Wereldreizigers.nl
skyscanner tool

Skyscanner tool geeft inzicht in zoekvolumes | Veel vraag Amsterdam – Bali

REISNIEUWS – 20 januari 2021: Skyscanner heeft een nieuwe oplossing gelanceerd binnen haar business intelligence-tool voor reisinzichten, om de onbenutte vraag naar nieuwe rechtstreekse vluchtdiensten te identificeren. De route Amsterdam – Bali is er zo één. Deze route werd door Skyscanner geïdentificeerd op basis van extreem hoog zoekvolume, terwijl daarvoor nog geen directe vlucht beschikbaar is.

Lees ook: Hoe lang is het vliegen naar Bali?

Tool bedoeld voor luchtvaart maatschappijen en luchthavens

Omdat de pandemische gegevens van het laatste jaar vrijwel irrelevant zijn, zal de nieuwe tool luchtvaartmaatschappijen en luchthavens helpen toekomstgerichte zoek- en intentiegegevens te gebruiken om de vraag te voorspellen. Zo kunnen zij nieuwe en meer winstgevende routekansen identificeren.

De module ‘Unserved Routes’ biedt een nieuwe datasegmentatie voor de wereldwijde luchtvaartsector, waarbij vluchtschemagegevens worden gecombineerd met inzichten in de vraag van reizigers. Elke zoekopdracht die in Skyscanner wordt ingegeven, wordt in deze tool meegenomen.

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

steve halama 6LScqcx9O o unsplash | skyscanner tool | Wereldreizigers.nl
Skyscanner tool geeft inzicht in zoekvolumes | Veel vraag Amsterdam - Bali 4

Traditionele gegevensbronnen richten zich op historische of voltooide boekingen voor routeplanning en opbrengstbeheer. Skyscanner’s nieuwe oplossing stelt luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in staat vooruit te voorspellen en inzicht te krijgen in de toekomstgerichte vraag. Dit maakt het voor luchthavens een stuk eenvoudiger om tot 12 maanden in de toekomst te plannen en om sneller nieuwe diensten en lijnen te openen, op basis van vraag en aanbod via Skyscanner’s consumenten zoekmachine.

Analyse van elke route omvat zoek- en omleidingsvolumes, gemiddelde tariefprijzen en conversiepercentages, met de mogelijkheid om te filteren op reismaand.

Lees ook: Goedkope vliegtickets vinden en boeken | 10x expert tips

Amsterdam – Bali heeft een zeer hoog zoekvolume

Geselecteerde niet-bediende routes voor de EMEA-markt omvatten volgens Skyscanner onder andere Dublin naar Las Vegas, Kiev Zhuliany naar Istanbul maar ook Amsterdam naar Bali. Tot op heden zijn hiervoor geen directe vluchten beschikbaar, je kunt tot op heden niet rechtstreeks naar Bali vliegen. Maar door beter inzicht in de zoekdata van consumenten kunnen luchtvaartmaatschappijen hier nu sneller op inspelen. De verwachting is dat er op korte termijn (2021) nog nieuwe directe lijnen worden geopend, op basis van de zoekvolume en data-tool van Skyscanner.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

Amsterdam - Bali heeft een buitengewoon hoog zoekvolume op Skyscanner
Amsterdam – Bali heeft een buitengewoon hoog zoekvolume op Skyscanner

Michael Docherty, hoofd dataproducten bij Skyscanner, merkte op: “Met tekenen van herstel aan de horizon, ontsluiten we nog meer van Skyscanner’s ongeëvenaarde vraaggegevens om onze partners in de luchtvaartsector te helpen de veranderende behoeften van reizigers te begrijpen.”

“Covid-19 heeft de beperkingen van historische gegevens voor routeplanning en -beheer blootgelegd, evenals de noodzaak om slimmere, snellere beslissingen te nemen.

“Onze nieuwe Unserved Routes-module is ontworpen met het oog op luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, waardoor ze de dagelijkse marktvraag kunnen voorspellen, businesscases kunnen opstellen om bepaalde directe routes opnieuw te starten of zelfs uit te breiden naar nieuwe.”

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link