Wereldreizigers.nl
eu 1473958 1920 e1607588143699 | brexit | Wereldreizigers.nl

No-deal Brexit kan honderdduizenden banen kosten in toerisme sector

NIEUWSBERICHT – 10 december 2020: De Britse regering en de EU moeten snel een akkoord bereiken over de Brexit om duizenden banen te redden en veilig te stellen, stelt de World Travel & Tourism Council (WTTC).

WTTC, dat de wereldwijde toeristische particuliere sector vertegenwoordigt, heeft er bij de twee partijen op aangedrongen samen te komen om een manier te vinden om een consensus te bereiken over een handelsovereenkomst na de Brexit, nu de besprekingen de laatste fase ingaan.

Het pleidooi komt nu de Britse premier, Boris Johnson, in Brussel een ontmoeting zal hebben met de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen om te proberen de blokkade te doorbreken.

WTTC zegt dat toerismebedrijven in het VK en in heel Europa in gevaar kunnen komen en duizenden bedrijven en de banen van degenen die van hen afhankelijk zijn in gevaar kunnen brengen als er geen uitweg is.

Lees ook: De impact van het coronavirus op de safari-industrie

400.000 banen binnen in de EU in gevaar

Vóór de uitbraak van de pandemie had WTTC gewaarschuwd dat 300.000 toeristische banen in het VK en bijna 400.000 in de EU in gevaar zouden kunnen komen als het VK zou vertrekken zonder deal.

Zonder een Brexit zonder deal zou de toegang tot markten en het vermogen van zakenreizigers en vakantiegangers om zich vrij tussen het VK en de EU te verplaatsen verloren kunnen gaan, wat leidt tot complexiteit, kosten en verwarring. Het zal naadloos reizen flink belemmeren.

brexit 3870554 1920 | brexit | Wereldreizigers.nl
Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Vluchtconnectiviteit is een groot probleem – De VK-EU-deal die nodig is ter vervanging van de uitgebreide luchtvervoersovereenkomst moet ervoor zorgen dat Britse luchtvaartmaatschappijen toegang behouden tot 27 EU-staten en 17 andere landen. De overeenkomst loopt op 31 december af.

Hoewel noodmaatregelen naar verwachting vluchten mogelijk zullen maken totdat een deal op lange termijn kan worden bereikt, vreest WTTC dat luchtvaartmaatschappijen economische schade kunnen oplopen als er een no-deal Brexit komt.

Toerismesector staat onder druk

Degenen die al afhankelijk zijn van verkeer met Europa, staan ​​onder enorme druk vanwege de impact van reisbeperkingen voor het coronavirus, samen met duizenden bedrijven in de toeristische sector.

Lees ook: Vakantiegigant TUI krijgt financieel noodpakket van € 1,8 miljard euro

Gloria Guevara, WTTC-president, zei: “We dringen er bij de Britse regering en de EU op aan om de belangen van de toeristische sector, evenals het levensonderhoud van miljoenen mensen die ervan afhankelijk zijn, voorop te stellen bij het overwegen van de implicaties van een no-deal.

“Dit is een ongelooflijk moeilijk jaar geweest voor de hele wereldwijde toerismesector, waardoor veel bedrijven zijn gedecimeerd en miljoenen banen in gevaar zijn gekomen.

“WTTC vreest dat als een Brexit-handelsovereenkomst niet kan worden bereikt, dit de toch al moeilijke situatie zou kunnen verergeren en de toeristische sector nog meer zou kunnen ontwrichten, zowel hier in het VK als in heel Europa.”

Lees ook: Nederlandse reisbloggers zijn tijdens corona crisis veerkrachtig gebleken

Bron: breakingtravelnews.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link