Wereldreizigers.nl
Kings Canyon National Park | Nationale Parken in de Verenigde Staten | Wereldreizigers.nl

Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

We schreven onlangs nog over de De 15 Mooiste Nationale Parken in Europa maar nergens anders op de wereld zijn er nationale parken die zich kunnen meten met de Verenigde Staten. Nee, ze lopen niet perfect, maar er is een enorme hoeveelheid beschermd land en ongelooflijke landschappen die wachten om bezocht en ontdekt te worden. Sterker nog, je zult waarschijnlijk zelf verrast worden door de variëteit die op de volledige lijst van Amerikaanse nationale parken staat!


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.


Wanneer is een park een National Park?

Nationale parken komen tot stand na een besluit van het Amerikaans Congres. Alleen na goedkeuring van het Amerikaanse congres kan een park een nationaal park genoemd worden. De nationale parken in de Verenigde Staten vallen vervolgens onder de National Park Service (NPS). Om je alvast op te warmen kun je hier gratis een gigantische map downloaden van alle nationale parken in de VS.

Lees ook: Route 66 | De Ultieme Roadtrip door Amerika
Lees ook: East Coast vs West Coast | Verenigde Staten
Lees ook: Overlander voertuig, camper of camperbus verschepen | Wat kost dat?

Hoeveel nationale parken zijn er in de VS?

Er zijn 62 nationale parken in de Verenigde Staten, waaronder White Sands National Park, het nieuwste beschermde gebied sinds december 2019 (voorheen een nationaal monument). Om jullie te helpen een een route uit te stippelen hebben we de lijst met nationale parken in de Verenigde Staten zowel per staat als op alfabetische volgorde gezet.

Lijst Nationale Parken (Alfabetisch)

Alaska en Californië hebben er elk acht. De twee overzeese gebieden die een nationaal park hebben, zijn eveneens opgenomen in deze lijst. Nationale parken variëren erg in oppervlakte maar de grootste vindt men doorgaans in het westen van de VS en Alaska, waar de overheid grote stukken ongerept land bezit. Er worden nog steeds nieuwe nationale parken opgericht, zoals het Pinnacles National Park (2013) en het Indiana Dunes National Park (2019).

Acadia National Park

Het enige nationale park van Maine heeft voor elk wat wils: oceaan, bergen, bossen en meer. Ga buiten het seizoen en je hebt de paden voor jezelf. Het is doorgaans een Oase van rust en natuur.

Acadia National Park
Acadia National Park

American Samoa National Park

Het enige Amerikaanse nationale park op het zuidelijk halfrond! Gelegen in het afgelegen gebied van Amerikaans Samoa, beslaat het nationale park vier afzonderlijke eilanden en biedt het een zeldzame kans om de ongerepte natuur in de Stille Zuidzee te verkennen.

Arches National Park

Het park bevat niet alleen bogen, maar ook uitgebalanceerde rotsen, torenspitsen, pinakels en gladde koepels, allemaal tegen het uitgestrekte landschap van Utah. Arches is de droom van een fotograaf met overal prachtige foto’s.

Arches National Park
Arches National Park

Badlands National Park

Even serieus: we hebben het over bijna een kwart miljoen hectare aan wildernis, prairies, geërodeerde rotsen en pinakels. Er is een reden waarom deze bestemming in South Dakota wordt beschermd. Het is een gigantisch gebied waar ontzettend veel te zien is. Trek er meerdere dagen voor uit!

Big Bend National Park

Twee dagen zijn misschien niet genoeg voor dit juweel in Texas. Dit is een van de meest afgelegen nationale parken van het land. Een lange rit vanaf elke luchthaven, maar het heeft een sterrenhemel, ongelooflijke wandelingen en veel prachtige landschappen om te bewonderen.

Big Bend National Park
Big Bend National Park

Biscayne National Park

Varen, kajakken, kanoën, zwemmen, vissen, duiken en snorkelen zijn allemaal uitstekende manieren om dit nationale park in Florida te verkennen. Als je er nog niet bent geweest, voeg het dan toe aan je reisplannen.

