Wereldreizigers.nl
Backpacken in Venetië

Backpacken in Venetië met een backpackers budget

Het was altijd al mijn droom om te gaan backpacken in Venetië te gaan en mijn droom kwam uit :). Ik had al heel veel steden gezien in Italië, maar Burano stond ook op mijn lijstje. Dus ik zag een cheap ticket naar Bologna. Ik keek op de kaart en zag dat Bologna dichtbij Venetië ligt. Zonder te aarzelen heb ik dan ook een ticket geboekt met Ryanair. Een paar weken later liep ik door de straten van Bologna. Na een paar dagen vertoefd te hebben in de studentenstad Bologna, vertrok ik met de FlixBus naar het o zo mooie Venetië. In deze blog schrijf ik over dé parel van Italië, Bella Venetië.

Lees ook: Citytrip Venetië | Een bijzondere stedentrip in Coronatijd

Backpacken in Venetië
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 8

1. Slenter door de straatjes

Backpacken in Venetië heeft veel te bieden en is ontzettend druk! Alhoewel ik denk dat de drukte nu in de Corona periode mee zal vallen. Het leuke aan Venetië is dat er veel smalle straatjes zijn en overal zijn er leuke winkeltjes, zowel dure als goedkope winkels. Uitgekeken? Plof dan neer op een terras en geniet van het uitzicht. Houd er wel rekening mee dat Venetië duurder is dan de rest van Italië. Meestal betaal je ook extra servicekosten. Schrik dus niet als je op het San Marco plein op een terras zit en geniet van het uitzicht en de muziek en er vervolgens een rekening van 80 euro voor betaald. Shocking, wij vroegen altijd naar de extra prijs, omdat we geen zin hadden in verrassingen.

Goed om te weten is dat het voeren van duiven in Venetië uit den boze is. Doe je dit toch dan kun je een fikse boete verwachten. Ben je maar beperkte tijd in Venetië? Doe dan een Venetië free walking tour. Zo krijg je binnen een mum van tijd ontzettend veel te zien van de stad.

Backpacken in Venetië
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 9

Lees ook: Kopenhagen | 10 tips voor een low budget stedentrip

2. Verblijf bij Camping Rialto

Venetië is duur en als je een maand lang reist dan wil je de kosten zo laag mogelijk houden. We zagen dat het verblijf in het centrum ontzettend prijzig was. Hmm daar gaat ons budget.

Toevallig vonden wij een camping, genaamd Camping Rialto voor een goedkope prijs. Ik was nog nooit in mijn leven op een camping geweest, maar ik dacht why not? Let’s give it a try! We verbleven voor een prikkie in een mooie chalet. Het was erg leuk, want er waren ook andere travellers uit Argentinië. Het ontbijt was niet inbegrepen, maar tegenover de camping was er een XXL Lidl waar wij elke dag onze verse broodjes haalden. Na het ontbijt vertrokken we met de bus naar het centrum. Dit duurde ongeveer 20 minuten.

Deze link brengt je direct naar de camping op Booking.com

Backpacken in Venetië
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 10

3. Maak een uitstapje naar Burano

Write it down, Burano it is! Dit dorpje is zo kleurrijk, autovrij en waanzinnig mooi. Mamma mia, je kijkt je ogen uit. Je kunt Burano bereiken met de boot en het leuke aan dit dorpje is dat alle huizen een andere kleur hebben. Om van Venetië naar Burano te gaan ben je ongeveer 20 euro kwijt. Dit geld is het dubbel en dwars waard. In eerste instantie dacht ik dat ik hier na een paar uur wel was uitgekeken, maar dat was niet het geval.

Backpacken in Venetië
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 11

We maakten kennis met een oud opaatje en omaatje en ze waren zo lief en lieten ons hun gekleurde huis van binnen zien. Erg heftig was dat ze ook een foto van hun overleden zoon lieten zien. Hij was verongelukt met een motor. Ze hadden wel een lichtpuntje wat hun vrolijk maakte en dat was de komst van een piepklein geel kuikentje.

Fotoshoot tijdens het backpacken in Venetië? Bij Burano zit je goed!

Ik overdrijf niet, maar ik heb echt misschien wel 1000 foto’s genomen in Burano. Een foto bij een roze huis, bij een geel huis, een groen huis? Elk huisje was uniek en daar moest ik natuurlijk een foto maken. Mocht je Burano dus gaan bezoeken laad je camera dan goed op en let’s shoot.

Tip: in Burano zijn er bijna geen supermarkten. Doe voordat je naar Burano gaat alvast boodschappen. Wij hadden van te voren broodjes gehaald bij de supermarkt en deze rijkelijk belegd. Zo heb je een heerlijke lunch en het is ook nog eens budgetvriendelijk.

Bekijk dit filmpje van Burano om in de stemming te komen:

IMG 2198 scaled 2 | Backpacken in Venetië | Wereldreizigers.nl
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 12

5. Ontdek andere steden in de buurt van Venetië

Venetië heeft een ideale ligging en is ideaal om een paar dagen te verblijven. Deze stad is romantisch, knus en elegant. Maar als je even naar een andere stad wil heb je ook diverse mogelijkheden. Binnen 2 uur zit je in de studentenstad Bologna. Heb jij zoiets van, goh ik wil wel even naar een ander land? Bezoek dan de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Bologna en Ljubljana zijn goed te bereiken met de auto. Zelf heb ik deze steden met de FlixBus bezocht.

IMG 2204 scaled 2 | Backpacken in Venetië | Wereldreizigers.nl
Backpacken in Venetië met een backpackers budget 13

Leda

Het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe culturen vind ik geweldig. Onlangs heb ik vier maanden door Zuid-Oost Azië gereisd. Dat was echt spectaculair! Wanneer krijg je weer zo'n kans? Soms moet je kansen zelf creëren. Ik zie reizen meer als een investering. Dus investeer in jezelf en explore!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link