Wereldreizigers.nl
Boracay White Beach

De Filipijnen stellen zich weer open voor binnenlands toerisme

NIEUWSBERICHT – 07 december 2020: Hoewel de Filipijnen nog geen gasten uit Nederland ontvangen, stelt een aantal regio’s zich weer open voor binnenlands toerisme waaronder Baguio, Boracay, Palawan, Coron, Ilocos Norte, Ilocos Sur, Siargao en Bohol. In totaal zijn meer dan 7.200 hotels, resorts en andere accommodaties door het Filipijnse Department of Tourism (DOT) geautoriseerd met het zogenaamde Certificate of Authority to Operate (CAO) om reizigers weer te kunnen ontvangen. Reizigers kunnen actuele informatie over ontwikkelingen, veiligheidsmaatregelen en open gebieden vinden op app.philippines.travel.

Lees ook: Top 5 zonnige winterbestemmingen | Heerlijk overwinteren doe je zo

Gecertificeerd en veilig reizen

“De Certificate of Authority to Operate (CAO) geeft niet alleen aan dat het hotel is toegestaan om open te zijn, maar draagt ook bij aan het vertrouwen van de gasten, omdat ze hiermee weten dat deze accommodaties zijn geïnspecteerd en voldoen aan onze protocollen die de wereldwijd erkende gezondheids- en veiligheidsnormen volgen. We zijn blij dat steeds meer toeristische bestemmingen zich weer openstellen voor lokale reizigers”, zegt minister van Toerisme Bernadette Romulo-Puyat. Het vertrouwen in reizen binnen de Filipijnen wordt ook ondersteund door de “SafeTravels Seal” van de World Travel and Tourism Council (WTTC) voor de implementatie van gezondheids-, veiligheids- en hygiëneprotocollen om veilig te kunnen reizen tijdens de Covid 19-pandemie. Bekroonde bedrijven zoals hotels, luchtvaartmaatschappijen, restaurants, touroperators, attracties, transport en luchthavens gebruiken het keurmerk als garantie dat zij voldoen aan de door het WTTC vereiste gezondheids- en veiligheidsprotocollen.

De Filipijnen

Adembenemende landschappen, vriendelijke mensen en een gevarieerde onderwaterwereld – daar staan de Filipijnen wereldwijd om bekend. Dit werd nog eens bevestigd tijdens de World Travel Awards, waar de Filipijnen in totaal zes prijzen wonnen:

  • Beste strandbestemming in Azië
  • Beste toeristenbureau in Azië
  • Intramuros in Manilla als beste toeristische trekpleister in Azië
  • Beste duikbestemming in Azië
  • Beste duikbestemming ter wereld

Vooral de onderscheiding als waardevolle duikbestemming heeft tot grote blijdschap geleid: de Filipijnen worden beschouwd als de bestemming met de grootste onderwaterbiodiversiteit ter wereld. De hoogste dichtheid aan koraalsoorten ter wereld, gezonken scheepswrakken en de biodiversiteit van de Stille Oceaan betoveren waterfans van over de hele wereld.

Boracay, Toerisme Filipijnen
Boracay, Toerisme Filipijnen

Over Philippines Department of Tourism

7.641 eilanden en minstens evenveel mogelijkheden: In de Filipijnen komen gastvrijheid, culturele en natuurlijke ervaringen samen. Reizigers ontdekken de vele facetten van de eilandstaat, zoals de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren of de “trappen naar de hemel”, zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Zowel binnenlandse vluchten als scheepsverbindingen en veerboten maken comfortabele rondreizen mogelijk door de drie eilandengroepen Luzon, Visayas en Mindanao – van de hoofdstad Manilla in het noorden met invloeden uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd, tot de droomstranden op Boracay en de “Chocolate Hills” op het eiland Bohol in het zuiden. Rond de eilanden is de Stille Oceaan thuisbasis van 2.000 verschillende vissen en 400 verschillende soorten koraal, die duikers van over de hele wereld tot een bezoek verleiden.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link