Wereldreizigers.nl
romantische steden

Valentijnsdag | De meest romantische steden in Europa

Het is weer bijna die dag van het jaar! De dag dat het zomaar zou kunnen dat er een geurig kaartje op de deurmat ploft. Of misschien knipoogt er een anonieme e-Card in je mailbox. 14 februari – beter bekend als Valentijnsdag – is de dag dat je stiekem iemand kan laten weten dat je hem of haar leuk vindt, of zelfs meer dan leuk. Valentijnsdag is ook de perfecte dag om je vriend of vriendin te verrassen met een waanzinnig uitje naar een überromantische stad ergens dichtbij in Europa. Om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de vijf meest romantische steden van Europa voor je uitgezocht!

Lees ook: Wereldwijs: De veiligste en gevaarlijkste landen in Europa

1. Parijs, Frankrijk

Er is maar één Stad van de Liefde en dat is zonder enige twijfel de hoofdstad van Frankrijk: Parijs! Geen enkele andere stad wordt al jarenlang zo vaak in films en series geroemd als de meest romantische stad ter wereld. La Ville de l’Amour, dat is de enige juiste benaming. En hoe kan het ook anders in een stad met zoveel sfeervolle en knusse straatjes? Loop eens ‘s avonds langs de maanverlichte Seine en je weet meteen, dit is dé Valentijnsstad. Overdag samen shoppen in de galerietjes, heerlijk lunchen op z’n Frans om je vervolgens te verliezen in een wirwar van aangename steegjes en gezellige winkeltjes. Aan het eind van de middag maak je een reis naar de top van de machtige Eiffeltoren waar je samen de hemel afspeurt naar de eerste glinsterende sterren. Later in de avond trakteer je je geliefde op een ongeëvenaard diner om de nacht te besluiten bij de liefdesnachtclub van de stad: Moulin Rouge. Parijs doet je hart sneller kloppen omdat Parijs de romantiek tot in haar poriën voelt.

Parijs valentijn
Parijs valentijn

2. Florence, Italië

Pure romantiek vind je in deze overweldigende Italiaanse stad, gelegen in het net zo romantische Toscane. Florence kent een eeuwenoude geschiedenis van intriges, liefdes en bravoure. Passie zie en voel je terug in de kunst en architectuur die op elke straathoek aanwezig is. Stel je voor, ineengestrengeld een Italiaans ijsje etend, wandelend over de Ponte Vecchio… veel romantischer gaat het niet worden! Florence is de Renaissancestad van de wereld waar je ademloos door intieme straten en langs historische gebouwen struint. Het eten is uiteraard op en top in orde, maar hoe kan het ook anders in een culinaire stad als Florence. Boek een weekendje Florence en beleef samen hemelse dagen in de mooiste regio van Italië.

Florence
Florence

3. Dublin, Ierland

Misschien denk je dat je het verkeerd hebt gelezen, maar nee… Dublin it is! Deze Ierse hoofdstad is namelijk niet de regenachtige en sombere stad zoals je zou denken. Dublin is up-and-coming, met een zeer aangename en vriendelijke sfeer die je voelt in elk steegje. Prachtige, oude gebouwen en majestueuze kathedralen heten jou en je partner welkom. En zeg nou eerlijk, was is er romantischer dan een heerlijke pint Guinness! Samen ronddwalen door Dublin Zoo, samen je ogen uitkijken bij Dublin Castle en samen fish & chips eten in de local pub. Let’s celebrate Valentine’s Day the Irish way!

dublin
dublin

4. San Sebastián, Spanje

Nee, geen Madrid of Barcelona. Ook geen Sevilla of Valencia. Wat ons betreft is het Baskische San Sebastián dé stad voor een ideaal Valentijnsweekend. Deze badplaats met schelpvormige baai heeft alles in huis voor een weekend vol romantiek. De tapas hier zijn onovertroffen! Een tapastocht langs de bruisende barretjes is dan ook een must. Het eten in deze stad is zonder uitzondering van topniveau. Of je nou een heerlijk, liefdevol diner wilt in een sterrenzaak als Arzak of juist in een huiselijk restaurantje in het oude deel van de stad, Parte Vieja, je zal niet teleurgesteld worden. Aan het eind van de middag loop je hand in hand over de zonnige boulevard en geniet je van de zonsondergang op de dansende golven in de baai. Vergeet niet de kenmerkende architectuur van San Sebastián in je op te nemen, juist deze gebouwen en robuuste panden maken de stad tot wat ze is. Sluit het weekend af met een smaakvol wijntje op een van de klassieke pleintjes. Valentijnsdag op z’n Spaans is zo gek nog niet!

haven san sebastian
haven san sebastian

5. Venetië, Italië

We kunnen de top vijf natuurlijk niet afronden zonder Venetië te noemen. De stad van Marco Polo met z’n vele grachten en authentieke gondels ademt romantiek. Het decor in deze Italiaanse stad is sprookjesachtig. Struin de smalle straatjes af op zoek naar liefdevolle souvenirs en geniet van een lunch in een van de vele karakteristieke restaurantjes. Je rond laten varen in een gondel hoort natuurlijk absoluut bij een bezoek aan deze waterstad. Ook de paleizen en oude kerken doen je beseffen dat je in een liefdesstad met allure bent. De typisch Italiaanse sfeer is merkbaar op elke straathoek. En geloof me, eenmaal terug na een weekend Venetië laat de liefde opbloeien als nooit tevoren!

venetie romantisch
venetie romantisch
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link