Eerlijk is eerlijk: de Nederlandse keuken is niet bijzonder verfijnd. Zo nu en dan eens koken volgens een andere wereldkeuken is dan ook een aangename afwisseling. Kun jij wat dat betreft wel een beetje inspiratie gebruiken? In dit artikel nemen we je mee op culinaire ‘wereldreis’ door middel van 6 overheerlijke buitenlandse gerechten.
Spanje: Paella
Paella is een traditioneel Spaans rijstgerecht dat zich door de diepgele kleur. De rijst dankt zijn kleur aan de saffraan die met de rijst mee wordt gekookt. Afhankelijk van de regio waar het recept vandaan komt én uiteraard van jouw persoonlijke voorkeuren, wordt het geserveerd met vlees, vis of schaal- en schelpdieren (of een combinatie daarvan).
Thailand: Pad Thai
Pad Thai is een van populairste gerechten ter wereld. Het dankt zijn populariteit aan zijn eenvoud én smaak. Een goede Pad Thai bevat (platte) rijstnoedels, ei, tofu, gamba’s, taugé, bosui, pinda’s en limoen. De saus is gemaakt van tamarinde bonen, maar kun je ook simpelweg kopen in een potje.
Lees ook: Veilig streetfood eten tijdens je Wereldreis | 11 Tips
Israël: Shakshuka
De Israëlische keuken is bijzonder smaakvol. Het klassieke gerecht Shakshuka is dat zeker weten ook. Het gerecht bestaat uit eieren in een saus van paprika en tomaten, met allerlei geurige Midden-Oosterse kruiden. Shakshuka kun je de hele dag door eten: als ontbijt, lunch en als avond eten.
India: Curry
De Indiase keuken staat bekend op haar geuren, kleuren en smaken die net zo divers zijn als het land zelf. Gerechten worden bepaald door kruiden, specerijen en groenten. Een wereldwijd traditioneel Indiaas gerecht is curry. Dit staat voor een geurige saus die zowel met vlees (behalve rundvlees; de koe is er heilig) als vegetarisch (een kwart van de bevolking eet er geen vlees) wordt geserveerd.
Bobotie: Zuid-Afrika
Bobotie is misschien wel het bekendste én populairste gerecht in Zuid-Afrika. Het bestaat uit gehakt, eieren, melk, brood en rozijnen. Er zijn diverse soorten bereidingen van dit gerecht, maar dikwijls wordt er fruit aan toegevoegd, zoals appel, banaan of mango(chutney). Dit maakt het gerecht een bijzondere combinatie van hartig én zoet.
Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!