Wereldreizigers.nl
DSCF3957 | Ouray Colorado | Wereldreizigers.nl

Ouray, het Zwitserland van Colorado | Roadtrip USA (29)

Wat is Colorado toch veelzijdig! Nadat we Silverton bezochten, was het tijd voor de volgende stop aan de Million Dollar Highway in Colorado. Hoewel het van oudsher een mijnstadje is, is Ouray tegenwoordig een bruisende en gezellig toeristische plaats. In deze blog vertel ik je over Ouray, wat je er kan doen en waar je kan verblijven.

Uitzicht op het stadje vanaf de Ouray perimeter Trail, Colorado
Uitzicht op het stadje vanaf de Ouray perimeter Trail, Colorado

De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.


Over Ouray

Ouray en zijn omgeving hebben als bijnaam ´het Zwitserland van Amerika´. Het klimaat en het uiterlijk, met zijn bergen en vele watervallen, hebben inderdaad wel iets weg van het Europese Zwitserland.

Net als Silverton, is Ouray van oorsprong een mijn-stadje. Men zocht er naar goud en silver. In de beginjaren woonden er meer paarden en muilezels dan mensen. Tegenwoordig is het vooral een toeristisch plaatsje, en wanneer je het stadje voor het eerst ziet begrijp je ook wel waarom. De unieke ligging tussen de imposante bergen heeft een bepaalde aantrekkingskracht.

Uitzicht op Ouray vanaf een viewpoint, Colorado
Uitzicht op Ouray vanaf een viewpoint, Colorado
Het Beaumont Hotel op main street in Ouray, Colorado
Het Beaumont Hotel op main street in Ouray, Colorado

Wat te doen in Ouray

1. Ouray perimeter Trail

Wil je een goed idee krijgen van Ouray en de omgeving? Trek dan de wandelschoenen aan voor de Ouray Perimeter Trail. Het is een flinke wandeling van 9,5 kilometer om Ouray heen en het brengt je langs alle belangrijke hotspots, terwijl je vanuit alle hoeken een goed uitzicht hebt op het stadje.

Chris op de Ouray Perimeter Trail | Colorado
Chris op de Ouray Perimeter Trail | Colorado

Je wandelt naar Cascade Falls, the Baby Bathtubs en je doorkruist Canyon Creek. Officieel start de wandeling vanaf het Ouray Visitor Center in het noorden, maar aangezien je een ronde maakt, kun je starten en stoppen waar je wilt. Bijvoorbeeld vanaf je kampeerplek, wel zo gemakkelijk.

2. Cascade Falls

Wie Ouray bezoekt, kan eigenlijk niet om Cascade Falls heen. De grote, imposante waterval is vanaf veel plekken in het stadje te zien en je hoeft slechts een paar honderd meter omhoog te rijden (of te lopen) om vrijwel direct bij de watervallen aan te komen.

Cascade Falls | Ouray, Colorado
Cascade Falls | Ouray, Colorado

Voor de waaghalzen onder ons is er ook nog de mogelijkheid om achter de waterval te lopen en om daar natuurlijk een gave foto te maken. Wanneer je de Cascade Falls recht van voren bekijkt, is er aan de linkerkant een kleine trail die je naar de waterval lijdt. Pas wel op want je zal een stukje gebukt onder uitstekende rotsen door moeten terwijl de afgrond aan je rechterkant is.

Maar zeg nou zelf, dit is toch een plaatje?

Cascade Falls | Ouray, Colorado
Malou en Cascade Falls | Ouray, Colorado

Lees ook: Ice Lakes Trail: Wonderschone meren en watervallen | Roadtrip USA (28)

3. Eten en drinken

Ouray heeft natuurlijk (als toeristisch plaatsje) tal van souvenir-winkels, gezellige bars, schattige koffie- en ijs-tentjes en fijne restaurants. Je kunt hier qua shoppen zomaar een hele dag vullen.

Ouray Brewery

Wij hebben genoten van een paar biertjes bij en van Ouray Brewery (locatie hier), met een fijn uitzicht op Main Street. We hadden ons prakkie al gekookt bij onze camper, maar de burgers die voorbij kwamen zorgden ervoor dat het water ons in de mond liep. Dus mocht je de kans krijgen…

Ouray Brewery, Colorado
Ouray Brewery, Colorado

Gold Belt Bar & Grill

De volgende dag, nadat we Cascade Falls hadden bezocht, hebben we onze dorst gelest bij Gold Belt Bar & Grill (locatie hier). Vanaf het dakterras hadden we een fijn uitzicht op de omgeving. We konden het niet laten om ook een pizza te bestellen. Deze was betaalbaar en de pizza was zo lekker, dat we vochten om het laatste stuk.