Black Canyon of the Gunnison National Park

De afgelopen twee miljoen jaar heeft de Gunnison River samen met de weersinvloeden deze enorme verticale canyon gevormd. Black Canyon of the Gunnison National Park is uniek door zijn steile, diepe kloof waar zonlicht nauwelijks kan doordringen. Het grootste deel van de canyon is wel in één dag te bezoeken. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Malou van Wereldreizigers.nl in Black Canyon of the Gunnison National Park
Malou van Wereldreizigers.nl in Black Canyon of the Gunnison National Park

Lees ook: Tips voor Black Canyon of the Gunnison National Park | Roadtrip USA (30)

Bryce Canyon National Park

De meeste nationale parken in de VS moet je echt een paar dagen voor uittrekken. Bryce Canyon is een uitzondering, Bryce Canyon is relatief gemakkelijk te zien in één dag. Bekijk de prachtige panorama’s, maak een wandeling en mis de kans op prachtige foto’s niet.

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park

Er zijn verschillende prachtige wandelroutes beschikbaar. Om je dag en/of wandeling onvergetelijk te maken hebben is het aan te raden om van tevoren om het visitors center the bezoeken voor extra informatie, mooie uitzichtpunten en wandelroutes.

Canyonlands National Park

In het zuidoosten van Utah is Canyonlands National Park met circa 850 vierkante kilometer het grootste park in de staat . Het is opgedeeld in vier afzonderlijke districten: Island in the Sky, The Needles, The Maze en The River.

Capitol Reef National Park

Er is hier veel eenzaamheid, afgelegen ligging en rust te vinden. Samen met zijn unieke spectaculaire landschappen is het uniek ten opzichte van alle andere Amerikaanse nationale parken.

Capitol Reef National Park,Nationale Parken in de Verenigde Staten
Capitol Reef National Park

Carlsbad Caverns National Park

Nationaal park Carlsbad Caverns is een nationaal park en tevens werelderfgoed gelegen in de Guadalupe Mountains in de Amerikaanse staat New Mexico. Het park is vooral bekend vanwege de ondergrondse toeristische grotten.

Channel Islands National Park

Een van de beste dagtochten van Californië. Je kunt een walvisobservatie, kajaktocht en snorkelexpeditie combineren tot een geweldige excursie vanuit de omgeving van Santa Barbara.

Congaree National Park

Wie denkt er aan het binnenland van South Carolina voor natuurlijke schoonheid? Bijna niemand. Maar grijp je kans en bekijk de grootste intacte, uitgestrekte oude hardhout bossen in het zuidoosten van de Verenigde Staten of zoek naar alligators.

Crater Lake National Park

Het zien van het enorme blauwe meer omgeven door kliffen en heuvels, samen met een prachtig eiland in het midden van het meer, is iets uit een droom. Er is geen manier om de grootsheid van de plaats waar te nemen, tenzij je hem bezoekt. Go there.

Cuyahoga Valley National Park

Cuyahoga is het enige nationale park in de staat Ohio, gemakkelijk te bezoeken vanuit Cleveland of Akron. Wandel door loofbossen en bekijk de prachtige watervallen van dit nationale park. Oja, en vergeet niet een bezoek te brengen aan dit prachtige bouwwerk.

Cuyahoga Valley National Park
Cuyahoga Valley National Park

Death Valley National Park

De gestage droogte en recordhitte in de zomer, verspreid over Californië en Nevada, maken Death Valley tot een land van extremen. Dit bekken onder de zeespiegel heeft bizarre landschappen die je niet wilt missen. Het bekende ‘Badwater basin’ is iets wat je met eigen ogen moet zien om te geloven.

Chris in Death Valley National Park
Chris in Death Valley National Park

Rijd je vanuit Death Valley via de Tioga Pass naar Yosemite? Bezoek dan zeker de South Tufa Area van Mono Lake bij Lee Vining.

Lees ook: Death Valley | Hoogtepunten, bezienswaardigheden en verblijf

Denali National Park

Tot op de dag van vandaag is Denali voor velen het favoriete nationale park. De natuur daar is ongeëvenaard en het biedt een werkelijk spectaculaire wilderniservaring als je klaar bent voor een avontuur.

Dry Tortugas National Park

Laat de volgende keer dat je in Key West bent de commercie achter je en maak een dagtocht per boot naar deze eilandengroep. Je vindt er ongerepte stranden, snorkelen, vogels kijken en zelfs een fort!

Everglades National Park

Op ongeveer een uur rijden van het centrum van Miami ligt het Everglades National Park (Google Maps locatie hier). Het is een groot moeras reservaat veelal gerund door de inheemse indianen. Het moerasgebied is bij uitstek dé manier om onder andere alligators in het wild te bewonderen en het is daarom een ontzettend populaire attractie voor reizigers die Miami bezoeken.

