Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Japan weer open voor toeristen, onder één voorwaarde

Japan weer open voor toeristen, onder één voorwaarde

REISNIEUWS – 25 augustus 2022: In deze (post-)pandemische wereld is Japan het enige G7-land dat nog volledig moet heropenen voor toerisme. Het land is in juni begonnen met het accepteren van buitenlandse toeristen, op voorwaarde dat ze het land binnenkomen als onderdeel van een begeleide groepsreis. Helaas is dit niet populair gebleken, aangezien NHK. Eén van de grootste nieuwswebsites in Japan heeft in een nieuw rapport en nieuwsitem gemeld, dat in juli minder dan 8.000 buitenlandse toeristen Japan bezochten.

Plan hier je vakantie naar Azië

Onafhankelijke toeristen in Japan

Maar dit lijkt te gaat veranderen. Volgens hetzelfde rapport is de Japanse regering bezig om onafhankelijke toeristen uit het buitenland het land binnen te laten. Je hoeft je dan niet meer aan te melden voor een groepsreis, maar er is wel één andere voorwaarde: Je moet je bezoek regelen via een reisbureau dat je reisroute in Japan beheert. Vrij reizen of backpacken zonder plan, of een zelf gemaakt plan, is voorlopig dus nog steeds niet mogelijk.

Indien de reis vooraf is goedgekeurd, kan deze nieuwe maatregel ervoor zorgen dat je al in September in het vliegtuig naar Japan zit.

Makkelijk te regelen via reisbureau

Hoewel dit misschien niet het heropeningsnieuws is waar de meeste mensen op hadden gehoopt, is het nog steeds een flinke versoepeling van de strikte grensbeperkingen van Japan. Een reisplan of reisroute is immers vrij eenvoudig te regelen via een gevestigd reisbureau in Nederland of België. Veel mensen beginnen dan ook al direct met het opvragen van offertes voor reizen naar Japan.

Mocht je zelf ook aan de slag willen en kijken wat er mogelijk is, dan kun je offertes opvragen bij één of meerdere Japan aanbieders uit onderstaande lijst:

  • Asiadirect.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Riksjatravel.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Koningaap.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Sawadee.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Shoestring.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Djoser.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.
  • Travelworld.nl – Klik hier voor alle aanbiedingen.

Geen PCR-test voor aankomst meer

Een andere belangrijke mededeling: eerder deze week heeft Japan al bevestigd dat het niet langer een PCR-test vóór aankomst zal vereisen van reizigers die volledig zijn gevaccineerd (inclusief boosterdosis).

Lees ook: Reisgids Japan | Complete gids met reistips, budget, vervoer en meer
Lees ook: Reisgids Tokio | Alle tips, dingen om te doen, vervoer & budget
Lees ook: Wat te doen in Hiroshima | Must sees & tips voor bezienswaardigheden

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
9 Shares
9 Shares
Copy link