Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Italië » 2 maanden reizen door Italië: onze absolute hoogtepunten

2 maanden reizen door Italië: onze absolute hoogtepunten

Reizen door Italië is altijd een favoriet van ons geweest. Al een paar keer eerder hebben wij roadtrips gemaakt en we konden dan ook niet wachten om met de camper het land verder te verkennen. 2 maanden reizen door Italië, wat waren onze absolute hoogtepunten? Een ding is zeker. We kunnen het iedereen aanraden om te reizen door Italië, wat een fijn land!

Lees ook: Reizen in coronatijd | Vast tijdens de Lockdown in Griekenland

Reizen door Italië: regio Piëmont

De regio Piëmont was voor ons nog relatief onbekend. Een keer eerder zijn we in de streek rondom Barolo (bekend van de Barolo wijn) geweest, maar verder wisten we eigenlijk vrij weinig van deze regio. Inmiddels is dat wel anders, want van de 2 maanden reizen door Italië, hebben wij zo’n maand doorgebracht in Piëmont.

Piëmont is de regio van de slow food in Italië. Slow food is eigenlijk niets anders dan een verzamelnaam voor eten dat op een duurzame, eerlijke en traditionele manier wordt geproduceerd. Dit kan dus van alles zijn: kaas, truffels, hazelnoten, wijn… Niet alleen onze Italiaanse vriend Matteo heeft ons de heerlijkste gerechten van Italië laten proeven, ook in Turijn hebben wij een superleuke kaasproeverij gedaan. Een aanrader voor iedereen die van kaas houdt.

Gastvrijheid in Italië

En wat voelden we ons thuis in Piëmont. Na een nachtje op deze boerderij te hebben gestaan met onze camper, nodigde Matteo ons uit om bij zijn ouders op het land te gaan staan. Dit was een ontzettend leuke tijd. We werden met veel liefde opgenomen in de Italiaanse familie en voelde ons echt onderdeel van het gezin. We aten samen, deden spelletjes met de kleinkinderen en leerden ook hier ontzettend veel over…. eten!

Maar Piëmont heeft veel meer te bieden dan alleen eten. De omgeving is adembenemend mooi. Glooiende, groene heuvels vol met wijnvelden met op de achtergrond de wit besneeuwde bergtoppen. De mooiste uitzichtpunten bekijk je vanaf een van de ‘big benches’ (panchine grande). Naast de bekende stad Turijn, zijn een bezoek aan het Orta meer en de kleine plaatsjes zoals Neive, Cella Monte en Alba ook absoluut het bezoeken waard.

Venetië bezoeken in alle rust, een hoogtepunt

We hebben er eerder geschreven over ons bezoek aan Venetië. Dit was absoluut een van de hoogtepunten tijdens 2 maanden reizen in Italië. Hoe bijzonder is het om deze romantische stad in rust te kunnen bezoeken. Een bijkomend pluspunt was de camperplek waar we met Fred geparkeerd stonden. We liepen ’s ochtends zo met onze yogamatten het strand op en konden hier uren in alle rust yoga’en, zwemmen en beach tennis spelen. Iets wat ons zeker bij zal blijven.

Toscane, vrienden voor het leven

Onze roadtrip door Toscane was een groot succes. Hier sliepen we op misschien wel het mooiste plekje tot nu toe en het landschap was betoverend mooi in de herfst. Een van de laatste highlights die we hebben bezocht tijdens onze reis door Toscane was ‘Terme di Saturnia’.  We kenden deze plek al van Instagram en waren daarom wat sceptisch of het in echt ook wel zo mooi zou zijn. En dat was het! Betoverend blauw water, heerlijk warm en ook nog eens gratis te bezoeken.

Maar wat onze reis door Toscane echt af maakte, was onze ontmoeting met Adam en Tania. Samen met hun camper Jitters, aka Jits, reizen zij al meer dan een jaar door Europa. Wij raakten ’s ochtends aan de praat omdat we op dezelfde camperplaats overnachtten, en er was direct een klik. We hebben meteen 3 uur staan praten en zijn sinds dien 2 weken samen gaan reizen. Het is zo bijzonder dat je tijdens het reizen gelijkgestemden vindt waarmee je al zo snel een hechte band op kunt bouwen.

Reisstel.nl | Highlight Italië | Terme di Saturnia

Mooiste van reizen door Italië

Het mooiste van het reizen vinden wij dan ook het ondergedompeld worden in een andere cultuur en nieuwe mensen ontmoeten. Dit hebben wij absoluut mogen ervaren tijdens het 2 maanden reizen in Italië en dat maakte het dan ook zo fijn voor ons. Het had niet beter gekund.

Meer weten over Reisstel.nl?

Meer artikelen van Reisstel zijn te vinden op deze pagina van wereldreizigers.nl – ook hebben ze een eigen website die absoluut het bezoeken waard is! Neem snel een kijkje op op de website www.reisstel.nl.

Avatar foto

Reisstel

FULLTIME REISSTEL
Dutch travelcouple Erik & Lisa
Europe vanlife with Fred ?
Sold our house and quit jobs for adventure
Your travelguide for an ultimate trip

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link