Een grote oranje sprinkhaan | Kirby Storter Boardwalk, Everglades National Park
Een grote oranje sprinkhaan | Kirby Storter Boardwalk, Everglades National Park

Het gebied is uitgestrekt, wild begroeid en het moeras is eigenlijk alleen maar te bevaren met een airboat of hovercraft. Een normale boot zou namelijk direct vast komen te zitten in alle planten en wortels net onder de oppervlakte van het water!

Kom voor de natuur en blijf voor wandeltochten, fietsen en andere avonturen. Dit maakt een geweldige dagtrip vanuit veel bestemmingen in Florida. Pak insectenspray en water in, je hebt het nodig. Oja, en pas op voor de alligators.

Eén van de vele alligators in Everglades National Park
Eén van de vele alligators in Everglades National Park

Lees ook: Tips voor Everglades National Park | Roadtrip USA (15)

Gates of the Arctic National Park

Gates of the Arctic is een wildernispark, zonder wegen of paden, dus bezoekers moeten het park binnenvliegen of wandelen. Dat alleen al is een ervaring, maar je zult ook dol zijn op wilde rivieren, kariboe-migraties en een kans om het noorderlicht te zien.

Gateway Arch National Park

Hoewel de meeste nationale parken natuurgebieden zijn, is de Gateway Arch een kunstmatige boog die in Missouri is gebouwd om de Lewis en Clark Expeditie en de westwaartse uitbreiding van ons land te herdenken.

Glacier National Park

Vol met bergen, meren, watervallen en wilde dieren zoals wolven, beren en poema’s. Glacier is meer dan alleen een vakantiebestemming; het is een onwerkelijk mooi avontuur.

Glacier National Park
Glacier National Park

Lees ook: Tips voor Glacier National Park | Bezoek Montana’s mooiste park!

Glacier Bay Nationaal Park

De meeste mensen bezoeken dit nationale park met een cruiseschip. Als je het geluk hebt om te bezoeken, zul je dol zijn op de gletsjers, ijsbergen, dieren in het wild en een uniek landschap.

Grand Canyon National Park

Staat dit natuurlijke wonder op je bucketlist? Hier is het goede nieuws: je kunt er in slechts 24 uur een goed gevoel voor krijgen door de vele uitzichtpunten. Wil je meer? Het is groot genoeg om een ​​hele week door te brengen als je van wandelen houdt. En ja, de canyon inwandelen is absoluut aan te raden.

Chris in Grand Canyon National Park
Chris in Grand Canyon National Park

Een andere tip: vanaf de Grand Canyon is het slechts 2 uur rijden naar Page, waar je onder andere het geweldige Horseshoe Bend kunt bewonderen en tevens het prachtige Monument Valley, wat geen nationaal park is maar welke absoluut niet mag ontbreken aan je rondreis door Amerika.

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park is een nationaal park in de staat Wyoming in de Verenigde Staten, ten zuiden van Yellowstone. Het park is genoemd naar de Grand Teton, één van de bergen van het Teton gebergte. De berg is 4197 meter hoog en het is tevens de hoogste berg van het park.

De Wereldreizigers.nl 4x4 camper voor de Grand Tetons | Grand Teton National Park
De Wereldreizigers.nl 4×4 camper voor de Grand Tetons | Grand Teton National Park

Het Teton gebergte stijgt uit over een landschap dat rijk is aan buitengewone wilde dieren en ongerepte meren. Het staat als een monument voor de mensen die hebben gevochten om het te beschermen. Dit zijn bergen van de verbeelding. Bergen die hebben geleid tot de oprichting van Grand Teton National Park.

Lees ook: Tips voor Grand Teton National Park | Roadtrip USA (35)

Great Basin National Park

Je hebt misschien nog nooit van dit park gehoord, maar het is speciaal vanwege de nevenschikking van bergmeren en bossen midden in de woestijn. Zoiets heb je nog nooit gezien.

Great Sand Dunes National Park

Great Sand Dunes National Park and Preserve is een nationaal park in het zuiden van de Amerikaanse staat Colorado. Het park heeft een oppervlakte van 342 km², waarvan ongeveer 80 km² uit duinen bestaat. Sommige duinen zijn 230 meter hoog en behoren tot de hoogste van Noord-Amerika.

Malou van Wereldreizigers.nl bij Great Sand Dunes National Park
Malou van Wereldreizigers.nl bij Great Sand Dunes National Park

Deze steeds veranderende heuvels liggen ten westen van het Sangre de Cristo-gebergte en creëren door hun hoogte een verbijsterend, woestijnachtig landschap omringd door met sneeuw bedekte toppen van 4,3 kilometer.

