Wereldreizigers.nl
reizen met beperking

Mobiliteitsbeperking? Laat een handicap je niet weerhouden om te reizen!

Mensen zónder handicap (zoals ikzelf), nemen het leven zonder mobiliteitsbeperkingen eigenlijk altijd maar voor lief. We kunnen gaan en staan waar we willen en denken daar eigenlijk nooit over na. Oneerlijk bedenk ik me nu! Ik krijg zojuist een opdracht binnen om eens iets te schrijven over aangepaste autos waarmee mensen met een beperking toch kunnen reizen. Poeh, dit doet me toch even laten nadenken… Hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe reizen mensen met een beperking? Hoe komen zij aan een aangepaste auto? Zijn er inspirerende reisbloggers die ondanks hun beperking of handicap reizen en daarover schrijven? Ik besloot om op onderzoek uit te gaan om deze vragen te beantwoorden en in dit artikel lees je er alles over.

Toegankelijkheid door de jaren heen verbeterd

Hoewel steden, luchtvaartmaatschappijen, hotels en toeristische attracties in de loop der jaren vooruitgang hebben geboekt bij het verbeteren van hun toegankelijkheid, blijven er nog steeds veel barrières voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Eén van die barrières begint thuis al. Heb je bijvoorbeeld een aangepaste auto waar je met je rolstoel in kan? Ik had er eerder nog niet over nagedacht maar er zijn dus bedrijven die jouw auto of busje kunnen ombouwen zodat je er toch mee op reis kunt. Het is mogelijk om een rolstoelauto met automaat aan te schaffen of je kunt je eigen auto zodanig laten aanpassen zodat je er zelf mee kunt reizen.

Zorgeloos rijden met autoaanpassingen | handicap | Wereldreizigers.nl
Foto via Welzorg.nl

Zie geen beperkingen, maar mogelijkheden

Wat je specifieke eisen, beperkingen of wensen ook zijn, er is altijd een manier zeg ik altijd. Ik heb talloze inspirerende artikelen geschreven om mensen te motiveren om te gaan reizen. Zelfs mensen zónder handicap zien altijd bomen op de weg en kunnen talloze redenen noemen waarom ze niet op reis kunnen gaan. Het is nooit het perfecte moment om te reizen. Geld, je huis of je carrière is altijd een uitdaging. Elk van die uitdagingen is met de juiste mindset te overwinnen en ik zeg het gewoon: ook jij, degene met een handicap zijn er mogelijkheden. Ook jij kunt met de juiste mindset alle obstakels overwinnen en de reis van je dromen waarmaken.

Lees ook: Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Twee ervaren reisbloggers met een handicap

En aangezien ikzelf geen ervaringsdeskundige ben ging ik zelf ook even verder kijken… Want eerlijk is eerlijk: altijd als ik op reis ga, ga ik eerst op onderzoek uit. Ik probeer inspiratie op te doen bij collega reisblogs om erachter te komen wat de mooiste plekken zijn en zoek naar handige tips en logische routes. Voor mensen met een beperking zal dat vast niet anders zijn, alleen houden reisblogs zoals Wereldreizigers.nl normaliter helemaal geen rekening met mensen die een beperking hebben.

Zou het niet ontzettend fijn zijn om terecht te kunnen bij reisblogs die geschreven worden door mensen met een handicap? Dat ze je meer kunnen vertellen over wat er wel of niet kan, gericht op reizigers met een beperking? Ik besloot om op zoek te gaan naar inspirerende reisblogs voor mensen met een beperking en kwam terecht op drie internationaal bekende reisbloggers met een beperking.

Ik hoop dat je inspiratie kunt putten uit de ervaringen, verhalen en adviezen die deze bloggers delen.

1. Curb free with Cory Lee

Cory Lee is een Amerikaan die zich door niets en door niemand laat tegenhouden. Op tweejarige leeftijd kreeg hij de diagnose Spinale Musculaire Atrofie (type 2). Cory zit sinds zijn vierde levensjaar in een elektrische rolstoel.

Cory heeft ondanks zijn beperking toch een hoop voor elkaar gekregen. Hij reist de wereld over in zijn rolstoel, van India tot Antarctica! Hij heeft landen en gebieden op zijn lijst staan waar menig reisbloggers jaloers van wordt.

Reizen was voor Cory soms niet gemakkelijk. Zijn rolstoeloplader ontplofte (letterlijk) in Europa en hij kwam een keer vast te zitten in een brandende bus. Hij is zelfs aangevallen door een nijlpaard in Zuid-Afrika! Ondanks deze gekke reiservaringen is Cory altijd doorgegaan met het uitvoeren van zijn droom. Cory heeft verschillende awards gewonnen, was te gast is vele TV shows en is zelfs uitgeroepen als persoon van het jaar in 2018.

Van het lezen van zijn blogs word ik, iemand zonder beperking, ook al gewoon dolgelukkig. Wat een geweldige inspiratie is deze man!

Nieuwsgierig naar zijn reisverhalen? Neem dan eens een kijkje op zijn website.

2. Simply Emma

Simply Emma (woonachtig in Schotland), blogt over reizen voor gehandicapten. Ze zich richt op toegankelijke reizen en levenservaringen vanuit het perspectief van een rolstoelgebruiker. De blog is gemaakt om anderen, met of zonder beperking, aan te moedigen meer te reizen en nieuwe ontdekkingen te doen, of dat nu in het buitenland is of in je eigen woonplaats.

riverfront belems historic district 10 1 | handicap | Wereldreizigers.nl
Mobiliteitsbeperking? Laat een handicap je niet weerhouden om te reizen! 11

Simply Emma combineert persoonlijke verhalen met toegankelijke reisgidsen, accommodatiebeoordelingen, beoordelingen van live evenementen en reistips voor mensen met een beperking.

Emma houdt ervan om haar blogs zo volledig mogelijk te schrijven met enorm veel beeldmateriaal om je echt een goed beeld te geven van hoe ze het ervaart. Zelfs de vele rolstoelvriendelijke toiletten zet ze op de foto!

Wil je zelf geïnspireerd raken door de geweldige reisblogs van Emma? Bezoek dan eens haar website.

Reis jij met een beperking?

Nu ik voor het eerst kennis heb gemaakt met reizen voor mensen met een beperking ben ik geïnspireerd geraakt om daar ook op Wereldreizigers.nl meer aandacht aan te besteden. Ben jij die reiziger met een beperking die graag mooie plaatjes schiet en erover schrijft? Neem dan contact met me op! Het lijkt mij ontzettend leuk om jou een plekje aan te bieden op mijn website, zodat jij anderen kunt inspireren om op reis te gaan.

Interesse? Neem dan contact met mij op.

Tot de volgende blog!

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link