Wereldreizigers.nl
dubai must sees | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl

Must sees in Dubai | De mooiste plekjes + bucketlist activiteiten!

De Verenigde Arabische Emiraten, een land van waanzinnige uitersten! Dubai spant daarin de kroon en is denk ik een stad die bij iedereen hoog op het lijstje staat. Wanneer je hier bent wordt je ondergedompeld in de rijkdom, luxe en prachtige bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan het meest luxueuze 7* hotel ter wereld, de Burj al Arab of het met 828 meter hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Genoeg te zien om zeker 5 dagen mee te vullen! Om je alvast op weg te helpen hebben we hier alvast de absolute must sees van Dubai voor je samengesteld.

Centrum Dubai
Centrum Dubai

Welk budget heb je nodig voor Dubai?

Ik heb Dubai 2 keer bezocht. 1x als ‘normale’ vakantie en 1x op het einde van mijn reis door Azië van 8 maanden. Die 8 maanden heb ik op een budget van rond de 35 tot 40 euro per dag geleefd dus ik vond het best spannend om naar Dubai te gaan. Dubai staat namelijk bekend als een dure bestemming. Toch was ik er heilig van overtuigd dat ik met mijn backpacker-skills Dubai kon verkennen met een normaal budget! Ik ben uiteindelijk 5 dagen in Dubai gebleven en heb gemiddeld 50 euro per dag besteed. Dit is inclusief transport (metro), accommodatie (hostel), een excursie naar de woestijn & eten. Niet slecht toch?

Lees ook: Dubai | Op een super goedkope, low-budget manier

Palm Atlantis Dubai, één van de must sees in Dubai
Palm Atlantis Dubai, één van de must sees in Dubai

Metro in Dubai

De metro in Dubai is net zo gemakkelijk als de metro in bijvoorbeeld Parijs of Londen. Wanneer je aankomt op de luchthaven van Dubai kun je op het metrostation een ‘Nol Card‘ kopen. Je kunt als toerist kiezen uit de rode of de zilveren versie. De rode Nol Card kan je opladen tot 10 enkele ritten of 5 daily passes, daarna moet je een nieuwe kaart kopen. De zilveren Nol Card kan je vergelijken met een pinpas en in tegenstelling tot de rode Nol Card kan je deze veelvuldig herladen. Wanneer je de metro dus meerdere keren gaat gebruiken of wellicht vaker terugkomt in Dubai, dan kun je dus beter voor de zilveren versie kiezen.

IMG 8186 1 rotated 3 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Met dit pasje kon ik van de metro gebruik maken
IMG 8194 rotated 3 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Opstappunten voor vrouwen en kinderen

De metro in Dubai is niet duur en eigenlijk een ‘must’ wanneer je de stad wilt verkennen. Dubai is namelijk ontzettend groot & heeft temperaturen waar je niet graag in wilt lopen. Zorg ervoor dat je de app Maps.me op je telefoon hebt zodat je kunt zien waar zich het dichtstbijzijnde metrostation bevindt en download de app Moovit om je metro-reis te plannen.

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai is A-MA-ZING en je zult je ogen uitkijken! Ik zet hieronder de bezienswaardigheden op een rij die ik sowieso zou gaan checken.

1. Burj Khalifa

Je bent niet in Dubai geweest als je de Burj Khalifa niet hebt gezien natuurlijk. De Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Over must sees in Dubai gesproken! Je kunt ook in de Burj Khalifa maar dit heb ik zelf niet gedaan omdat ik dat nogal prijzig vond. De omgeving van de Burj Khalifa is erg leuk en je pakt meteen een aantal bezienswaardigheden mee.

IMG 8626 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
De Burj Khalifa vanuit de naastgelegen Souk
IMG 8491 scaled 1 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
De Burj Khalifa en ik

Naast de Burj Khalifa ligt namelijk de Dubai Mall met daarin het grootste indoor aquarium ter wereld, aan de andere kant kun je een ‘Souk’ bezoeken (Souk al Bahar) en aan de voet van de Burj Khalifa vind je de Dubai Fontein. Hierover later meer!

2. Burj Al Arab & het strand

De Burj Al Arab is zeker één van de must sees in Dubai, zowel van dichtbij als veraf. Wil je de Burj Al Arab bewonderen vanaf het mooie strand in het Dubai? De omgeving van de Burj Al Arab is ook erg leuk om doorheen te lopen! Wanneer je in de avond hierheen gaat dan zie je hoe mooi de Burj Al Arab verlicht is.

Burj Al Arab, één van de must sees in Dubai
Burj Al Arab, één van de must sees in Dubai

3. Dubai Mall & het aquarium

De Dubai Mall is de plek waar ik als eerste naartoe ben gegaan toen ik voor de 2e keer in Dubai aankwam. Ik hoor je denken.. backpacker-skills en dan meteen naar een winkelcentrum gaan…?! Maar ik ging niet bijna elke avond naar de Dubai Mall om te shoppen maar om te gaan eten. Je kunt namelijk best goedkoop eten in de foodcourt van het winkelcentrum. De keuze is enorm!

Lees ook: Shop till you drop! | Top 10 shopsteden ter wereld

IMG 1721 scaled 1 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Het winkelcentrum heeft zelfs een ‘waterval’
IMG 8220 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Dubai Mall vanuit de metro
16316439920 0cbc1808b1 b | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Hier kun je het aquarium zien en eventueel tickets kopen om naar binnen te gaan

Naast de foodcourt vind je ook vele restaurantjes in het winkelcentrum, die zijn natuurlijk wel wat prijziger. Naast het feit dat dit een foodwalhalla is ga je ook naar de Dubai Mall om even te ontsnappen aan de warmte van buiten en om het grootste indoor aquarium ter wereld te bewonderen.

