Wereldreizigers.nl
goedkope wereldreis route

Goedkoop wereldreis route voorbeeld | Voor €1500,- de wereld rond

Wil je goedkoop op wereldreis? Heb je een droom om een wereldreis te gaan maken maar kan of wil je er geen 20.000 euro aan uitgeven? Geen zorgen! Ons team van wereldreizigers heeft meerdere goedkope wereldreizen gemaakt en weten dus precies wat wel of niet werkt. Wie goed oplet en een logische wereldreis route kiest, kan namelijk flink besparen op de vliegtickets. Met deze goedkope wereldreis route kun je voor minder dan 1500 euro aan vliegtickets een wereldreis maken. Echt waar! Ook vind je verder in het artikel een compleet kostenoverzicht van deze wereldreis, die in totaal minder dan € 5000,- per persoon heeft gekost!

Hoe lang duurt deze wereldreis?

Deze wereldreis is perfect voor een duur van ongeveer drie maanden. De minimale tijdsduur die we aanraden voor deze goedkope wereldreis is 10 weken, omdat je anders te gehaast moet reizen. De maximale tijdsduur die we aanraden? Geen. Want mocht je ergens langer willen verblijven, is er altijd genoeg te zien en te doen! Ook bij één van de vele buurlanden.

Welke landen ga je bezoeken?

Je bezoekt in deze goedkope wereldreis minimaal 6 landen verdeeld over drie verschillende continenten. Je stapt minimaal 6 keer het vliegtuig in en ervaart vier totaal verschillende culturen. Laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid van West-Amerika. Wandel door de straten vol torenhoge wolkenkrabbers in Hongkong. Dompel je onder in de oude boeddhistische cultuur van Thailand, ervaar de multiculturele samenleving van Maleisië en sluit af met het grootse, modern Islamitische Dubai met de meest prachtige stranden die je ooit hebt gezien.

Voor welke type wereldreiziger geschikt?

Deze wereldreis is geschikt voor elk type wereldreiziger, maar is uitermate geschikt voor beginnende wereldreizigers. Dit is omdat de landen die je bezoekt zeer toegankelijk zijn voor backpackers en reizigers met minder ervaring. Er is bijvoorbeeld in elk land wat je aandoet ontzettend veel keuze in accommodatie, waardoor het eenvoudig is om kamers te reserveren. Je kunt daarnaast in elk land want je bezoekt in deze wereldreis redelijk goed uit de voeten met de Engelse taal, omdat men gewend is aan toeristen. De infrastructuur in Thailand en Maleisië is een stuk beter dan in omringende landen waardoor je in deze landen relatief makkelijk rond kunt reizen.

Waarom geen wereldtickets?

We hebben ervoor gekozen om je te helpen zo goedkoop mogelijk op wereldreis te gaan. Je grootste uitgaven zijn waarschijnlijk vliegtickets, dus wie goedkoop op wereldreis wilt zal zeer kritisch moeten kijken naar het aantal landen en vluchten. Vaak wordt gedacht dat wereldtickets bij één maatschappij of alliantie het meest voordelig is. Dat is helaas niet (meer) zo. Tegenwoordig zijn er enorm veel maatschappijen die concurreren en stunten met prijzen.

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

Uit ons onderzoek en vele eigen ervaringen is gebleken dat je met een wereldticket eigenlijk altijd duurder uit bent. Het loont dus om zelf je vliegtickets los te boeken bij de verschillende maatschappijen. Het kost iets meer tijd en moeite, maar je bespaart enorm veel geld. Geld dat je heel goed kunt gebruiken tijdens je wereldreis!

Nu zal je misschien niet direct weten waar je moet beginnen – maar geen zorgen! Bespaar jezelf het urenlang zoeken op het internet. Wij hebben namelijk al onze ervaring verwerkt in onderstaand route voorbeeld en tevens de huidige prijzen gecontroleerd voor reizen in het jaar 2021.

Goedkoop wereldreis route voorbeeld

Wie goedkoop op wereldreis wilt, moet weten welke vluchten voordelig zijn. Er zijn veel factoren die de prijs van een vliegticket kunnen beïnvloeden. Het vinden van goedkope vliegtickets is en blijft lastig, daar willen we nu niet te diep induiken. Gelukkig weten wij uit ervaring dat de connecties in onderstaande wereldreis route voorbeeld over het algemeen erg voordelig zijn, omdat er veel vluchten voor te vinden zijn. Er is veel concurrentie wat de prijzen laag houdt, dus doe er je voordeel mee!

Amsterdam of Brussel – Miami – Las Vegas || Los Angeles – Hongkong – Bangkok || Singapore – Dubai – Amsterdam of Brussel
{ – = Reizen per vliegtuig, rode lijn op wereldkaart }
{ || = Reizen over land, blauwe lijn op wereldkaart }

Goedkoop wereldreis route voorbeeld | Voor €1500,- de wereld rond 5

Amsterdam of Brussel – Miami

We starten onze goedkope wereldreis route in Miami. Een enkeltje Miami kost ongeveer 170 tot 230 euro. Vaak is dit met één overstap. TUI heeft vanaf Brussel een rechtstreekse verbinding met Miami. Rechtstreekse TUI tickets zijn regelmatig verkrijgbaar voor 200 tot 250 euro per enkele reis, met een beetje geluk kun je zo’n aanbieding meepakken!

Miami - South Pointe Beach Park
Miami – South Pointe Beach Park

Huur een gave auto in Miami waarmee je lekker rond kunt toeren. Bezoek in stijl het nationale park The Everglades om alligators te spotten en rijd met open dak naar de zuidelijkste puntje van Florida in Key West. Wij betaalden voor onderstaande auto 240 euro voor vier dagen, goede deal toch!?

Miami – Las Vegas

Deze goedkope binnenlandse vlucht is met de juiste aanbieding al te boeken vanaf 23 euro. De gemiddelde prijs voor dit ticket is ongeveer 60 euro en de duurdere varianten zijn rond de 100 euro. Het loont vaak ook om te zoeken vanaf Fort Lauderdale, tickets vanaf dit vliegveld zijn vaak het goedkoper.

Las Vegas – Los Angeles

Dit deel van je goedkope wereldreis route zal je over land gaan afleggen. Dit is namelijk hét moment om een gave camperbus te huren! In je eigen tempo de verschillende Nationale Parken in Amerika bewonderen, wie wil dat nou niet?

Route West-Amerika - Camperbus
Route West-Amerika – Camperbus

Reizen met een camperbus door West-Amerika is ontzettend gaaf, met name omdat je erg veel vrijheid hebt. Het is daarnaast ook één van de goedkoopste manieren om te rond reizen, omdat je altijd een plek hebt om te slapen en veel zelf kunt koken en barbecueën. Je zal het misschien niet verwachten maar achteraf bleek 25 dagen met een camperbus rondreizen in de Verenigde Staten een stuk voordeliger dan we hadden verwacht!

Los Angeles – Hongkong

Dit is de duurste en langste vlucht van je goedkope wereldreis route. Als je op de wereldkaart kijkt lijkt de afstand tussen deze twee steden vaak niet zo heel groot. Helaas geeft een wereldkaart in bijna alle gevallen een verkeerd beeld. Je gaat in deze vlucht de grote oceaan over en een rechtstreekse vlucht tussen Los Angeles en Hong Kong overbrugt maar liefst 11.650 km en duurt daarom gemiddeld 15 uur en 30 minuten. Wie goed zoekt kan tickets (enkele reis) vinden vanaf ongeveer 450 tot 500 euro. De connectie Los Angeles – Hong Kong is de meest efficiënte (en in bijna alle gevallen ook de goedkoopste) optie als je vanaf de VS naar Azië wilt reizen. Een alternatief is de connectie San Francisco – Hong Kong.

Hong Kong – Bangkok

Vanaf Hong Kong vlieg je voor ongeveer 100 euro verder naar Bangkok. In Bangkok is zo veel te zien en te doen! Het is een geliefde stad onder backpackers omdat het eigenlijk alles heeft wat je hartje begeert. Trek minimaal drie dagen uit voor deze prachtige stad en ontdek de vele bezienswaardigheden.

Bangkok – Singapore

Dit deel van je wereldreis route zul je over land gaan afleggen. Je hebt hier ongeveer een maand de tijd voor! Bezoek één van de vele Nationale Parken in Thailand en reis in je eigen tempo door Maleisië helemaal tot aan Singapore.

Lees ook: Singapore | 10 must sees in de schoonste stad ter wereld

Singapore – Dubai

Singapore en Dubai hebben een ongelooflijke goede connectie. Je vliegt in alle luxe met Emirates (directe vlucht) voor een standaard prijs van ongeveer 230 euro. Verken de highlights van Dubai, bezoek de stranden en bewonder het allerhoogste gebouw ter wereld.

Lees ook: Must sees in Dubai | De mooiste plekjes + bucketlist activiteiten!

Dubai - Wereldreis route voorbeeld
Dubai – Wereldreis route voorbeeld

Dubai – Amsterdam

Helaas komt er ook aan deze goedkope wereldreis route een einde. Je gaat terug naar Nederland! Directe vluchten naar Amsterdam zijn al te vinden vanaf ongeveer 300 euro. Wie geld wilt besparen gaat voor de optie met één overstap, meestal in Istanbul, Turkije of via Kiev, Roemenië. Met een korte overstap zijn verschillende vlucht opties te vinden vanaf ongeveer 200 euro per persoon.