Of je nu 5 of 50 jaar oud bent, huur een sandboard in Great Sand Dunes National Park! Sandboarden vanaf de duinen is echt fantastisch om te doen. Voor wie niet goed is op een board, er zijn ook knieborden te huur waar je met je knieën of bips op kunt gaan zitten. Als een soort slee zegmaar. Sandboarden is daarom echt een leuke activiteit voor jong en oud.

Chris van Wereldreizigers.nl in Great Sand Dunes National Park
Chris van Wereldreizigers.nl in Great Sand Dunes National Park

Lees ook: Tips voor Great Sand Dunes National Park | Roadtrip USA (22)

Great Smoky Mountains National Park

Uitzicht op de bergen, een mooie rit, veel watervallen en een park dat zich uitstrekt over twee Amerikaanse staten: er is genoeg te beleven tijdens een bezoek aan Great Smoky National Park.

Smoky Mountains National Park, Nationale Parken in de Verenigde Staten
Smoky Mountains National Park

Guadelupe Mountains National Park

Dit park in Texas herbergt meerdere ecosystemen, waaronder die in de gelijknamige bergen en de woestijn eronder. Je zult hier genieten van de afwisseling, ook al kom je maar voor een dag.

Haleakala Nationaal Park

Haleakalā National Park is een nationaal park gelegen op het eiland Maui in de staat Hawaï in de Verenigde Staten. Je zou zweren dat je op de maan was. Mars zelfs.

Hawaii Volcanoes National Park

‘S Nachts uitbarstingen zien is magisch, maar dit park biedt ook geweldige wandelmogelijkheden, lavabedden van dichtbij en tal van andere geothermische kenmerken.

Hawaii Volcanoes National Park
Hawaii Volcanoes National Park

Hot Springs Nationaal Park

Een van de meest unieke nationale parken van het land sinds het grenst aan de stad Hot Springs, Arkansas. Dit gebied heeft meer te doen dan alleen genieten in de bronnen. Het hele jaar door plezier!

Indiana Dunes National Park

De kust langs Lake Michigan in Indiana is een ongelooflijke combinatie van zandstranden, grazige prairies en moerassen.

Indiana Dunes National Park, Nationale Parken in de Verenigde Staten
Indiana Dunes National Park

Isle Royale National Park

Dit park is alleen over water bereikbaar. Ook al is het een eiland, er is veel te zien en te ontdekken. Er liggen veel gezonken schepen nabij de kust, er zijn prachtige vuurtorens en vele uitdagende wandelpaden.

Joshua Tree National Park

Laat de drukte van Zuid-Californië achter je en ga dit prachtige woestijnparadijs binnen. Als je van wandelen, klimmen of sterrenkijken houdt, zul je dit park geweldig vinden.

Joshua Tree National Park
Joshua Tree National Park

Katmai Nationaal Park

Het is een kostbaar grapje om vluchten naar dit park in Alaska te kopen, maar je krijgt de kans om grizzlyberen van dichtbij te bekijken! Voeg vulkanen en een prachtig landschap toe om dit een onvergetelijke ervaring te maken.

Kenai Fjords National Park

Dit is een van de beste plekken in Alaska om dieren in het wild te zien, waaronder walvissen, otters, zeehonden, zeeleeuwen, papegaaiduikers, zwarte beren en meer.

Kings Canyon National Park

De kans is groot dat je als je het gebied niet kent, niet in Kings Canyon bent geweest. Deze verborgen parel van de Sierra-bergen in Californië is prachtig en niet bijzonder druk.

Kings Canyon National Park, Nationale Parken in de Verenigde Staten
Kings Canyon National Park

Kobuk Valley National Park

Als je kariboes wilt zien, is dit het nationale park voor jou! Bovendien vind je ook zandduinen – ja, zandduinen in Alaska.

Lake Clarke National Park

Lake Clark heeft een turkooizen glans, een ring van bergen en gletsjers en tonnen grizzlyberen. Dit is geen park voor bezoekers die voor het eerst in Alaska komen, maar het is geweldig voor iedereen die van het achterland houdt (en erop voorbereid is).

Lassen Volcanic National Park

Dit park is niet alleen de thuisbasis van een vulkaan, het heeft ook alle vier soorten vulkanen: schild, plugkoepel, sintelkegel en samengestelde vulkaan. Je vindt er ook mogelijkheden om te wandelen en te verkennen.

