Wereldreizigers.nl
Arenal-Vulkaan-Nationaal-Park-Costa-Rica

De 10 Mooiste Nationale Parken in Costa Rica | Duurzaam ecotoerisme

Meer dan 25% van het grondgebied in Costa Rica beslaat nationale parken. Costa Rica heeft een overvloed aan natuurlijke wonderen met vele parken en reservaten die de diverse ongelooflijke ecosystemen beschermen. Het land schreeuwt gewoon om ontdekt te worden! Costa Rica is zeer milieuvriendelijk en staat over de hele wereld bekend om haar indrukwekkende inspanningen voor natuurbehoud. Haar focus op duurzaam ecotoerisme werpt de laatste jaren haar vruchten af. Costa Rica is en blijft het meest diverse land ter wereld om te bezoeken.

Lees ook: Rondreis door Costa Rica | Avontuurlijk en relaxed!

Dromerige stranden, weelderige, stomende regenwouden en een reeks torenhoge vulkanen. De veranderende landschappen van dit ecologische paradijs zijn oogverblindend om te zien. De gelukkige bezoekers aan de kust zullen keer op keer versteld staan van de schoonheid ervan. In combinatie met haar relaxte charme en vredige ambiance maakt het Midden-Amerikaanse land tot een topbestemming voor natuurliefhebbers. Hier zijn de mooiste nationale parken in Costa Rica; bereid je voor om versteld te staan!

1. Carara Nationaal Park

Dit natte en wilde nationale park is bedekt met dicht regenwoud. Een bezoek aan Carara is een stomende en vochtige aangelegenheid. Het is een toevluchtsoord voor meer dan 400 verschillende soorten vogels. Je ziet hier een kleurrijke reeks trogons, parkieten en kolibries die tussen de bomen fladderen terwijl hun zang weerklinkt in de begroeiing. Caraca heerlijk om te bezoeken. Aan alle kanten wordt je door dieren omringt terwijl je je een weg baant langs de afgelegen voetpaden.

Luiaard, Carara Nationaal Park
Luiaard, Carara Nationaal Park

Bovenop het prachtige regenwoud en de vele vogels, hangen luiaards aan de bomen terwijl apen speels aan hun takken slingeren. Alles aan dit nationale park is charmant in zijn essentie. Er zijn ook krokodillen in overvloed en velen van hen kunnen zonnen op de oevers van de Tarcoles-rivier. Dit park heeft het echt allemaal. Vanuit het regenwoud baan je je naar kleine open plekken met archeologische ruïnes die bijna twee millennia teruggaan. Het zorgt voor weer een onvergetelijke ervaring. Caraca National Park zal je zeker goede herinneringen achterlaten. De overvloed aan verbazingwekkende dingen die je hebt gezien zul je nooit meer vergeten.

2. Cahuita Nationaal Park

Cahuita is gelegen aan de oostkust van het land. Het bestaat uit een aantal verschillende ecosystemen, maar staat vooral bekend om zijn prachtige stranden en kristalhelder water. Dwalen langs de zandstranden is het heerlijk om even bij te komen na een lange wandeling. Het ongerepte en ongetemde regenwoud ligt altijd op een steenworp afstand. Leguanen die ontspannen in de zon liggen en apen die slingeren in de bomen. Prachtige dieren om te spotten zijn hier nooit ver weg.

Cahuita , één van de mooiste nationale parken in Costa Rica
Cahuita , één van de mooiste nationale parken in Costa Rica

Net buiten de kust zijn een aantal prachtige koraalriffen die je kunt verkennen. De heldere onderwaterkleuren zorgen voor een geweldige snorkelervaring. Zeeschildpadden bijten brokken koraal af, terwijl scholen vissen met de golven meebewegen. Alleen al dit prachtige onderwaterspektakel maakt Cahuita National Park zeker een bezoek waard.

