Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Herfst in Tirol: aangenaam vol afwisseling, kleuren en tradities

Herfst in Tirol: aangenaam vol afwisseling, kleuren en tradities

REISNIEUWS (persbericht) – 6 september 2022: Goudkleurige bossen, witte bergtoppen, weidse uitzichten en comfortabele temperaturen: als de zomer ten einde gaat en de winter nog even op zich laat wachten, laat Tirol zich van haar mooiste kant zien in de herfsttijd. De dagen zijn heerlijk fris en verkoelend, de herfstzon is aangenaam warm en het landschap wordt ondergedompeld in goudgele, oranjekleurige en roodachtige tinten. Het is de beste tijd om het hart van de Alpen te voet te verkennen, traditionele evenementen te bezoeken en te genieten van een welverdiende en afwisselende vakantie. Speciaal hiervoor hebben we een selectie gemaakt met enkele tips voor de herfst in Tirol.

Over Tirol

Tirol hoort met zijn 34 regionale afdelingen tot de toonaangevende vakantiebestemmingen van de Alpen. Het Tiroler toerisme baseert op een geschiedenis van bijna 200 jaar en talloze baanbrekende mijlpalen. Gasten waarderen zowel in de zomer alsook in de winter het alpine berglandschap en de natuur, de hoge kwaliteit van de service en infrastructuur alsook de gastvrijheid. Die Tirol Werbung GmbH is gevestigd in Innsbruck, maakt deel uit van de Lebensraum Tirol Holding GmbH en fungeert als toerismemarketingorganisatie van het land. Haar taak is het om Tirol als de populairste bestemming van de alpine wereld te positioneren.

Herfstwandeling naar Obernberger See

De Obernberger See, die zich in een zijdal van het Wipptal bevindt, is een geweldige bestemming voor een makkelijke en gezellige herfstwandeling. Met de majestueuze Tribulaun-toppen op de achtergrond en het glasheldere water van de Obernberger See op de voorgrond, stralen de lariksbossen op een hoogte van rond 1.600 meter boven de zeespiegel in prachtige geeltinten. De 6 kilometer lange wandeling inclusief rondje rond het meer vanaf de parkeerplaats Waldesruh duurt ongeveer twee uur. Meer informatie op https://www.visittirol.nl/herfstlandschappen-obernberger-see en https://www.visittirol.nl/a-obernberger-see-1.

Herfstwandeling naar het natuurjuweel Obernberger See © Tirol Werbung, Mario Webhofer
Herfstwandeling naar het natuurjuweel Obernberger See © Tirol Werbung, Mario Webhofer

Herfstachtige bergtocht Kellerjoch

Niet alleen een gezellige wandeling, maar ook bergtochten zijn in de herfst nog mogelijk. Bijvoorbeeld naar het Kellerjoch bij Schwaz im Inntal. Juist in het najaar worden de bergbeklimmers op een hoogte van 2.344 meter boven de zeespiegel met geweldige vergezichten op de Karwendel, het Rofangebergte, de Tuxer en Zillertaler Alpen evenals de Alpenhoofdkam met de Hohen Tauern beloond. Tip: De tocht is uitstekend geschikt voor een herfstachtige zonsopgangwandeling, met overnachting in de Kellerjochhütte. Meer informatie over de wandeling vindt u op https://www.visittirol.nl/a-wandeling-schwaz-kellerjochhuette.

Herfstachtige bergtocht naar het Kellerjoch © Tirol Werbung, Charly Schwarz
Herfstachtige bergtocht naar het Kellerjoch © Tirol Werbung, Charly Schwarz

Traditie bij de Tiroler Almabtrieb

Het zijn de misschien wel mooiste traditionele evenementen van Tirol: de zogenoemde “Almabtriebe” die tijdens diverse weekenden van september in het hele land worden gevierd. Meer dan 2.100 bergweiden zijn in de zomer het thuis van 110.000 runderen, 70.000 schapen, 5.500 geiten en 2.000 paarden. Als de dieren in de herfst bont versierd met bloemen, bellen en bellenriemen terugkeren naar het dal, wordt dit door de gasten en lokale bevolking op passende wijze gevierd. Er worden 40 grotere en kleinere Almabtriebe in het najaar in Tirol georganiseerd. Een overzicht van de mooiste evenementen is te vinden op https://www.visittirol.nl/almabtrieb.

Beleef traditie van dichtbij tijdens de Tiroler Almabtrieb © Alpbachtal Tourismus, Gabriele Grießenböck
Beleef traditie van dichtbij tijdens de Tiroler Almabtrieb © Alpbachtal Tourismus, Gabriele Grießenböck

De wellnesshotels en thermen van Tirol

Begin de middag met een herfstwandeling door de bergen en eindig de dag heerlijk ontspannen in de spa – dat is de perfecte relaxvakantie in een wellnesshotel in Tirol. Dankzij exclusieve spa-gedeelten met meerdere zwembaden en sauna’s, fitnessruimten, massages en cosmetische behandelingen alsook een actief aanbod zoals yoga. Met pilates, meditatie en wandelingen onder leiding van een gids komen rustzoekers volledig aan hun trekken. En wie ook eens een dagje wil genieten in het water, kan hiervoor in de thermen en geneeskrachtige bronnen van Tirol terecht. Meer informatie op https://www.visittirol.nl/wellness.

Ontspanning voor lichaam en geest in de wellnesshotels en thermen van Tirol © Tirol Werbung, Manfred Jarisch
Ontspanning voor lichaam en geest in de wellnesshotels en thermen van Tirol © Tirol Werbung, Manfred Jarisch

Herfstachtige hapjes uit de Tiroolse keuken

Begin oktober vinden in Tirol op veel plaatsen oogstfeesten met een feestelijke mis en processies plaats. Ook in de café-restaurants en herbergen van Tirol is de traditie van het oogstfeest op de menukaart terug te vinden. Herfstachtige producten zoals wildbraad, berglam, pompoen, aardappels en paddenstoelen komen dan op tafel. Maar ook tijdens evenementen zoals de culinaire pelgrimsroute naar Santiago kan genoten worden van talloze herfsthapjes uit de Tiroolse keuken.

Herfstvakantie voor groot en klein

De spannende avonturen maakt je in de natuur mee! Vooral in het najaar als de dagen niet meer zo heet en het landschap stralend bont is, bieden de bergen, bossen en meren van Tirol de perfecte omgeving voor een afwisselende herfstvakantie voor groot en klein.

Afwisselende herfstvakantie voor groot en klein © TVB Osttirol, Elias Bachmann
Afwisselende herfstvakantie voor groot en klein © TVB Osttirol, Elias Bachmann

Tijdens een avontuurlijke wandeling, het schat zoeken, varen over rivieren of slapen in een boomhut – saai wordt het nooit. Met diverse gezinsvriendelijke accommodaties en locaties als de Tiroler Familiennester met een gecertificeerde kinderopvang wordt het een onvergetelijk verblijf. Of wat dacht je van een overnachting in een hut met het hele gezin?

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link