Wereldreizigers.nl
Canon del Sumidero Nationaal Park | nationale parken in mexico | Wereldreizigers.nl

De 15 Mooiste Nationale Parken in Mexico | Van Vulkaan tot Maya

Mexico is één van de meest populaire landen ter wereld voor vakantiegangers. Mexico heeft een ongelooflijk aan dingen om te zien en te doen. Met heerlijke gerechten, geweldige archeologische plaatsen en bruisende steden is er voor elk wat wils. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitgestrekte kustlijn met zoveel ongelooflijke stranden! Heb je de blog Van Maya tot Playa bijvoorbeeld al gelezen? De diverse landschappen van het land variëren van oerwouden tot woestijn. Van besneeuwde bergen tot rotsachtige canyons, bezoekers zullen nooit genoeg krijgen van het verkennen van al zijn bezienswaardigheden. Er is een overvloed aan nationale parken in Mexico die wachten om ontdekt te worden. Hier zijn de meest betoverende plekken om je op weg te helpen!

1. Basaseachic Falls

De watervallen die dit nationale park zijn naam geven, zijn uiteraard de belangrijkste attractie. Bezoekers zullen zeker niet teleurgesteld weggaan! De waterval stort vanaf een hoogte van 246 meter naar beneden en wordt aan weerszijden omlijst door de steile rotswanden; het ziet er absoluut schitterend uit.

Basaseachic Falls Nationaal Park
Basaseachic Falls Nationaal Park

De watervallen zijn echter niet het enige pittoreske deel van het park. De bossen en kenmerkende rotsformaties maken het een genot om er doorheen te wandelen. Vanaf de toppen van de dominante rotswanden volgen panoramische uitzichten elkaar op. Het is een prachtige omgeving, de diversiteit is de charme van Basaseachic Falls National Park. Eén van de mooiste nationale parken in Mexico.

2. Isla Contoy

Dit afgelegen eiland dat wordt omringd door ongerepte palmstranden en idyllische turquoise wateren is werkelijke een paradijs. Het schilderachtige Isla Contoy National Park beschermt het eiland waarnaar het is vernoemd en de tropische zeevogels die erin leven. Een belangrijk broedgebied voor vier soorten zeeschildpadden, ecotoerisme naar het eiland wordt strikt beheerd om het unieke ecosysteem te behouden.

Isla Contoy Nationaal Park
Isla Contoy Nationaal Park

Ga snorkelen in het heldere water en heerlijk wandelen langs de perfecte stranden. Maak een boottocht om deze verbazingwekkende natuurlijke schoonheid beter te bewonderen. Isla Contoy is één van de nationale parken in Mexico die je gezien moet hebben.

3. Grutas de Cacahuamilpa

De uitgebreide grottenstelsels in dit nationale park laten je kennismaken met een verbazingwekkende ondergrondse wereld. Het park zal je versteld doen staan met zijn ongelooflijke schoonheid. De grottensystemen die tot de grootste ter wereld behoren worden prachtig verlicht om bezoekers te vermaken.

Grutas de Cacahuamilpa Nationaal Park
Grutas de Cacahuamilpa Nationaal Park

Volg de twee ondergrondse rivieren die tussen de rotsachtige ravijnen lopen. Beklim de Limontitla Canyon of staar gewoon vol verwondering naar zijn unieke geologische kenmerken. Grutas de Cacahuamilpa is een nationaal park zoals je nog nooit eerder hebt gezien.

4. Bahia de Loreto

Dit prachtige nationale park in Mexico lokt je zo naar binnen. Met warme wateren en zonovergoten kusten die er zo aantrekkelijk uitzien kun je het niet weerstaan. Het grootste deel van zijn grondgebied bestaat uit wateren in de Golf van Californië De stranden, zeekliffen en diverse ecosystemen die ermee gepaard gaan zijn prachtig om te verkennen.

Bahia de Loreto
Bahia de Loreto Nationaal Park

De idyllische turquoise wateren van de zandstranden zijn de belangrijkste trekpleister van Bahia de Loreto National Park. Daarnaast zijn de vijf onbewoonde eilanden ook erg populair bij toeristen. Met dolfijnen en zeeleeuwen is dit parkparadijs ook zeker een bezoek waard.

