Wereldreizigers.nl
LGBT maleisië strengere wetten
Home » Reisnieuws » Maleisië overweegt strengere wetten en zwaardere straffen tegen LGBT

Maleisië overweegt strengere wetten en zwaardere straffen tegen LGBT

REISNIEUWS – 19 Januari 2021: De regering in Maleisië sluit de mogelijkheid niet uit om de Syariah Courts (Criminal Jurisdiction) Act 1965 of Act 355 te wijzigen om te voorzien in zwaardere straffen tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT). Maleisië was tot voor kort een vrij progressief waar niet veel mocht, maar nauwelijks werd gehandhaafd. Maleisië is een land waar LGBT’s in vergelijking met omliggende landen zoals Indonesië vrij tolerant omging met de LGBT community. Er heerst een soort gedoogbeleid, zoals we dat in Nederland ook kennen met de verkoop van wiet. Helaas lijkt daar nu toch verandering in te komen. Dit komt als een klap in het gezicht van de LGBT community in Maleisië.

Lees ook: 3 dagen Kuala Lumpur | Complete city guide met 15 activiteiten

Jabatan Ketua Menteri Sabah
Jabatan Ketua Menteri Sabah

Zware straffen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders

Vice-minister in de afdeling van de premier (religieuze zaken) Ahmad Marzuk Shaary zei dat de huidige straf onder de wet, die voorziet in een gevangenisstraf van drie jaar, een boete van RM5.000 en zes stokslagen, niet veel effect had op de groep mensen.

Dit amendement moet worden gezien als noodzakelijk om hun “wandaden” aan te pakken, zei hij tegen verslaggevers na de overdracht van de voedselbank door de Federal Territories Islamic Religious Department in Kompleks Purnama nabij Pengkalan Chepa, hier vandaag.

Volgens hem is er streng opgetreden tegen degenen die zich niet volgens hun geslacht kleden.

Overheidsgebouw in Kuching, Sarawak, Maleisië
Overheidsgebouw in Kuching, Sarawak, Maleisië

“Alle religieuze instellingen en handhavers van de staat hebben de opdracht gekregen om actie te ondernemen tegen degenen (LGBT) die zich niet overeenkomstig gedragen”, zei hij.

Hij drong er bij het publiek op aan met informatie over ongezonde activiteiten van de LGBT-groep om naar voren te komen en een rapport uit te brengen aan de autoriteiten om actie tegen hen te vergemakkelijken.

Lees ook: Vliegtijd Kuala Lumpur | Hoe lang is het vliegen naar Kuala Lumpur?

Bron: freemalaysiatoday.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link