Wereldreizigers.nl
TUI steun en reddingspakket

Vakantiegigant TUI krijgt financieel noodpakket van € 1,8 miljard euro

NIEUWSBERICHT – 09 december 2020: Vakantiegigant TUI heeft met verschillende partners overeenstemming bereikt over een verder financieel noodpakket van € 1,8 miljard euro.

Lees ook: De impact van het coronavirus op de safari-industrie

Extra investeringen uit voorzorg

De deal omvat het Duitse Economic Support Fund (WSF), KfW Entwicklungsbank (KfW), commerciële banken en Unifirm, de grootste aandeelhouder van het bedrijf. TUI zei verdere voorzorgsmaatregelen te nemen met het oog op het stijgende aantal besmettingen sinds de herfst, strikte reisbeperkingen in veel landen en de daaruit voortvloeiende kortere boekingstijden van klanten.

Het financiële noodpakket voor TUI moet ervoor zorgen dat het bedrijf de kloof kan overbruggen als de pandemie in 2021 aanhoudt.

Na de eerste rapporten over vaccinsuccessen, voegde TUI eraan toe dat het verwacht dat de pandemische situatie in de loop van de eerste helft van 2021 zal verbeteren, wat zal leiden tot een grotere terugkeer van vakantiereizen.

TUI vliegtuig landt op Schiphol, Amsterdam
TUI vliegtuig landt op Schiphol, Amsterdam

TUI was een heel gezond bedrijf

Fritz Joussen, CEO van TUI, legt uit: “Vóór de Covid-19 pandemie was TUI een heel gezond bedrijf.

“De markt is intact; de vraag is er.

“Maar we hebben sinds maart geen noemenswaardige inkomsten meer kunnen genereren.

“Dankzij ons geïntegreerde bedrijfsmodel kunnen we heel flexibel reageren op korte termijn veranderingen in de pandemische situatie, net zoals we in juli na de eerste golf met succes ons reisprogramma voor enkele weken hebben opgevoerd.

“Mensen willen reizen; toerisme blijft een groeisector en een belangrijke sector voor het stabiliseren van de zuidelijke eurozone. “

Het noodpakket voor TUI

Het noodpakket bestaat uit stille deelnemingen van de WSF, een bijkomende kredietlijn van de KfW, garanties en een kapitaalverhoging met inschrijvingsrechten, waarover een besluit moet worden genomen op een buitengewone algemene vergadering van TUI in januari.

De familie Mordashov, eigenaars van Unifirm, heeft een strategische langetermijninvestering in TUI gedaan en is overeengekomen om met haar bedrijf deel te nemen aan de kapitaalverhoging.

Joussen vult aan: “Het financiële pakket geeft de zekerheid om consequent vooruit te kijken en de groep strategisch en structureel voor te bereiden op de tijd na de pandemie.

“Met deze maatregelen verzekert de groep liquiditeit voor een aanhoudende pandemie in 2021, terwijl we tegelijkertijd onze balansstructuren op lange termijn verbeteren.

“Het totaalpakket van verschillende financieringen van verschillende partners toont het brede vertrouwen van alle betrokken partijen in de toekomst van toerisme en de TUI Group”.

Met inbegrip van het aanvullend overeengekomen financiële noodpakket beschikt TUI AG nu over financiële middelen en kredietfaciliteiten van € 2,5 miljard.

Eerder dit jaar haalde TUI Group nog € 3 miljard aan financiering binnen in twee afzonderlijke tranches van de Duitse overheid.

Bron: breakingtravelnews.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link