3. Irazu Volcano Nationaal Park

Irazu, vernoemd naar de vulkaan die het park domineert, is de belangrijkste trekpleister die bezoekers naar het gebied trekt. De nog steeds actieve vulkaan torent 3.432 meter boven zijn omgeving uit. De vulkaan biedt verbluffende panoramische uitzichten vanaf de top. Boven de wolken, strekt de perfecte blauwe lucht zich uit met slechts een zee van wit eronder.

Irazu Volcano Nationaal Park
Irazu Volcano Nationaal Park

Op een heldere dag zijn de uitzichten zelfs nog beter. Op heldere dagen kun je aan de ene kant de Stille Oceaan en aan de andere kant de Caribische Zee kunt zien. Dwalen door het maanlandschap geeft je het gevoel dat je op een andere planeet bent. Het vreemde groene meer in de krater draagt alleen maar bij aan dat gevoel. De Irazu-vulkaan is een speciale plek om te bezoeken, een prachtig nationaal park in Costa Rica.

4. Piedras Blancas Nationaal Park

Piedras Blancas Nationaal Park is gelegen in het diepe zuidwesten van het land. Het park bevat een scala aan prachtige stranden en ongerept regenwoud waar bezoekers van kunnen genieten. De laaggelegen bergen bedekt met de verwarde en verwrongen bomen. Het bos loopt langzaam over naar de zanderige oevers de oceaan in.

Lees ook: Natuurgebied Penas Blancas in Nicaragua | Tours & activiteiten off the beaten path

Nationale parken in Costa Rica: Piedras Blancas
Nationale parken in Costa Rica: Piedras Blancas

Het gebied is een hotspot voor biodiversiteit. De diverse fauna en flora die zorgen voor een schilderachtig uitzicht. Meer dan honderd verschillende soorten zoogdieren leven hier, inclusief jaguars en poema’s die zelden worden gezien vanwege hun nachtelijke karakter. Wild en onaangeroerd zoals altijd, het is het adembenemende landschap dat Piedras Blancas een hit maakt.

5. Rincon de la Vieja Volcano

Costa Rica de thuisbasis van een groot aantal actieve, slapende en uitgestorven vulkanen. Rincon de la Vieja Volcano is een spectaculair nationaal park in Costa Rica. Het park bevat drie vulkanen waarvan de belangrijkste zijn naam aan het park geeft. Rincon de la Vieja legt torent boven alles eromheen uit en is de belangrijkste attractie van het park.

Rincon de la Vieja Volcano
Rincon de la Vieja Volcano

Paden slingeren en slingeren zich een weg omhoog langs de steile hellingen van de vulkaan. Op meer dan 1.900 meter hoogte biedt het een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de top. De paden zijn heerlijk om over te dwalen. Je passeert gestolde lavavelden, warmwaterbronnen en watervallen die de schoonheid van de vulkaan goed laten zien. Wilde dieren zijn er ook in overvloed. Tapirs, poema’s en jaguars zijn onder andere in het park te spotten.

6. Arenal Volcano Nationaal Park

Arenal Volcano Nationaal Park is de thuisbasis van de meest actieve vulkaan van het land. Het is de vulkaan Arenal die het park ook haar naam geeft. Door de veelvuldige uitbarstingen in het verleden hebben lavavelden de aarde verschroeid en getekend. Het land onder de krater is kaal en dor. Verder naar beneden hebben de rijke voedingsstoffen die door de uitbarstingen zijn afgegeven prachtige groene kleuren gecreëerd.

Lees ook: Must do: vulkaan boarden in Nicaragua

Arenal Volcano Nationaal Park
Arenal Volcano Nationaal Park

Het is heerlijk wandelen in het gebied en met bijna 850 vogelsoorten zullen ook vogelaars dit park geweldig vinden. Hoe hoger je de vulkaan op gaat, hoe beter het uitzicht wordt. Je kijkt uit op het prachtige landschap en het prachtige meer dat glinstert in het zonlicht. Gewoonweg spectaculair.

7. Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero’s afgelegen locatie, een van de meest populaire nationale parken in Costa Rica, heeft al eeuwenlang bijgedragen aan de bescherming van het milieu. Opmerkelijk genoeg heeft dit verbazingwekkend diverse landschap elf verschillende gebieden waar bezoekers van kunnen genieten. Met mangrovebossen, moerassen, regenwouden en lagunes; het landschap verandert voortdurend voor je ogen en versmelt langzaam met elkaar totdat je uitkomt in een heel ander ecosysteem. Het park is tropisch van aard. De vochtigheid en nattigheid van Tortuguero hebben ervoor gezorgd dat de fauna en flora goed gedijen. Met bomen en planten die vanuit elke denkbare hoek naar je toe springen, is het adembenemende landschap prachtig om te zien. Dieren zijn er in overvloed en zeekoeien, krokodillen en zeeschildpadden zwemmen graag vlak bij de stranden.

Tortuguero Nationaal Park
Tortuguero Nationaal Park

Dwalend door de paden die door het regenwoud lopen, kunnen bezoekers ook apen, toekans en meer van dichtbij zien. Tortuguero National Park zorgt voor een onvergetelijke reis. Nergens anders in Costa Rica zul je zulke diverse landschappen te zien krijgen.

8. Corcovado Nationaal Park

Afgelegen, wild en ongerept. De afgelegen locatie van Corcovado heeft bijgedragen aan het behoud en de bescherming van zijn ecosystemen. Het gebied is door National Geographic uitgeroepen tot het meest bio-diverse gebied ter wereld. Een must voor natuurliefhebbers! Met een overvloed aan dingen om te zien en te doen, zullen bezoekers zich nooit vervelen. Het enorme aantal verbluffende bezienswaardigheden en vrijetijdsactiviteiten zullen je altijd blijven vermaken.

Corcovado Nationaal Park
Corcovado Nationaal Park

Of het nu gaat om snorkelen of duiken om te genieten van de wonderen van de diepte, kanoën door het water of over de paden dwalen om een glimp op te vangen van tapirs of slingerapen; Corcovado zal lang in de herinnering leven.

9. Poas Volcano Nationaal Park

Deze vulkaan is zo actief dat het park momenteel gesloten is vanwege recente uitbarstingen. Er is geregeld seismische activiteit en om er zeker van te zijn of je het park kunt betreden kun je het beste vooraf informatie inwinnen op de officiële website van het park. Poas Volcano National Park was voorheen het meest populaire nationale park in Costa Rica. Het park is geweldig om te bezoeken.

Poas Volcano Nationaal Park
Poas Volcano Nationaal Park

In het park bevindt zich de Botos-krater met een opvallend mooi gekleurd meer. Zo hoog met mist die om je heen dwarrelt, schittert de glans van het meer door de duisternis. Het is gewoonweg verbluffend om te zien. Trektochten door het vulkanische gebied zorgen voor levenslange herinneringen. Poas Volcano National Park zal zeker zijn plaats als het meest geliefde park van het land herwinnen wanneer het haar deuren weer opent.

10. Manuel Antonio Nationaal Park

Manuel Antonio staat verschillende keren op de lijst van de mooiste nationale parken ter wereld en is betoverend om te zien. Met haar ongerepte stranden, groen regenwoud en perfect blauw water, zullen bezoekers meteen verliefd worden op alles wat het park te bieden heeft. Het adembenemende landschap kalmeert je ziel. Het baden in het kristalheldere water terwijl je naar de betoverende schoonheid van de kustlijn kijkt, zorgt ervoor dat je deze oase van rust nooit meer wilt verlaten.

Manuel Antonio Nationaal Park. Costa Rica
Manuel Antonio Nationaal Park. Costa Rica

De ongelooflijke landschappen zijn heerlijk om te verkennen en verschillende paden banen zich een weg door het dichte regenwoud. Dat is haar pracht; Manuel Antonio is het meest bezochte nationale park in Costa Rica. Authentiek en schilderachtig, dit is het beste wat Costa Rica te bieden heeft.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
8 Shares
8 Shares
Copy link