Wereldreizigers.nl
auto verzekering reizen routes

De mooiste plekken die je met de auto kan bezoeken

Hoe dit jaar er precies uit gaat zien is nog onduidelijk vanwege je-weet-wel. En het advies is om geen vakantie te boeken tot half maart. Maar wat wél kan: fantaseren over de plekken waar je nog naartoe wil. Met de auto, want dat is hartstikke handig, vooral in zulke onzekere tijden. We gidsen je door drie schitterende autoroutes, en vertellen wat een passende autoverzekering afsluiten voor je kan betekenen.

Tip 1: Vlaanderenland en Ronde van Vlaanderen (België), 4 dagen

We beginnen met een bezoek aan België, onze zuiderburen, voor een historische autoroute van 600 km.

De route: Liefkenshoektunnel – de Grote Markt van Sint Niklaas (Vlaanderens grootste) – Dendermonde – Van Aalst – de Muur van Geraardsbergen – het stadhuis van Oudenaarde – het Vélodrome van Roubaix (ville d’histoire et d’art) – de Menenpoort in Ieper, voor de Last Post – de IJzertoren bij Diksmuide – de Koninklijke Gaanderijen van Oostende – Brugge – Damme

brugge | Wereldreizigers.nl
Brugge, België

Goed om te weten: een goede autoverzekering inclusief pechhulp (met dekking in Europa) is een must. Zo ga je goed verzekerd de weg op en wordt schade die je aan anderen en andermans spullen veroorzaakt gedekt. Wel zo geruststellend. Wil je ook dat schade aan je eigen auto gedekt is? Kies dan voor All Risk.

Tip 2: Biskaje en Pyreneeën (Frankrijk), 6 dagen

Zoek je het liever nóg zuidelijker? Stap dan in de auto voor een schitterende tocht van 900 km door Frankrijk – van kust naar kust. Verwacht groene wegen en indrukwekkende bergpassen.

De route: St.-Jean-de-Port – de Gorges de Kakouetta – Oloron-Ste.-Marie (ville d’histoire et d’art) – de Col d’Aubisque – Cirque de Gavernie – Cirque de Troumouse – de Pic du Midi, voor het observatoire – St.-Lizier, voor historische fresco’s – Grotte de Niaux (idem) – Collioure (bijzondere badplaats)

Goed om te weten: Houd er rekening mee dat je op de Franse snelweg tol moet betalen.

Tip 3: Romantische Strasse (Duitsland), 7 dagen

Ook de romantische landschappen van onze oosterburen zijn een ware traktatie voor je pupillen. In 350 km en zeven dagen rijd je, door Zuid-Duitsland, de ene na de andere ansichtkaart binnen.

De route: Würzburg – Tauberbischofsheim – Rothenburg  – Augsburg (stad van de trouwringen) – Neuschwanstein, voor de sprookjesachtige kastelen – Füssen

Lees ook: Valentijnsdag | De meest romantische steden in Europa

Tip: Heb je wat tijd over? Rij dan nog even door naar de Zugspitze. Dit is de hoogste berg van Duitsland.

Wereldreizigers.nl

Reisadvies

Vooralsnog is het wel zo fijn om, ook tijdens vakantie, dichtbij huis te blijven. Op autovakantie heb je zelf de touwtjes in handen en doe je alles op eigen tempo. Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je vindt dit op Rijksoverheid.nl. Hierin staan alle risico’s en andere belangrijke informatie over het gebied waar je heen gaat. Door je goed voor te bereiden, voorkom je verrassingen op reis – en zorg je dat je veilig en gezond je vakantie doorkomt.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link