Wereldreizigers.nl
gadgets | gadget | Wereldreizigers.nl

Elektronische gadget | 4x voor op reis

We leven in een digitaal tijdperk waar onze elektronische gadgets niet meer weg te denken zijn. Dat onze smartphone niet kan ontbreken tijdens het reizen is wel duidelijk maar, daarnaast zijn er nog een aantal andere fijne gadgets die je reis een stuk fijner maken. Wij vertellen je meer over onze 4 favoriete elektronische reisgadgets. 

Gadget 1: Actiecamera

Reizen is beleven en herinneringen maken. Hoe fijn is het als je alle leuke, bijzondere en gekke momenten goed kunt vastleggen? Erg fijn en waardevol als je het mij vraagt. Daarom is een actiecamera een onmisbaar gadget voor tijdens het reizen.  

Een actiecamera is een stuk kleiner en lichter dan traditionele camera’s dus hij past makkelijk in je tas, daarnaast kan deze gadget goed tegen een stootje. Met verschillende accessoires kun je de actiecamera bevestigen op je helm, borst of tas waardoor je al je (sportieve) activiteiten goed kunt vastleggen. ‘Zijn de beelden dan niet trillerig?’ vraag je je misschien af. Het antwoord is nee: met behulp van geavanceerde stabilisatie technologie blijven je beelden namelijk goed stabiel tegenwoordig.

actiecamera gadget
Onderwater foto gemaakt met een actiecamera

En misschien nog wel het tofste aan een actiecamera: je kunt deze meenemen onder water (mits je model voorzien is van een waterdichte behuizing natuurlijk). Zo kun je al je onder water avonturen vastleggen.

Gadget 2: Noise cancelling koptelefoon

De volgende gadget op onze lijst is een geluid reducerende koptelefoon, deze kan je leven op reis een stuk aangenamer maken. Hoewel je je van tevoren misschien voorneemt om altijd sociaal te zijn met je reisgezelschap of dorm genoten, blijkt het in realiteit dat iedereen zich wel eens moet/wil terugtrekken. Dat kan soms erg lastig zijn in hostels, waar veel reizigers altijd in zijn voor een praatje en een drankje. Er is niks fijner om jezelf even af te sluiten door te luisteren naar jouw favoriete muziek. Als jij een koptelefoon op hebt, begrijpen andere reizigers ook dat je even met rust gelaten wilt worden.?

Digital Nomad Life

Ja, er bestaan ook oortjes maar, die houden lang niet al het geluid van de buitenwereld tegen. Tegenwoordig zijn er steeds meer digital nomads die online werken en reizen combineren. Wanneer je geconcentreerd aan het werk wil gaan in een hostel of café is een noise cancelling koptelefoon je reddende engel. 

Gadget 3: Portofoon

Een portofoon is misschien een niet zo voor de hand liggende gadget, maar toch heel erg fijn om mee te nemen op reis. Tenzij je alleen naar grote welvarende steden gaat, is de kans groot dat je op plekken komt waar er geen telefoonbereik of internet is. Denk aan hikes in de bergen, een bezoek aan de jungle of een klein lokaal dorp. Hoewel je ook een lokale simkaart kan kopen, garandeert dit niet dat je overal bereik hebt, daarnaast is het soms ingewikkeld om aan een lokale sim te komen.  

gadget portofoon
Portofoons en walkie talkies

Om toch te kunnen communiceren met je reisgezelschap is een portofoon een ideaal gadget. De batterijen van een portofoon gaan meestal tot wel 18 uur mee en geven dekking over een gebied van ongeveer 1 tot 2 kilometer. Ben jij niet zeker of je deze gadget meteen wilt kopen? Geen probleem, je kunt ook gewoon portofoons huren.  

Festival of evenement

Een portofoon is niet alleen een handige reisgadget, maar daarnaast ook ideaal om mee te nemen naar een festival of evenement. We kennen het allemaal wel: je staat op een terrein met honderden of misschien wel duizenden mensen en je bent je vrienden kwijt. Het netwerk is overbelast dus met je telefoon kun je niet communiceren. Hoe chill is het als je je vrienden toch kunt bereiken via een portofoon?!

Gadget 4: E-reader

Een E-reader is een onmisbare elektronische gadget als je, net zoals ik, gek bent op lezen. Al die zware boeken meeslepen in je backpack of koffer? Niet echt handig… Zeker wanneer je voor een wat langere tijd op reis gaat, en elke kilo die je meeneemt goed doordacht moet worden. Bovendien wil je waarschijnlijk ook graag nog wat souvenirs meenemen naar Nederland. Met een E-reader bespaar je veel ruimte, je kunt namelijk meerdere boeken op deze elektronische gadget zetten. Daarnaast zijn de meeste E-readers met een speciale Led gemaakt zodat je makkelijk kan lezen, ook al schijnt de zon op je scherm. Ideaal dus!

gadget e-reader
E-reader

Hostel bibliotheek

Wil je echt geen afstand nemen van fysieke boeken? Kies dan één boek uit die je meeneemt op reis, zodra je deze uit hebt wissel je deze in voor een ander tweedehands boek. Veel hostels bieden een soort mini bibliotheek aan waar reizigers boeken kunnen achterlaten en omruilen.

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Lieke Thijssen

- Latin-America lover
- Travel & hospitality copywriter
- Next: West Coast Mexico

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link