Lassen Volcanic National Park, Nationale Parken in de Verenigde Staten
Lassen Volcanic National Park

Mammoth Cave National Park

Dit park in Kentucky is eigenlijk ’s werelds grootste grottenstelsel! Je zult tal van rondleidingen vinden om uit te kiezen om de beste formaties te zien, of je kunt een wild speleologie-avontuur plannen voor wat vuile ondergrondse speleologie.

Mesa Verde National Park

Deze hoek van Colorado is gevuld met natuurlijke landschappen, maar Mesa Verde richt zich in plaats daarvan op door de mens gemaakte klifwoningen, ongelooflijke geschiedenis en archeologische vindplaatsen.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier, een van de mooiste bergen van de Verenigde Staten, is een bezoek waard. Er zijn talloze prachtige wandelroutes en met een beetje geluk kom je ook deze schattige Marmotten vrienden tegen.

Mount Rainier, Marmotten
Mount Rainier, Marmotten

North Cascades National Park

Er is geen excuus om dit GRATIS nationale park te missen! Plan een mooie rit door de bergen van Washington, plan een wandeling naar adembenemende meren en spot gletsjers in de verte.

Olympic National Park

Olympic heeft meer variatie dan het gemiddelde park, met regenwouden, stranden, bergen en meer. Bekijk een klein beetje van alles met deze gids voor vier niet te missen plekken.

Petrified Forest National Park

Vind versteend hout, rotstekeningen en kleurrijke woestijnlandschappen tijdens een bezoek aan dit park in Arizona. Het is binnen een dag te doen vanuit Flagstaff of Sedona en een gemakkelijke omweg vanaf de I-40 roadtrips.

Petrified Forest National Park, Nationale Parken in de Verenigde Staten
Petrified Forest National Park

Pinnacles National Park

Ik bezocht het toen dit nog “slechts” een nationaal monument was, maar het is zijn nieuwe titel zeker waard! Het gebied is geweldig om te wandelen en klimmen – pas op voor poema’s hier in de wildernis van Californië.

Redwood National Park

Redwood National Park heeft meer dan alleen bomen te bieden (hoewel die indrukwekkend genoeg zijn om een bezoek te brengen). Ook zijn er veel grote dieren te zien, waaronder beren.

Redwood National Park | De Wereldreizigers.nl camper tussen torenhoge Redwoods
Redwood National Park | De Wereldreizigers.nl camper tussen torenhoge Redwoods

Rocky Mountains National Park

Het park ligt in het Noorden van de staat Colorado. De bergen, de rocky mountains, strekken zich van noordwest Canada tot helemaal in New Mexico, een zuidelijke staat van de Verenigde Staten. Het park betreft dus maar een klein deel van de gehele Rocky Mountains. In het park vind je (natuurlijk) bergen, bergmeren, watervallen, bos en wilde dieren.

Als je van wandelen houdt, is dit Colorado-park je speeltuin! Beperk het beste van het park tot een verscheidenheid aan verschillende routes die u in slechts 3 dagen kunt voltooien. Het is stevig doorstappen maar absoluut de moeite waard.

Rijden in Rocky Mountains National Park | Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
Rijden in Rocky Mountains National Park | Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees

Wie niet van wandelen houdt, kan het park natuurlijk ook met de auto of camper verkennen. Let wel op: er zijn geen vangrails en de kliffen zijn soms kilometers diep. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Lees ook: Tips voor Rocky Mountain National Park | Roadtrip USA (32)

Saguaro National Park

Dit deel van de Sonorawoestijn is een van mijn favoriete dagtochten vanuit Tucson, dus het is gemakkelijk in te zien waarom het een nationaal park is. Bezoek in het voorjaar om bloeiende wilde bloemen te zien, waaronder de cactus.

Sequoia National Park

Ik ben in hart en nieren een wandelaar, maar dit park in Californië is geweldig, ongeacht hoe je ervoor kiest om te bezoeken. Geniet van de prachtige oudgroeiende bomen en de rest van het majestueuze bos.

General Sherman Tree | Sequoia National Park
General Sherman Tree | Sequoia National Park

Shenandoah National park

In het hart van Virginia, hoog in de Blue Ridge Mountains, beschermt Shenandoah National Park een historisch berglandschap dat wordt gekenmerkt door eindeloze bergketens, dichte bossen, grote stukken wildernis en veel dieren in het wild.

