Wereldreizigers.nl
spanje negatieve pcr-test verplicht auto camper vakanties
Home » Reisnieuws » Negatieve PCR-test nu ook verplicht in Spanje voor auto’s en campers

Negatieve PCR-test nu ook verplicht in Spanje voor auto’s en campers

REISNIEUWS – 29 maart 2021: Vanaf morgen 30 maart is het verplicht om een negatieve PCR-test te overhandigen aan de grens van Spanje. De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn. Voorheen werden dergelijke PCR-test alleen vereist bij aankomst op vliegvelden, echter heeft de Spaanse overheid nu besloten dit ook toe te passen op de grenscontroles op de weg. Iedereen die via de weg met bijvoorbeeld een auto of camper het land binnen wilt, zal een negatieve PCR-test moet kunnen overhandigen.

Lees ook: Met de camper door Spanje reizen tijdens coronacrisis | Onze ervaringen

Extra drukte verwacht in grensgebieden

Hoe deze controles er precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Wel is de verwachting dat dergelijke controles extra tijd in beslag gaan nemen, waardoor drukte in de grensgebieden kunnen toenemen. Reserveer de komende periode dus extra tijd voor een grensovergang naar Spanje, indien je met eigen vervoer het land binnen reist.

De verplichting van de PCR-test geldt voor alle reizigers van 6 jaar en ouder die Spanje via Frankrijk over de weg binnenkomen, ongeacht de nationaliteit en het land vanwaar men reist. Vanuit Portugal lijkt deze controle vooralsnog niet plaats te gaan vinden.

De nieuwe PCR-test eisen gelden overigens niet voor vrachtwagenchauffeurs die voor hun werk de grens moeten passeren. Ook grenswerkers en inwoners van Frankrijk die binnen een straal van 30 kilometer rondom hun woonplaats reizen, hoeven geen negatieve PCR test te overhandigen als ze woonachtig zijn of werken in Frankrijk.

Lees ook: Vanuit Barcelona naar Sardinië tijdens corona met auto of camper | Zo doe je dat!

SpTH-formulier vooralsnog niet verplicht

Naast het hebben van een negatieve PCR-test, dient iedere reiziger die via een vliegveld vliegveld het land binnenkomt, het zogenaamde SpTH-formulier in te vullen. Via dit online in te vullen formulier dien je je contact gegevens en reisplannen door de geven, zodat de Spaanse overheid je kan contacteren in het geval van calamiteiten. Dit formulier is al verplicht sinds de zomer 2020 voor reizigers die via een vliegveld of haven Spanje binnenkomen. Via vervoer over land, is het formulier vooralsnog niet verplicht.

Bron: boe.es
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
11 Shares
11 Shares
Copy link