5. Cabo Pulmo

Gelegen op het zuidoostelijke puntje van het schiereiland Baja California, beschermt Cabo Pulmo National Park het oudste koraalrif van Noord-Amerika. Het prachtige park is essentieel voor de bescherming en het behoud van een aantal zeldzame en bedreigde zeedieren. Duiken in het park is gewoonweg betoverend. Onder de oppervlakte wordt je begroet met prachtige koraaltuinen en een hele reeks vissen en zeezoogdieren die vredig rondzwemmen.

Cabo Pulmo Nationaal Park
Cabo Pulmo Nationaal Park

Een droom om te aanschouwen, deze rustige wereld zal onvergetelijke herinneringen achterlaten die een leven lang meegaan.

6. Nevado de Toluca

Nevado de Toluca is vernoemd naar de vulkaan die het park domineert. Het park heeft een schat aan wandelpaden en de krater is zelfs bereikbaar met de auto. De vulkaan is spectaculair om te zien en op meer dan 4600 meter hoogte biedt het adembenemende panorama’s. Nevado de Toluca is voor velen een favoriet in het lijstje nationale parken in Mexico.

Lees ook: Auto huren in Mexico | Hoe om te gaan met corrupte politie

Nevado de Toluca Nationaal Park
Nevado de Toluca Nationaal Park

De kale hellingen staan in prachtig contrast met de met bos bedekte vlaktes eronder. Ook meren en archeologische vindplaatsen die bezoekers kunnen verkennen zijn prachtig. Als het sneeuwt wordt de vulkaan steeds spectaculairder. De met sneeuw bedekte toppen boven die alles uittorenen en de skyline domineren, maken op ieder een grote indruk.

7. San Lorenzo Marine Archipelago

Dit nationale park bestaat uit de San Lorenzo-archipel en de wateren eromheen. Het park heeft een aantal unieke ecosystemen met een breed scala aan zeezoogdieren, zeevogels en vissen. Hoewel het droge klimaat ervoor zorgt dat de eilanden zelf behoorlijk kaal zijn, is het onder water een heel ander verhaal. Het water is rijk aan voedingsstoffen en dat merk je aan de levendigheid onder water.

San Lorenzo Marine Archipelago
San Lorenzo Marine Archipelago

Gelukkige bezoekers van het nationale park kunnen een glimp opvangen van dolfijnen die voorbij zwemmen. Ook zijn er vele soorten walvissen die in het water leven. Boek een tour om Walvissen te spotten voor een once-in-a-lifetime ervaring.

8. Cumbres de Monterrey

Spectaculaire toppen zijn niet het enige dat je in dit oogverblindend mooie nationale park zal begroeten. Met prachtige canyons, bruisende rivieren en watervallen en uitgestrekte dennenbossen rondom de bergen; Cumbres de Monterrey is een ongelooflijke plek om te bezoeken.

Cumbres de Monterrey Nationaal Park
Cumbres de Monterrey Nationaal Park

Het landschap dat wordt aangeboden is gewoonweg adembenemend. De prachtige bergen die het park domineren, zorgen voor fantastische trektochten en bergbeklimmen. Het enorme grottenstelsel van Garcia Caves in het park is één van de natuurlijke wonderen die te zien zijn. Cumbres de Monterrey behoort dan ook absoluut thuis op het lijstje met mooiste nationale parken in Mexico.

9. Canon del Sumidero

Sumidero Canyon is het belangrijkste kenmerk van dit nationale park. De steile rotswanden die zo dramatisch zijn weggesneden in de Grijalva-rivier beneden zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Canon del Sumidero Nationaal Park
Canon del Sumidero Nationaal Park

De canyon is gevormd in de loop van de eeuwen door de rivier die door de rotsen snijdt. Er zijn een aantal heerlijke stroomversnellingen en watervallen waar bezoekers van kunnen genieten. Het landschap ziet er prachtig uit. Het groene regenwoud vormt een prachtig contrast met de kale wanden van de kloof. Een echte must-see in Mexico.

10. Pico de Orizaba

Pico de Orizaba is het hoogst gelegen nationale park in Mexico. Met een torenhoge 5.636 meter is Pico do Orizaba absoluut gigantisch. Het is tevens de hoogste berg van heel Mexico. De met sneeuw bedekte top stijgt dramatisch naar de hemel en heeft negen gletsjers verspreid over de hogere rijken. Prachtig om te zien, de caldera van deze stratovulkaan is ook de moeite waard om te bekijken en van bovenaf zijn de panoramische uitzichten betoverend.