Peperoni pizza bij Gold Belt
Peperoni pizza bij Gold Belt

Mojo’s Coffee Chai & Teas

De ochtend dat we aankwamen in Ouray, hebben we bij een mega schattig koffietentje Mojo’s Coffee Chai & Teas (locatie hier), cappuccino gedronken. Het ligt net buiten de drukte van Main street maar zeker de locals weten het tentje goed te vinden. Het was er namelijk al goed druk om 9 uur ´s ochtends.

Binnen waren mensen druk het werk op laptops (ze hebben goede WiFi) en de koffie die we bestelden smaakte erg goed. Ze hebben kennelijk goede espresso gebruikt, wat niet heel gebruikelijk is in Amerika, want ik heb de hele dag lopen stuiteren van energie.

Mouse’s Chocolates & Coffee

Oja! En ben je net als ik gek op zoetigheid, ga dan even langs bij Mouse’s Chocolates & Coffee (locatie hier). Ik hield het bij een bolletje ijs, maar de zaak lag vol met koekjes, fudge, chocolade en wat nog meer…

Na Ouray was het duidelijk weer even tijd om op de gezondheid te letten, haha.

4. Hotsprings

In het noorden van Ouray vind je zogeheten hotsprings (locatie hier). Hoewel de bron misschien natuurlijk is, is de rest dat niet. Er is een flink zwembad gebouwd. Je betaalt 18,- entree en kan dan een hele dag genieten van warme en ook koude baden.

Ouray Hot Springs | Ouray, Colorado
Ouray Hot Springs | Ouray, Colorado

Hoewel ik gek ben op zwemmen, ben ik niet fan van drukke zwembaden. Gelukkig hebben ze bij dit zwembad een deel wat enkel bestemd is voor volwassenen. Daar vond ik een rustig plekje om in de zon te zitten, wat te lezen en me natuurlijk onder te dompelen in warm water.

Ik ging van een uur of 4 ´s middags tot half acht ´s avonds. Het was een perfecte afsluiter van een perfecte dag in Ouray!

Ouray Hot Springs | Ouray, Colorado
Ouray Hot Springs | Ouray, Colorado

Kamperen

Er zijn twee opties voor kamperen in Ouray. Eén daarvan is een camping in de stad, genaamd 4J+1+1 RV Park (locatie hier). Er zitten veel voordelen aan hier verblijven. Je bent namelijk op enkele minuten loopafstand van het centrum, er is een schoon douche- en toiletgebouw en je hebt de mogelijkheid om de was te doen. Daarentegen is de prijs vrij fors. We betaalden zo´n 47 USD (in totaal) voor één nacht zónder stroom of water.

Net buiten de camping | Ouray, Colorado
Net buiten de camping | Ouray, Colorado

Verhaal: Toen we op 4J+1+1 RV Park verbleven, hebben we voor het eerst tijdens onze reis door de USA een beer gezien! Het was nacht en we sliepen toen we gerommel hoorden en er iets langs onze camper stormde. We schrokken wakker en keken door ons raampje. Zo´n 10 meter verderop onder een lantaarnpaal, zat een beer op z´n gemak om zich heen te kijken.
Ik vond het een flink beest, maar de campingbeheerder wist me te vertellen dat het nog maar een jonkie is.

Net buiten Ouray, op ongeveer 8 km van het centrum, heb je Amphitheater Campground (locatie hier), een camping van recreation.gov. Je bent dan misschien iets verder weg van het centrum maar je hebt wel een goed uitzicht op de stad én hebt grote kans dat er herten en ander wild om je heen wandelen.

Je kunt de campingplaatsen helaas niet reserveren. Deze worden namelijk vergeven op een ´first come, first serve´ basis. Mocht je hier willen verblijven en bezoek je Ouray in een drukke periode, dan is het verstandig om je vroeg te melden bij de camping.

Conclusie

Ouray is misschien een klein plaatsje, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Of je nou op zoek bent naar gezelligheid of een flinke wandeling of ontspanning, In Ouray kan je het vinden!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Malou Thomassen

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Ik heb menig land gezien, maar ben zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link