Wereldreizigers.nl
holland america line annuleert cruises

Update geannuleerde cruises | Holland America Line verlengt pauze 2021

REISNIEUWS – 07 januari 2021: Cruise maatschappij Holland America Line annuleert meer afvaarten voor 2021, bovenop de annuleringen die er al waren tot en met 30 april 2021. De maatschappij geeft in dit bericht extra informatie over de annuleringen en tevens de annuleringsopties, zoals een waardebon of volledige restitutie. De links naar het annuleringformulier zijn tevens in het bericht toegevoegd.

Lees ook: 2020 | Een buitengewoon rampzalig jaar voor reisorganisaties en toerisme

Holland America Line

Terwijl Holland America Line doorgaat met het voorbereiden en ontwikkelen van zijn plannen om te voldoen aan het Framework for Conditional Sailing Order uitgegeven door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), verlengt het bedrijf de pauze van cruiseactiviteiten voor alle vertrekken tot en met 30 april 2021. Dit omvat vertrek naar Alaska, de Mexicaanse Rivièra, de Pacifische kust, het Caribisch gebied, de Middellandse Zee en Canada / New England.

De lijn annuleert ook alle Alaska cruises tot half mei, Alaska vertrek op drie schepen tot begin juni, alle Land + Sea Journeys die verband houden met geannuleerde Alaska afvaarten, Mediterrane cruises tot begin juni en Zaandam’s Canada / New England routes tot en met augustus.

Geannuleerde cruises 2021

  • Alle cruiseafvaarten tot en met 30 april 2021.
  • Alaska: Eurodam en Oosterdam tot en met de eerste week van juni (retour vanuit Seattle); Koningsdam tot half mei (retour vanuit Vancouver, British Columbia, Canada); Nieuw Amsterdam en Noordam tot half mei (rondreis Vancouver en tussen Vancouver en Whittier, Alaska); en Zuiderdam wel begin juni (retour vanuit Vancouver).
  • Middellandse Zee: Volendam cruises tot begin juni (tussen Venetië en Civitavecchia [Rome], Italië); Westerdam echter begin juni (retour vanuit Venetië of tussen Venetië en Piraeus [Athene], Griekenland).
  • Canada / New England: Zaandam cruises tot en met augustus (tussen Boston, Massachusetts en Montreal, Quebec, Canada).

Lees ook: De impact van het coronavirus op de safari-industrie

Holland America Line Cruise
Holland America Line Cruise

Annulerings-opties

Gasten en hun reisagenten worden op de hoogte gebracht van de annuleringen en opties voor Future Cruise Credits (FCC) en omboekingen.

Holland America Line volgt het protocol van de CDC nauwgezet en bereidt schepen voor en implementeert procedures om te voldoen aan alle vereisten voor goedkeuring om na de pauze te varen.

Gasten ontvangen automatisch bonus toekomstige cruisetegoed

Cruises die automatisch worden beïnvloed, worden geannuleerd en u hoeft niets te doen wanneer u kiest voor het Future Cruise Credit. Alle gasten ontvangen als volgt een FCC per persoon:

  • Volledig betaald: degenen die het volledige bedrag hebben betaald, ontvangen 125% FCC van het basistarief voor cruises dat aan Holland America Line is betaald.
  • Niet volledig betaald: Degenen met boekingen die niet volledig zijn betaald, ontvangen een FCC van het dubbele van hun aanbetaling. De minimum FCC is $ 100 en het maximum is een bedrag dat overeenkomt met het betaalde basistarief voor cruiseschepen.

De FCC is 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en kan worden gebruikt om afvaarten te boeken die vertrekken tot en met 31 december 2022. Aankopen met een niet-cruisetarief, zoals excursies aan wal, cadeaus, dineren en spa, worden niet overgedragen naar een nieuwe boeking en wordt teruggestort op de oorspronkelijke betaalmethode. Andere bedragen, zoals vliegtarieven die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden overgeboekt naar een nieuwe boeking of worden automatisch terugbetaald via de betaalmethode die is gebruikt om de services te kopen.

Lees ook: Wereldreizigers enquête: Laat jij je vaccineren om weer te mogen reizen?

Holland America Line cruise naar Alaska
Holland America Line cruise naar Alaska

Volledige restitutieoptie ook beschikbaar

Gasten die de voorkeur geven aan 100% restitutie van het geld dat aan Holland America Line is betaald, kunnen uiterlijk 15 februari 2021 het formulier voor annuleringsvoorkeuren bezoeken om hun voorkeur door te geven.

De bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben voor een charterzeilen. Als de cruise niet via Holland America Line is geboekt, kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn. Zie de algemene voorwaarden in het annuleringsformulier voor alle details.

Holland America Line heeft eerder de wereldwijde cruiseactiviteiten onderbroken en alle vertrekken op alle schepen geannuleerd tot en met 31 maart 2021.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link