Theodore Roosevelt National Park

Wat een ondergewaardeerd park (net als heel North Dakota). Buttes, canyons, versteend hout, bizons, prairiehonden en nog veel meer. Bekijk het vanuit een nieuwe invalshoek, zoals paardrijden.

Virgin Islands Nationaal Park

Je kunt hier makkelijk een week verblijven om te wandelen en snorkelen voordat je gaat ontspannen op het strand. Ook is het heerlijk om een jeep of auto te huren en gewoon lekker rond te rijden.

Virgin Islands National Park
Virgin Islands National Park

Voyageurs National Park

Het land van 10.000 meren herbergt ook een nationaal park op waterbasis. Dit is de plek om naartoe te gaan als je van varen, vissen en begeleide kanotochten houdt. Kom in de winter voor wandelen met sneeuwschoenen en maak kans om het noorderlicht te zien.

White Sands National Park

Het nieuwste nationale park, White Sands, herbergt uitgestrekte gipszandduinen die zacht aan je voeten en wit zijn voor zover je kunt zien. Je kunt door de duinen sleeën, een wandeling maken of kleurrijke zonsondergangen bekijken.

Wind Cave National Park

In tegenstelling tot andere grotparken, is deze zowel boven als onder de grond ongelooflijk. Breng een halve dag door met het verkennen van de beste grotformaties en ga dan boven de grond voor een wandeling en het observeren van dieren in het wild.

Wrangell-St. Elias National Park

Dit park is de perfecte balans tussen wildernis en toegankelijkheid in het achterland. Vliegen is optioneel en in feite kan de schilderachtige rit naar het park een hoogtepunt zijn. Je zult het geweldig vinden.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten en ligt hoofdzakelijk in Wyoming. Ook heeft het park kleine gedeeltes in de aangrenzende staten Montana en Idaho. Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten is. Daarnaast grenst Yellowstone National Park aan Grand Teton National Park, wat een gecombineerd bezoek aan de twee totaal verschillende parken extra aantrekkelijk maakt.

Grand Prismatic Spring | Yellowstone National Park
Grand Prismatic Spring | Yellowstone National Park

Yellowstone blijft bijzonder als het eerste nationale park van Amerika. Het park is groot, divers en buitenaards – een compleet avontuur voor diegenen die de wildernis willen ervaren.

Een buffel op de weg in Yellowstone National Park
Een buffel op de weg in Yellowstone National Park

De Old Faithful is één van de meest actieve geisers in Yellowstone. In het Upper Geyser Basin barst deze trouwe geiser elke 60 tot 80 minuten uit. Een uitbarsting duurt tussen de 1:30 en 6:00 minuten afhankelijk van de hoeveelheid water.

Old Faithful | Yellowstone National Park
Old Faithful | Yellowstone National Park

Natuurlijk is Yellowstone veel meer dan de actieve geiser Old Faithful. Yellowstone is een immens nationaal park waar je heerlijk in kunt wandelen.

Lees ook: Tips voor Yellowstone National Park | Roadtrip USA (36)
Lees ook: Yellowstone National Park bij Reislegende.

Yosemite Nationaal Park

Ik denk dat wat Yosemite zo speciaal maakt, de enorme verscheidenheid aan landschappen hier is. Geniet van watervallen, bossen, bergen, valleien en alles wat je maar kunt bedenken.

Yosemite Valley National Park
Yosemite Valley National Park

Wil je naar het allermooiste en meest bekende uitzichtpunt van Yosemite? Breng dan een bezoek aan Glacier Point. Vanaf hier heb je het meest epische uitzicht over de vallei.

Zion National Park

Zion is een van die epische bestemmingen die zo avontuurlijk of gemakkelijk kunnen zijn als je zou willen. Geniet van de mystieke kloof en de rivier zelf, samen met een regenboog aan kleuren in de rotsen.

Zion National Park
Zion National Park

Extra tip: Ten noorden van Las Vegas ligt nog een prachtig natuurpark. De Valley of Fire State Park is erg leuk voor een dagtocht vanuit Las Vegas of onderweg tussen Las Vegas en Zion. Het park heeft een paar mooie bezienswaardigheden dus neem hier wel de tijd.

