Wereldreizigers.nl

Kies een bestemming

Azië in cijfers

 • Aantal landen: 50
 • Oppervlakte: 44.580.000 km²
 • Hoogste berg: Mount Everest (8848 m)
 • Bevolking: 4,65 miljard
 • Gemiddelde leeftijd: 32
 • Warmterecord: 55°C, Saoedi-Arabië
 • Kouderecord: -68,0°C, Rusland

Over Azië

Azië is het grootste werelddeel op de planeet Aarde. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan. Meer informatie en leuke weetjes over Azië vind je onderaan deze pagina.

Waarom Azië

Naast heerlijk eten vind je in Azië‎ schitterende natuur. Niet voor niets wonen er duizenden Nederlanders op Bali en is Thailand een van de meest populaire reisbestemmingen onder Nederlanders. De natuur is overweldigend, de stranden witter dan wit en de bergtoppen groener dan groen. Azië‎ heeft het allemaal. Een reis door Azië van noord tot zuid is een wereldreis op zich. Wist je namelijk dat dit continent in het noorden ook echte winterse bestemmingen heeft? Qua veiligheid zit je in Azië over het algemeen goed. Toch zijn er enkele gebieden in bijvoorbeeld de Filipijnen en Myanmar waarvoor een negatief reisadvies geldt. Controleer daarom voor vertrek altijd het meest recente reisadvies van de Nederlandse overheid.

7 Natuur Wereldwonderen

 1. Mount Everest - Locatie
 2. Ban Gioc - Detian Falls - Locatie
 3. Kaspische zee - Locatie
 4. Dode zee - Locatie
 5. De Maldiven - Locatie
 6. Langste ondergrondse rivier - Locatie
 7. San Doong Grot - Locatie

Bucketlist activiteiten

 1. Ballonvlucht - Myanmar - Boeken
 2. Canyoning - Filipijnen - Boeken
 3. Helicopter tour - Dubai - Boeken
 4. Paragliden - Indonesië - Boeken
 5. Bungeejump - Singapore - Boeken
 6. Skydiven - Filipijnen - Boeken
 7. Vulkaan beklimmen - Bali - Boeken
Green Bowl Beach, Bali

Bali | 10x de mooiste stranden van het eiland

Het zonovergoten Bali trekt jaarlijks duizenden reizigers naar de tientallen stranden. Maar hier geldt soms de regel: de mooiste pareltjes liggen verscholen. Want laten we eerlijk zijn, op de meest toeristische plekken...

Een local op Bali, Ubud

Bali | 10x praktische tips en handige weetjes

Dus, je hebt besloten om naar het magische Indonesische eiland van de eeuwige glimlach, adembenemende zonsondergangen en koude Bintang af te reizen. Goed bezig! Voordat jij op het vliegveld van Denpasar overspoeld wordt...

Wilde dieren in Azië

Wil je dieren spotten in Azië? Azië beschikt over verschillende natuurgebieden en reservaten waar je talloze unieke diersoorten kunt spotten. Denk daarbij aan pandaberen in China, orang-oetans in Indonesië en Maleisië, tijgers in India en olifanten in Sri Lanka en Thailand. Daarnaast komen bij verschillende kustgebieden grote zeedieren voor. Dolfijnen spotten kun je het beste doen in Indonesië, de Malediven en Thailand. Duiken en snorkelen met mantaroggen is mogelijk bij de Malediven en bij Bali in Indonesië. En dan hebben we de walvissen, schildpadden, walvishaaien, voshaaien, gibbons, en diverse andere diersoorten nog niet een genoemd!

Azië, het grootste continent ter wereld

Het continent omvat 50 onafhankelijke landen en beslaat het oostelijke deel van de enkele Euraziatische landmassa. Omgeven door de Noordelijke IJszee vanuit het noorden, door de Stille Oceaan vanuit het oosten en door de Indische Oceaan vanuit het zuiden. De Middellandse Zee en de Zwarte Zee scheiden Azië van Europa. Verderop loopt de landgrens door het Kaukasusgebergte, de Kaspische Zee, de Oeral en het Oeralgebergte. Deze grens loopt door het grondgebied van Rusland, Kazachstan, Azerbeidzjan, Georgië en Turkije. De twee laatst genoemde staten bevinden zich op beide continenten.

Armenië en Cyprus liggen geografisch ook in Azië, maar politiek en cultureel worden ze ook beschouwd als een deel van Europa. Het grootste van de Aziatische landen per gebied is Rusland. Rusland beslaat ongeveer 30% van het totale grondgebied van het continent. De kleinste van de onafhankelijke staten zijn de Malediven. Een eilandengroep die bekend staat om zijn badplaatsen. Het meest bezochte land van toeristen in deze regio is China, gevolgd door niet minder populaire bestemmingen als India, Thailand, Maleisië, Turkije.

Lekker eten in Azië

Laat je betoveren in Azië‎ door al het moois dat dit continent te bieden heeft. Hoewel de verschillen tussen de Aziatische landen onderling groot zijn, is er een ding dat zeker is‎: je kunt er overal heerlijk eten en vaak voor heel weinig geld! De beste sushi, satay, curry’s en rijstgerechten vind je verspreid door heel Azië‎‎. “You no like spicy?” Geen paniek, er zijn een hele hoop lekkere Aziatische gerechten die zonder rode pepers bereid worden.

Shoppen in Azië

Houd je van shoppen? Dan kun je het in Azië zo gek maken als je zelf wilt. In veel Aziatische landen zoals Thailand kan je goedkoop kleding kopen, van lokale merken tot namaak kleding van welbekende merken als Armani en Calvin Klein. Stap jij liever een echte Louis Vuitton zaak binnen? Neem dan eens een kijkje in landen zoals Hongkong of Singapore. Je shop-hartje gaat daar echt sneller van kloppen!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »