Wereldreizigers.nl
beveiliging | huis beveiligd wereldreis | Wereldreizigers.nl

Is je huis wel goed beveiligd als je op wereldreis gaat?

In een nog niet zo ver verleden waren de apparaten die je meenam op vakantie alleen bedienbaar met een knop of in ieder geval zonder slimme elektronische functies. Te denken valt aan een koffiezetapparaat, een barbecue of gasstel. Dat maakte het leven tijdens de vakantie heerlijk eenvoudig. En wilde je tijdens je vakantie muziek luisteren, dan nam je een draagbare radio mee waarin je cassettebandjes kon afspelen. 

Tegenwoordig is het verstandig om een aparte tas mee te nemen waarin je alle apparaten, opladers, powerbanks, geluidsboxen in mee kunt nemen. De beveiliging van je huis bestond bij de gratie van je nieuwsgierige overbuurvrouw, die voor jou naast de plantjes bewateren wel een oogje in het zeil wilde houden.

Ben je al druk bezig met je volgende vakantie? Dan is het een goed idee om niet alleen plannen te maken waar je naartoe gaat, maar ook je huis goed beveiligd achter te laten. Een ideaal apparaat hiervoor is de Nest Hub van Google. Hierop kun je bijvoorbeeld de Google Nest deurbel op installeren via de Google Home app. Bovendien kun je met de Google Nest Hub ook tijdens je afwezigheid een lichtplan opstellen die de verlichting op verschillende tijden aan en uit zet. Zo lijkt het dat er tijdens je vakantie toch iemand in huis is en kun je de buurvrouw die de plantjes water geeft via een camera, ook nog in de gaten houden. Het zal in ieder geval potentiële inbrekers ontmoedigen om eens in jouw huis rond te gaan neuzen.

Lees ook: Wereldreis plannen in 10 stappen | Volledige handleiding & stappenplan

Slim

Je kunt zowel bij afwezigheid als aanwezigheid je huis net zo slim maken als je zelf wilt. De naam waaronder je alle slimmigheid kunt samenvatten is domotica. Het staat voor het automatisch maken van handelingen en processen in huis. Deze automatisering kun je aansturen middels je smartphone of met een paneel aan de muur van je woonkamer. Middels een beveiligingscamera kun je dan overal ter wereld zien wat er in je huis aan de hand is, en de slimme deurbel zorgt ervoor dat je op vakantie kunt zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Je kunt zelfs een slimme rookmelder in je huis installeren. Zodat je op je iphone of tablet een waarschuwing krijgt als er bijvoorbeeld rook in je huis is.

Slim op reis

Kun je niet zonder je slimme apparaten als je op reis gaat, zorg dan dat je altijd op een plek bent waar gratis wifi beschikbaar is, zo kom je nooit voor hoge datakosten te staan. Heb je een wallet op je iphone zorg er dan voor dat je alle benodigde pasje gekoppeld hebt. Dat zijn bijvoorbeeld je bankpas, je creditcard of je anwb pas. Mochten de plastic versies gestolen worden dan heb je ze nog altijd in je wallet beschikbaar. Hoe handig is dat! Er zijn meer handige elektronische gadgets en toepassingen die je op je mobiele apparaten kunt gebruiken. Wil je meer over slimme technologie weten en hoe je die toe kunt passen dan moet je zeker Techblog.nl gaan lezen. Zo maak je ook op reis optimaal gebruik van je mobiele telefoon.

Lees ook: Tracemaster GPS Tracker Alarmsysteem | Upgrades expeditie camper

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link