Overzicht Nationale Parken (per staat)

Onderstaande afbeelding bevat alle 62 nationale parken in de Verenigde Staten. De namen van de parken zijn bewust niet vertaald naar het Nederlands om verwarring te voorkomen. Wie in de VS namelijk op de TomTom bijvoorbeeld gaat zoeken naar ‘doden vallei’ of ‘het angstige bos’ zal waarschijnlijk niet ver komen? Dus om het gemakkelijk te houden: alle namen hieronder zijn zoals ze in de VS beschreven staan. Ook is de afbeelding hieronder te downloaden (klik op de foto voor de volledige versie) zodat je het eventueel uit kunt printen en mee kunt nemen.

NPS national parks map scaled | Nationale Parken in de Verenigde Staten | Wereldreizigers.nl
Alle nationale parken in Amerika per staat | Kaart overzicht
 • Alaska
  • Denali National Park
  • Gates of the Arctic National Park
  • Glacier Bay National Park
  • Katmai National Park
  • Kenai Fjords National Park
  • Kobuk Valley National Park
  • Lake Clark National Park
  • Wrangell-St. Elias National Park
 • American Samoa
  • National Park of American Samoa
 • Arizona
  • Grand Canyon National Park
  • Petrified Forest National Park
  • Saguaro National Park
 • Arkansas
  • Hot Springs National Park
 • California
  • Channel Islands National Park
  • Death Valley National Park
  • Joshua Tree National Park
  • Kings Canyon National Park
  • Lassen Volcanic National Park
  • Redwood National Park
  • Sequoia National Park
  • Yosemite National Park
 • Colorado
  • Black Canyon of the Gunnison National Park
  • Great Sand Dunes National Park
  • Mesa Verde National Park
  • Rocky Mountain National Park
 • Florida
  • Biscayne National Park
  • Dry Tortugas National Park
  • Everglades National Park
 • Hawaii
  • Haleakala National Park
  • Hawaii Volcanoes National Park
 • Idaho
  • Yellowstone National Park
 • Kentucky
  • Mammoth Cave National Park
 • Maine
  • Acadia National Park
 • Michigan
  • Isle Royale National Park
 • Minnesota
  • Voyageurs National Park
 • Montana
  • Glacier National Park
  • Yellowstone National Park
 • Nevada
  • Great Basin National Park
 • New Mexico
  • Carlsbad Caverns National Park
 • North Carolina
  • Great Smoky Mountains National Park
 • North Dakota
  • Theodore Roosevelt National Park
 • Ohio
  • Cuyahoga Valley National Park
 • Oregon
  • Crater Lake National Park
 • South Carolina
  • Congaree National Park
 • South Dakota
  • Badlands National Park
  • Wind Cave National Park
 • Tennessee
  • Great Smoky Mountains National Park
 • Texas
  • Big Bend National Park
  • Guadalupe Mountains National Park
 • Utah
  • Arches National Park
  • Bryce Canyon National Park
  • Canyonlands National Park
  • Capitol Reef National Park
  • Zion National Park
 • Virgin Islands
  • Virgin Islands National Park
 • Virginia
  • Shenandoah National Park
 • Washington
  • Mount Rainier National Park
  • North Cascades National Park
  • Olympic National Park
 • Wyoming
  • Grand Teton National Park
  • Yellowstone National Park

Tips voor een bezoek aan de Nationale Parken

Praat met een Ranger

Nationale parkwachters brengen elke dag de hele dag door in de parken. Ze kennen de beste paden, de beste plekken om dieren in het wild te spotten en de geschiedenis, ecologie en geologie van het gebied. Rangers zijn de ultieme hulpbron!

Rangers beantwoorden de hele tijd vragen – alles van informatie over bosbranden tot waarom bepaalde delen van het park zijn afgesloten (interessant, in Rocky Mountain National Park is het om de elanden uit bepaalde gebieden te houden, en mensen zijn welkom om naar binnen te gaan!) En meer. Ze hebben ook vaak gratis boswachtersprogramma’s, waaronder lezingen, kampvuur gesprekken en groepswandelingen die allemaal erg informatief kunnen zijn.

Pak een picknick lunch in

Sommige Nationale Parken in de Verenigde Staten hebben geweldige toeristische voorzieningen, waaronder snackbars en / of restaurants, terwijl andere geen infrastructuur hebben. In de meeste gevallen, zelfs als er restaurants zijn, is het eten niet erg lekker en kan het duur zijn. Pak in plaats daarvan een picknicklunch in, zoek een gezellig uitzicht en geniet ervan. Je bespaart niet alleen geld, maar je hebt ook een geweldig uitzicht terwijl je aan het dineren bent.