Wat kost deze goedkope wereldreis in totaal?

De kosten van deze goedkope wereldreis heb je grotendeels zelf in de hand maar € 4500,- tot € 5000,- euro per persoon is een goed gemiddelde om van uit te gaan. Met dit bedrag hoef je weinig te laten en kun je bijna alles doen wat je wilt. Wij waren zelf in totaal drie maanden op wereldreis en we gaven in totaal € 4710,- per persoon uit, alles inclusief. Wie echt op zijn of haar geld let, kan hier zelfs nog wel 500 euro of meer vanaf snoepen. Dit doe je dan door minder uit eten te gaan, minder te drinken en voornamelijk in dorms te slapen. Ook kun je een minder heftige auto huren (wij gingen voor die geweldige rode Muscle Car, zie video) en de camperbus kan ook wel een maatje kleiner met minder opties. Hiermee bespaar je direct al enkele honderden euro’s per persoon.

Kostenoverzicht per persoon.

Vliegtickets: € 1320,-
Camperbus: € 815,-
Autohuur: € 120,-
Accommodatie:
€ 890,-
Eten: € 565,-
Tours en bezienswaardigheden: € 620,-
Overige uitgaven: € 380,-

Hoe hebben we kosten bespaard?

Om goedkoop op wereldreis te kunnen, hebben we hier en daar wel op onze uitgaven moeten letten. Omdat we voornamelijk samen in budget hotels en hostels verbleven konden we gemakkelijk flink besparen op de kosten. Dat is het voordeel van het reizen als stelletje! We boekten uitsluitend privé kamers, dus géén dorms.

Eten en drinken

Drie tot vier keer per week uit eten was geen uitzondering, maar we kozen meestal wel budget opties. Ook kookten ook regelmatig zelf in onze tijd in de camperbus. In Azië genoten we vooral veel van streetfood. Dat bleek niet alleen ontzettend goedkoop, het is ook erg lekker! We dronken regelmatig een biertje bij het eten of een cocktail op het strand, maar deden dat wel met mate.

Slim omgaan met accommodaties

Om af en toe toch van luxe te kunnen genieten, boekten we onze luxere accommodaties strategisch. We boekten in Azië regelmatig meerdere dagen in een basic hotel voor ongeveer 20 euro per nacht (10’tje p.p.). Dit deden we op dagen dat we tours deden, op zee waren of vlakbij een mooi strand waren. Op die dagen heb je namelijk niet een luxe hotelkamer nodig! Na die paar dagen ‘afzien’ trakteerden we ons weer enkele dagen op luxe en gingen we juist weer minder op pad.

Tours en entreegelden

Op tours en entreegelden hebben we nauwelijks geld bespaard. We hebben eigenlijk alles gedaan wat we wilden doen, van jungle safari’s tot rondleidingen en van duiken tot meerdaagse snorkel-tours.

Wat is de aanbevolen reisperiode voor deze wereldreis?

We raden aan om dit wereldreis voorbeeld te boeken in de maanden september – december of april – juni. Dit is omdat je je reis start in de Verenigde Staten. Met name in de hoger gelegen gebieden in West-Amerika kan het in de winter erg koud worden, terwijl het in de zomer juist weer snikheet en ontzettend druk is. De lente en de herfst zijn daarom de beste reisperiodes voor deze wereldreis. De temperaturen zijn dan aangenaam en er valt relatief weinig neerslag.

De landen die je in Azië bezoekt zijn het hele jaar door warm. Wel kan je te maken krijgen met heftige regenbuien maar je zal ook genoeg kunnen genieten van de zon. Je laatste bestemming is Dubai. De beste reisperiode in Dubai is tussen eind oktober tot halverwege mei. De temperaturen overdag en ’s nachts zijn dan erg aangenaam, de kans op neerslag is laag en het aantal zonuren ligt tussen de 8 á 9 per dag. Wil je meer informatie over het klimaat en de beste reistijd per bestemming? Kijk dan eens op Klimaatinfo.nl

Meer goedkope wereldreis routes

Is deze wereldreis route niet wat je zoekt? Mis je landen die je toch echt graag zou willen bezoeken? Niet getreurd! De komende periode zullen we meer budget-vriendelijke en goedkope wereldreis route voorbeelden voor je uitstippen. Houd daarom de website en en volg ons op Facebook en Instagram!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
27 Shares
27 Shares
Copy link