4. Dubai Fontein

De Dubai Fontein is misschien wel de heilige graal van de must sees in Dubai. Het is de grootste en duurste fonteinshow ter wereld die je dagelijks kunt aanschouwen. Iedere avond vanaf 18.00 uur start de show om de 30 minuten. De fontein kan 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuwen waarbij een hoogte van 150 meter kan worden bereikt. De fontein heeft een lengte van 2 voetbalvelden bij elkaar en heeft in totaal zo’n 150 miljoen euro gekost. BIZAR toch? Niet voor niets dus dat hier altijd enorm veel toeristen staan om dit te kunnen zien.

Dubai Fountain @ At the Top SKY @ Burj Khalifa @ Dubai 15266500693 scaled 1 | must sees in dubai | Wereldreizigers.nl
Hoe vet is dit shot van bovenaf?! Zo kun je pas echt goed zien hoe groot de fontein is!

Wanneer je trouwens een uniek uitzicht wilt op de Burj Khalifa en de Dubai Fontein dan kun je een bezoek brengen aan de Apple Store die in de Dubai Mall ligt. De immens grote Apple Store heeft namelijk een balkon waar je als klant kunt uitkijken op de Dubai Fontein en Burj Khalifa.

5. Bezoek een ‘Souk’

Je kunt bijvoorbeeld een Spice Souk of een Gold Souk bezoeken, wat eigenlijk staat voor een soort van luxe markt. Het leuke van het bezoeken van een Souk is dat je de sfeer van het Midden-Oosten proeft en bovendien kun je hier de meeste souvenirs scoren. Naast de Burj Khalifa en de Dubai Fontein vind je de Souk Al Bahar die heel leuk is om te bezoeken (alhoewel je hier natuurlijk wel de meeste toeristen vindt).

Dubai Marina
Snoep in Dubai!

6. Dubai Marina

De omgeving bij de Dubai Marina vind ik persoonlijk heel vet om te zien, het hoort zeker op het lijstje van must sees in Dubai. Hier vind je prachtige gebouwen, de duurste jachten en stijlvolle cafés. Omdat deze wijk niet zo toeristisch is geeft het je een beter beeld van hoe de mensen hier leven. Nadat je hier wat rondgelopen hebt en mooie foto’s hebt gemaakt kun je afkoeling zoeken in het dichtstbijzijnde grote winkelcentrum: Mall of the Emirates.

Dubai Marina, één van de must sees in Dubai
Dubai Marina, één van de must sees in Dubai

7. Mall of the Emirates

Weer een winkelcentrum in mijn rijtje van bezienswaardigheden in Dubai. Maar nadat je door de wijk Dubai Marina bent gelopen ben je héél blij als je dit winkelcentrum binnenloopt. Hello Airco & hello another foodcourt!

Mall of the Emirates, Dubai
Mall of the Emirates, Dubai

8. Woestijnsafari

Bij boekingskantoren, online of bij je accommodatie kun je terecht voor het boeken van een woestijnsafari. Ik heb deze safari beide keren dat ik in Dubai was gedaan en vind ‘m nog steeds echt awesome! Het is echt één van de absolute must sees of must do’s in Dubai. Je wordt met een jeep opgehaald waarmee je met een klein groepje richting de woestijn rijdt. Hier heb je de gelegenheid om op een klein stuk quad te rijden. Dit valt echter vies tegen en zou ik niet perse aanraden, of je moet het echt graag willen.

Hierna start het vetste: met de jeep rijd je zeker een half uur door de woestijn totdat de zon ondergaat. Het voelt net als een achtbaan, maar dan in een onwijs mooie omgeving. Zodra de zon onder begint te gaan stop je even om foto’s te maken en te genieten. Daarna ga je naar een kamp waar je kameel kunt rijden (doe dit echter gewoon niet.), van een onbeperkt buffet kunt genieten, shisha kunt roken en een show ziet. Zeker toeristisch, maar wel heel leuk en weer een totaal andere Dubai-ervaring!

Meer weten over woestijnsafari’s in Dubai? Lees dan het uitgebreide artikel over woestijnsafari’s en sandboarden op stripeaway.nl

De auto waarmee je door de woestijn zult rijden
De auto waarmee je door de woestijn zult rijden
De omliggende woestijn, één van de must sees in Dubai
De omliggende woestijn, één van de must sees in Dubai

9. Skydiven boven de Palm Jumeirah

Even voor de duidelijkheid: in mijn 50 euro dagbudget zat natuurlijk niet mijn bucketlist skydive boven de Palm Jumeirah. (ofcourse). De sprong boven de palm kost 500 euro maar is (naar mijn mening) elke euro waard! Wie wil nou niet de palm van bovenaf zien? Ik kan Skydive Dubai 100% aanraden als je er ook over nadenkt om dit te doen!

Met een skydive maak je je Dubai trip sowieso onvergetelijk!
Met een skydive maak je je Dubai trip sowieso onvergetelijk!
Skydive Dubai
Skydive Dubai

Verliefd op het Midden-Oosten?

Is deze lijst met must sees in Dubai niet genoeg voor je? Ben je als wij helemaal gek op het Midden-Oosten? Verliefd op de prachtige cultuur, de paleizen, Moskeeën en de vriendelijke mensen? Neem dan eens een kijken op onze Midden-Oosten pagina.

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
93 Shares
93 Shares
Copy link