikken, kan het zomaar voorkomen dat er bij schaarste zelfs meer dan de gebruikelijke twintig tot 25 procent commissie bovenop de kamerprijs die de hotelier wil ontvangen, komt. Soms wel vijftig of zestig procent! Deze hoge commissies hebben ze nodig om hun reclamecampagnes te financieren en hun aandeelhouders tevreden te houden.

Lees ook: Wereldreizigers.nl steunt Moonback met crowdfunding

Locktrip is een nieuwe speler

Hoe boek ik dan wél de goedkoopste hotelkamer? Met Locktrip.nl bijvoorbeeld.. Deze nieuwe boekingssite berekent geen hoge commissies. Dus gaat er al meteen zo’n twintig tot 25 procent van de prijs af. En soms zelfs vijftig tot zestig procent! Het kan voorkomen dat de prijs hetzelfde is als bij bijvoorbeeld Booking.com, omdat zij dan bij een specifiek hotel met de prijs stunten. Er wordt dan bijna geen commissie berekend. Dit komt niet vaak voor, want de miljarden moeten natuurlijk wel binnen blijven stromen.

Zonder marketing toch succesvol

Dat je nog nooit van Locktrip hebt gehoord is niet verwonderlijk. Het bedrijf is pas in 2017 opgericht en heeft nog niks aan marketing gedaan. De website moet immers eerst goed ontwikkeld zijn, de kinderziektes eruit, voordat je het aan het grote publiek wil presenteren. Daar wordt nu mee begonnen. Wél is Locktrip al opgevallen bij Webjet.com.au. Deze beursgenoteerde Australische boekingssite is enthousiast over de innovatieve manier hoe Locktrip de hotelprijzen laag kan houden en heeft inmiddels een belang in het bedrijf genomen.

visualsofdana T5pL6ciEn I unsplash | locktrip | Wereldreizigers.nl
Vermijd machtige boekingssites | Hoe je écht goedkoop hotelkamers boekt 6

Zij gaan deze lagere prijzen ook aanbieden op hun platform. Locktrip zal trouwens nooit miljoenen uitgeven aan marketing, want die kosten moeten uiteindelijk door de gebruikers worden betaald. En dat willen ze nou juist niet.

Blockchaintechnologie

Wat is dan hun verdienmodel? Locktrip is een bedrijf dat gebruik maakt van de blockchaintechnologie. Juist door blockchain worden tussenpersonen uitgeschakeld en wordt er een ander verdienmodel gecreëerd. Dit is allemaal achter de schermen en als gebruiker kun je dat aan je voorbij laten gaan. Je betaalt gewoon, net als bij die andere sites, met je creditcard.

Lees ook: 10 manieren hoe Digital Nomads online geld verdienen

Locktrip zal de komende tijd een enorme groei doormaken en veel bekender worden. Wie wil er immers niet veel geld besparen op precies dezelfde hotelkamer die je bij de grote boekingssites voorbij ziet komen.

Klik op www.locktrip.nl en meld je aan. Je krijgt bij je eerste boeking 5% extra korting op de toch al lage prijs! De code voor 5% korting op eerste boeking = ZHDJ4

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
5 Shares
5 Shares
Copy link