Wereldreizigers.nl
grant ritchie j0YPbvXu4t0 unsplash | Wereldreizigers.nl

Welke fouten moet je vermijden tijdens je roadtrip?

Ben je van plan om in de zomer van 2021 een wereldreis te maken in je eigen auto? Hartstikke leuk! Maar, zorg direct ook voor een goede voorbereiding. Je wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan terwijl je onderweg bent naar je volgende bestemming. Je moet daarom zeker geen fouten maken. De onderstaande fouten moet je dus zeker vermijden tijdens je roadtrip. 

De auto niet klaarmaken voor de roadtrip

Tijdens een lange roadtrip kan je auto je beste vriend of je ergste vijand zijn. Om je kansen op het eerste te vergroten, plan je een volledige afstelling een week of twee voordat je vertrekt. Door een professional je olie en bandenspanning te laten controleren en ervoor te zorgen dat je accu, remmen en motor goed werken, voorkom je dat je binnen een paar uur aan de kant van de weg staat met een kapotte auto en de ANWB moet bellen voor een sleepauto. Je auto verzekeren is daarom natuurlijk ook van belang. Je autoverzekering afsluiten moet je dus zeker doen voordat je op reis gaat in je vierwieler.

Geen koelbox met eten en drinken meenemen

De kans is groot dat er onderweg genoeg benzinestations en fastfoodrestaurants zijn, maar een reis met hamburgers, patat, snoep en friet zal niet bepaald goed voor je zijn. Bovendien gaat dit ook nog eens erg veel geld kosten, waar niemand op zit te wachten. Pak daarom een koelbox in met bijvoorbeeld voorgesneden groenten en fruit, noten, sandwiches en natuurlijk wat gezonde snacks. Dit is dus een stuk gezonder, terwijl het ook minder geld kost. Vergeet bovendien niet om drinken mee te nemen als je op roadtrip gaat. Duurzame flesjes zijn hierbij zeker aanraders, deze exemplaren kun je steeds weer vullen met water. 

Alles plannen voordat je op reis gaat

Eén van de beste aspecten van een roadtrip is de mogelijkheid om op elk moment te stoppen, te verkennen en om ergens anders naartoe te reizen. Als je eenmaal je reis hebt gepland, kun je altijd van je plan afwijken, maar het is desondanks alsnog wel een goed idee om van tevoren wat onderzoek te doen om het meeste uit je reis te halen. Hierdoor weet je al precies waar je naartoe wilt, maar de kans is groot dat je onderweg ook nog wat onverwachte stops zult hebben. Houd hier dan ook ruimte voor bij het plannen van je roadtrip.

Het huis verlaten zonder een noodpakket

Ga niet van huis zonder je voor te bereiden op een aantal veelvoorkomende ongelukken tijdens de roadtrip. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je dit noodpakket nodig hebt, maar je kunt het maar beter wel meenemen. Zo moet je startkabels, een bandenspanningsmeter, een zaklamp met batterijen, een auto-acculader, wat eten en drinken, eerstehulpbenodigdheden, pijnstillers, verband en een schaar meenemen tijdens je autoreis. Mocht er toch iets misgaan tijdens je roadtrip dan is de kans groot dat je iets in je noodpakket hebt zitten dat dit probleem op kan lossen. 

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link