Wereldreizigers.nl
uiterwaarden beuningen hoog water sneeuw dieren
Home » Europa » Nederland » Unieke winterbeelden uiterwaarden Beuningen | Sneeuw en wilde paarden

Unieke winterbeelden uiterwaarden Beuningen | Sneeuw en wilde paarden

Eindelijk kwam de zon door, en met het hoge water en de sneeuw was dit het perfecte moment om erop uit te gaan met de drone. Daar kwam nog eens het geluk bij, dat de wilde paarden en schotse hooglanders richting de dijk waren gekomen in de uiterwaarden van Beuningen. Het gaf mij de mogelijkheid om deze unieke dronebeelden te maken, geniet je met ons mee?

Lees ook: Amsterdam vanuit de lucht (met een drone) in 4K

Kalf vast in prikkeldraad

Zoals je in het begin van de video kunt zien, viel mijn oog op een kalf wat gescheiden was van de kudde. Kalf en moeder koe riepen elkaar maar ze konden elkaar niet bereiken. Het kalf liep enkele kerel op en neer in het ijskoude water, roepend naar mama. Het was hartverscheurend om te horen! Enkele omstanders maakten zich ook zorgen over het kalf omdat het vrieskoude water natuurlijk gevaarlijk kan zijn. Ondertussen was het beheer van het natuurgebied al gebeld door een omstander.

Voordat de beheerder er was, begon het kalf zelf al over of door het hek te klimmen. Het kwam nog even kort vast te zitten in het prikkeldraad en ik legde het tafereel vast met de drone. Gelukkig kwam het goed, en werden mama koe en kalf herenigd.

Respect, zorgen en bewondering voor de dieren

Het was best wel druk op de dijk, er kwamen veel mensen kijken naar de dieren. Ik ving veel gesprekken op tijdens het vliegen en veel mensen hadden het idee dat de dieren verwaarloosd werden en geen kant op konden door het hoge water.

Schotse Hooglanders en Konik paarden in Uiterwaarden Beuningen | februari 2021

Die theorie wil ik graag meteen de wereld uithelpen! De dieren worden namelijk goed in de gaten gehouden en er is een verhoogd platform waar de dieren watervrij kunnen grazen. Ze kiezen er soms alleen zelf voor om door het water richting de dijk te lopen. Net nadat mijn accu’s leeg waren, rende de hele groep paarden door het water naar het verhoogde plateau. Helaas heb ik daar geen beelden van, maar ze verplaatsen zich dus met gemak door het hoge water.

Extra stille drone met zoomfunctie

Ik kreeg ook enkele vragen van omstanders, of de drone niet de dieren in de uiterwaarden Beuningen verstoren. Ook dat wil ik graag even toelichten. Wie namelijk goed naar de beelden kijkt, ziet zelf eigenlijk al dat dat niet het geval is. Ik heb de drone namelijk voorzien van speciale ‘stealth’ propellers die het geluid aanzienlijk reduceren. Daarnaast film ik eigenlijk bijna altijd in de zoomfunctie dus ook al lijkt er iets dichtbij, de afstand is doorgaans toch al snel 30 meter of meer. Het grappige is ook dat ik direct de vraag terugstelde of men wist waar de drone vloog op dat moment, en dat men vervolgens hoog de lucht in keek, terwijl de drone amper 20 meter van ons af was, stilletjes zwevend op amper 1,5 meter hoogte boven het water. Ik kreeg daarop al snel de reactie, ‘oja, dat is inderdaad wel heel erg stil!’.

120 meter hoogte: 360 graden Panorama Uiterwaarden Beuningen

Ik heb naast de bovenstaande video ook een 360 graden panorama foto van het besneeuwde dorp Beuningen en de hoogwaterstand in de uiterwaarden genomen. De 34-megapixel panorama foto kun je openen door hieronder op de foto te klikken.

Tip: Klik hieronder op de 360 graden panorama foto van de uiterwaarden Beuningen te openen. Klik nogmaals op de foto om het volledig uit te vergroten en indien je op een mobiele telefoon de foto bekijkt, kun je links onderin nogmaals op het kompas klikken zodat je helemaal vrij rond kunt kijken, in kunt zoomen, etc.

Klik 2x op de foto voor de 360 panorama versie

Voor nog een andere grote panorama foto van de Uiterwaarden Beuningen in de winter: klik hier.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
4 Shares
4 Shares
Copy link