Plan je diner tijdens zonsondergang voor een van de meest romantische maaltijden die je ooit zou kunnen hebben. Je bent al op een van de mooiste plekken op aarde; waarom zou je naar de binnenkant van een gebouw gaan staren? (Bonustip: als je de neiging hebt om in slaap te vallen op het picknickkleed omdat je zo ontspannen bent, zorg dan dat je zonnebrandcrème draagt!).

Vermijd drukte

Nationale Parken in de Verenigde Staten zijn niet voor niets erg populair. Soms vraag je je misschien af ​​of je per ongeluk een verkeerde afslag hebt genomen en in Disney Land bent beland! Bezoeken buiten de piekuren zijn de gemakkelijkste manier om deze groepen te vermijden, zoals door de week in plaats van op zaterdag of in februari in plaats van juli.

Als je in het hoogseizoen reist, zijn er nog steeds manieren om drukte te vermijden. De vroege ochtenden en avonden zijn altijd minder druk, aangezien dagjesmensen meestal pas om 10 uur aankomen en om 16.00 of 17.00 uur vertrekken. De nachten zijn vaak perfect om naar de sterren te kijken, met donkere luchten vanwege de afstand tot stadscentra.

Als je midden op de dag in het park bent, wanhoop dan niet: hoe verder je van een parkeerplaats af bent, hoe minder mensen je zult ontmoeten. In Yosemite waren er hordes mensen bij de eerste sequoia-bomen in Mariposa Grove, maar vijf kilometer verderop waren wij alleen met de herten. Als geen van deze ideeën je aanspreekt, kijk dan eens naar enkele minder bezochte nationale parken.

Plan meer dan één dag

De meeste Nationale Parken in de Verenigde Staten zijn enorm. Olympic National Park beslaat bijvoorbeeld meer dan 1440 vierkante mijl! Hoewel je een paar hoogtepunten op één dag zou kunnen zien als je vroeg begint en laat eindigt, zul je nooit alles op één dag zien. Dieren in het wild komen en gaan, er zijn honderden kilometers aan paden en tientallen schilderachtige uitkijkpunten om van te genieten.

Overnacht indien mogelijk binnen de parkgrenzen. Het kan je veel meer tijd geven om van het park te genieten. Wees je bewust van hoe verschillend de parken in elk seizoen zijn. Van bruisende rivieren en watervallen in de lente, wilde bloemen en volledig toegankelijke wandelingen in de zomer, grote kansen om wilde dieren te zien in de herfst en dramatische landschappen in de winter. Geniet van wat je kunt en maak plannen om terug te keren.

Gratis de nationale parken bezoeken

Het is niet verrassend dat toegang tot de meeste van deze kroonjuwelen een toegangsprijs vereist. Kleine parken rekenen vaak $ 2-3 per persoon; grotere parken rekenen meestal per auto ($ 15-30), maar bieden 7 dagen toegang, zodat je de hele week kunt terugkeren. Dat is een kleine prijs voor de hoeveelheid avontuur die je zult vinden, maar gratis is nog beter!

De National Park Service biedt doorgaans ~ 10 dagen met gratis toegang:

 • Martin Luther King Day (januari)
 • President’s Day (februari)
 • Nationale Parkweek (april)
 • National Park Service-verjaardag (augustus)
 • Nationale openbare landdag (september)
 • Veteranendag (november)

Bespaar geld met Amerika’s Nationale Parken Pas

Heb je nog steeds geen datum die in je plannen past? Je kunt de ‘America the Beautiful Pass‘ oftewel de Nationale Parken Pas kopen. Deze pas dekt alle toegangen van de Nationale Parken in de Verenigde Staten voor een heel jaar en kost slechts $ 80 per voertuig. Dit heb je er na het bezoek van 3 nationale parken al uit! hieronder een voorbeeld berekening:

Nationale Parken in de Verenigde Staten
Nationale Parken in de Verenigde Staten

De National Park Pas voor de Verenigde Staten bestel je hier op de officiële website.

Tot slot

Dit was de complete lijst met Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika! Heb je nog vragen en/of opmerkingen over deze lijst? Of misschien wel een hele gave tip voor andere wereldreizigers? Laat het ons weten in de reacties!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

1 comment

 • Wow, een indrukwekkend artikel van indrukwekkende bestemming! Meteen ook een handige bucketlist… 😉
  De nationale parken in de VS, vooral dan die aan de westkust, blijven echt mijn top 1 bestemming.
  Ik ben er nu al 3x geweest en ik zou er kunnen blijven terugkeren 🙂

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
56 Shares
56 Shares
Copy link