Pico de Orizaba Nationaal Park
Pico de Orizaba Nationaal Park

Internationale klimmers trekken massaal naar het nationale park vanwege de indrukwekkende berg. Een aantal paden slingeren rond de lagere hellingen waar wandelaars van kunnen genieten.

11. Lagunas de Montebello

De meren waaraan het park zijn naam dankt, zijn de belangrijkste trekpleisters van dit betoverend mooie nationale park. Met 59 meren verspreid over een uitgestrekt dennenbos, contrasteren de perfecte blauwe tinten van de meren verbluffend met de eindeloze groenen van de vegetatie om hen heen. Bezoekers kunnen hier heerlijk zwemmen en kajakken in hun wateren.

Lagunas de Montebello Nationaal Park
Lagunas de Montebello Nationaal Park

Er is ook een interessant grottenstelsel om te bezoeken en een van de meest spectaculaire locaties zijn de oude Maya-ruïnes van Chinkultic. De hoogste piramide geeft een fantastisch uitzicht op de lager gelegen meren.

12. Tulum

Een bezoek aan deze goed bewaarde Maya-site is alsof je een stap terug in de tijd doet. De ruïnes van de beschaving je aan omringen je aan beide kanten. De kustplaats is fascinerend om rond te dwalen. De God of Winds-tempel die uitkijkt over de oceaan is bijzonder indrukwekkend. De perfecte stranden hieronder dragen alleen maar bij aan de schoonheid van de scène.

Tulum Nationaal Park
Tulum Nationaal Park

De centrale piramide van het complex domineert de omgeving. De vele bezienswaardigheden die te zien zijn, maken Tlum tot één van de meest populaire nationale parken in Mexico.

13. Izta-Popo Zoquiapan

De twee torenhoge toppen die dit nationale park zijn naam geven, zijn indrukwekkend om te zien. De met sneeuw bedekte toppen vallen op in hun omgeving en steken duidelijk uit boven de omgeving om hen heen.

Izta-Popo Zoquiapan Nationaal Park
Izta-Popo Zoquiapan Nationaal Park

De tweede (Popocatépetl) en derde (Iztaccihuatl) hoogste bergen van het land zorgen voor heerlijke wandelingen. De bossen die de lagere hellingen van de vulkanen bedekken, dragen alleen maar bij aan het adembenemende landschap. Vanuit de hogere rijken van de bergen strekken ongelooflijke panorama’s van de wereld beneden zich voor je uit. Gewoonweg spectaculair.

14. Islas Marietas

Deze onbewoonde eilanden zijn een populaire toeristische trekpleister en bieden een schat aan dingen om te zien en te doen; het is gemakkelijk te zien waarom. De beschermde wateren om hen heen wemelen van het onderwaterleven. Boottochten en duiken zijn bijzonder geweldige manieren om je te verdiepen in de rijkdom van de waterwereld beneden. Er zijn een aantal ongerepte stranden om uit te kiezen. De onbetwiste kroonjuweel is het spectaculaire en verborgen ‘liefdesstrand’ dat alleen bij eb tevoorschijn komt.

Islas Marietas Nationaal Park
Islas Marietas Nationaal Park

Met bultruggen, dolfijnen en mantaroggen die allemaal voorbij komen, moet je Islas Marietas National Park bezoeken voor een onvergetelijke ervaring.

15. Palenque

Voor een kijkje in de formidabele geschiedenis en het erfgoed van Mexico, is een bezoek aan Palenque National Park onmisbaar. Het is gewoon een must in dit ongelooflijke land. Dit enorme complex van Maya-ruïnes is ontzagwekkend. Midden in de jungle zorgen ze zeker voor een spectaculaire kijkervaring.

Palenque Nationaal Park
Palenque Nationaal Park

De goed bewaard gebleven tempels en paleizen zijn fascinerend om rond te dwalen. Geen enkele bezoeker van Palenque zal vertrekken zonder een gevoel van ontzag voor de vindingrijkheid van de Maya’s. Men zou een heel leven kunnen doorbrengen met het bewonderen van alle wonderen van deze Meso-Amerikaanse ruïnes; adembenemend en onvergetelijk, ze zullen zeker herinneringen achterlaten die voor altijd zullen duren. Palenque is het laatste nationale park in Mexico van deze lijst maar het zomaar de eerste kunnen zijn!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
9 Shares
9 Shares
Copy link