Wereldreizigers.nl
mexico - Estrellas del Bicentenario
Home » Midden-Amerika » Mexico » Must see: bizar mooi beelden van Mexico | Estrellas del Bicentenario

Must see: bizar mooi beelden van Mexico | Estrellas del Bicentenario

Dit zijn ongekend mooie beelden van Mexico. Het must see project heet ‘Estrellas del Bicentenario‘, oftewel ‘Stars Of The Bicentennial‘, geproduceerd door het grootste sprekende Spaanse tv-netwerk (Bicentenario) ter wereld. De video’s waren bedoeld om de 200ste verjaardag van de oprichting van Mexico als land te vieren. De video’s zijn een onwerkelijke visueel spektakel, iets wat je als reis- en wereldliefhebber gewoon eens in je leven gezien dient te hebben. Ik zag deze prachtige video’s voor het eerst in 2011, tijdens mijn rondreis in Mexico. Tussen de TV programma’s door kwamen deze prachtige promotionele video’s van Mexico voorbij.

Lees ook: De 15 Mooiste Nationale Parken in Mexico | Van Vulkaan tot Maya

Nu, bijna 10 jaar later kwam ik de video’s met toeval weer tegen op YouTube. En ja hoor, ik zat direct weer aan mijn scherm gekluisterd. Ik wil jullie daarom deze unieke beelden van Mexico niet onthouden.

De 10 mooiste regio’s van Mexico

In elk deel van ongeveer drie minuten wordt één regio in Mexico op een unieke manier in beeld gebracht. Dit is Mexico ten top. Inclusief Mexicaanse muziek, prachtige exotische dieren, landschappen en ja, ook beeldschone Mexicaanse vrouwen in de hoofdrol.

Ga er even lekker voor zitten. Dit zijn verdeeld over 10 regio’s van Mexico, de mooiste beelden die je ooit van het land hebt gezien!

1. Chiapas

Chiapas is een deelstaat in het zuidoosten van Mexico. Chiapas grenst aan Tabasco in het noorden, Veracruz in het noordwesten, Oaxaca in het westen en Guatemala in het oosten. Ten zuiden van Chiapas ligt de Grote Oceaan. Chiapas heeft een oppervlakte van 75.635 km² en 4.224.800 inwoners.

2. Chihuahua

Chihuahua is de hoofdstad van de gelijknamige staat en van de gelijknamige gemeente in het noorden van Mexico. Chihuahua heeft 698.500 inwoners. De naam komt van het Nahuatl Xicuahua, wat “droge en zandige plaats” betekent. De stad ligt midden in de woestijn in een oase.

3. Oaxaca

Oaxaca de Juárez is de hoofdstad en tevens de belangrijkste stad van de Mexicaanse staat Oaxaca. De stad heeft 265.006 inwoners, het stedelijk gebied een half miljoen en ligt op ruim 1500 meter hoogte in de Vallei van Oaxaca in de Zuidelijke Sierra Madre.

4. Tamaulipas

Tamaulipas is een staat in het noordoosten van Mexico. Het grenst aan de Mexicaanse staten Veracruz, San Luis Potosí en Nuevo León en aan de Amerikaanse staat Texas. Ten oosten van Tamaulipas ligt de Golf van Mexico. Tamaulipas heeft een oppervlakte van 79.384 km² en 2.747.110 inwoners.

5. Veracruz

Cuatro Veces Heroica Ciudad y Puerto de Veracruz is de grootste havenstad van Mexico gelegen aan de Golf van Mexico in de deelstaat Veracruz. Veracruz heeft 573.854 inwoners en is de hoofdplaats van de gemeente Veracruz, terwijl de stad doorloopt in de gemeente Boca del Río.

6. Yucatan

Yucatán is een schiereiland tussen de Golf van Mexico, Straat Yucatán en de Caribische Zee. Het grootste deel valt onder Mexico, en is verdeeld in de deelstaten Campeche, Yucatán en Quintana Roo. Soms wordt het uiterste noorden van Belize en Guatemala ook tot het schiereiland gerekend.

7. Quintana Roo

Quintana Roo is een van de 31 Staten van Mexico en ligt geheel op het schiereiland Yucatán. De staat grenst in het noorden en het westen aan de Mexicaanse staten Yucatán en Campeche en in het zuiden aan de landen Guatemala en Belize. Ten oosten van de staat ligt de Caribische Zee.

8. Sonora

Sonora is een staat in het noordwesten van Mexico. Sonora grenst aan Chihuahua, Sinaloa en Baja California. Ten noorden van Sonora ligt de Amerikaanse staat Arizona, ten zuiden van Sonora ligt de Golf van Californië. Met een oppervlakte van 182.052 km² is het de een na grootste staat van Mexico.

9. Coahuila

Coahuila de Zaragoza is een staat in Mexico, grenzend aan de Verenigde Staten, San Luis Potosí, Zacatecas, Durango en Chihuahua. Coahuila heeft en oppervlakte van 151,571 km² en 2.298.070 inwoners. De hoofdstad en eveneens grootste stad is Saltillo.

10. Sinaloa

Sinaloa is een staat in het noordwesten van Mexico. Sinaloa grenst aan Sonora, Chihuahua, Durango en Nayarit. Ten westen van Sinaloa ligt de Golf van Californië, een onderdeel van de Grote Oceaan, waarover de eveneens Mexicaanse staat Baja California Sur ligt.

Lees ook: Mexico | 6 must sees en trekpleisters van Maya tot Playa

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link