Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 03 | Plannen » Hoe bepaal je jouw ideale camper reisroute? | Onze tips en ervaringen

Hoe bepaal je jouw ideale camper reisroute? | Onze tips en ervaringen

Ben jij enthousiast geworden van onze eerdere blogs over het leven en reizen met een camper? Ben je niet geschrokken van ons eerdere artikel over de kosten van het camperleven? Mooi, dan is het nu tijd voor de volgende stap. Hoe bepaal je jouw ideale camper reisroute?

Hoe ziet jouw ideale camper reisroute eruit?

Het is ontzettend belangrijk om in de voorbereiding van jouw volgende reis eerlijk tegen jezelf te zijn. Wat is je budget, hoeveel tijd heb je, durf je in het wild te kamperen of zoek je liever campings? Kies je voor de ‘eenvoudige’ weg en blijf je in de Europese Unie, of brengt jouw ideale reisroute jou verder van huis en wil je graag de wereld buiten Europa verkennen?

Neem hierin ook alle randzaken mee in je overwegingen. Bijvoorbeeld: wil jij jouw reis graag maken met kinderen? Bedenk of het haalbaar is dat zij vrij kunnen krijgen van school. Of zit je aan de schoolvakanties gebonden? Al deze informatie is van belang bij het bepalen van de ideale reistijd. Blijf deze stap herhalen net zolang tot jij een droomreis hebt samengesteld die past bij jouw situatie.

Kaders verwerken in globale camper reisroute

Nu je voor jezelf een kader hebt bepaald is het tijd om de route zelf te gaan bepalen. Wij werken hiervoor zelf met een A, B, C principe.

  • A staat voor ‘Moeten zien’
  • B staat voor ‘Leuk als we in de buurt zijn’
  • C staat voor ‘Gaaf, maar ook geschikt op een later moment’

Deze methode gebruiken wij voor het bepalen van de landen die we willen zien. Ook gebruiken wij deze methode om de steden en gebieden binnen deze landen te bepalen. Het werkt als volgt, tijdens het bepalen van jouw ideale reisroute heb jij waarschijnlijk al onderzoek gedaan naar landen of gebieden die jij graag zou willen zien. Nog geen informatie gezocht? Ga hiermee dan direct aan de slag met behulp van reisblogs en magazines of doe inspiratie op via Instagram of facebook groepen.

A,B,C methode omzetten in ideale reisroute

Al deze locaties kun je vervolgens opslaan in Google Maps ‘klik op de locatie – locatie opslaan + eventueel notitie toevoegen’. Nadat je deze informatie hebt opgeslagen is het tijd om deze onder te verdelen in A, B en C bestemmingen. Je kunt hiervoor eenvoudig nieuwe lijsten aanmaken voor de 3 verschillende categorieën. Op deze manier krijgt elke categorie een eigen kleur en kun je eenvoudig zien waar jij het liefste naar toe zou gaan.

Dit helpt jou om prioriteiten te stellen en om te bepalen wat voor jou de ideale reisroute gaat worden. Ben jij er nog niet helemaal uit? We hebben deze werkwijze nog veel uitgebreider beschreven in ons blog ‘wereldreis voorbereiden in 9­ stappen.

Voor onze rondreis door Europa was het voor ons duidelijk dat Zwitserland het zwaartepunt van onze reis moest gaan worden. Er was hier zo ontzettend veel te zien en te doen en bovendien waren wij hier nog nooit geweest.

Tijdens het indelen van de A, B en C scores binnen Zwitserland viel het ons direct op dat er verschillende clusters waren met ‘highlights’ die bij elkaar in de buurt zaten. Zo konden wij rondom het meer van Geneve zowel Montreux en Lausanne bezoeken maar ook direct de gave hike naar de top van ‘Le Grammont’ combineren.

Reisroute bijschaven en ruimte laten voor spontaniteit

Nu jouw camper droomreis steeds meer vorm begint te krijgen is het goed om bij te schaven. Kijk eens met behulp van Google Maps hoe lang het reizen is tussen de verschillende bestemmingen. Wil jij dagelijks op pad of plan je ook rustdagen in? Als je op pad gaat, hoeveel uur zou je dan maximaal willen reizen?

Op deze manier gaat jouw ideale camper reisroute steeds meer vorm krijgen en voorkom je teleurstellingen. Probeer goed inzichtelijk te krijgen hoe lang je ergens zou willen verblijven en hou ruimte voor spontane beslissingen. Op deze manier houd je de mogelijkheid om eerder te vertrekken of langer te blijven op een locatie en optimaal te genieten.

Spaarplan maken voor jouw ideale camper reisroute

Nu je droomreis steeds meer vorm begint te krijgen is het tijd om een spaarplan te maken. Afhankelijk van hoe belangrijk deze reis voor jou is en hoe graag jij op reis wil, kun je zelf bepalen op welke termijn je de reis wil gaan maken. Dit heeft natuurlijk invloed op het tempo van het behalen van je spaardoel.

Inmiddels hebben wij meerdere mooie reizen kunnen maken waar we lang en hard voor hebben moeten sparen. Wil jij al onze tips lezen? In ons blog sparen voor een wereldreis in 7 stappen lees je er alles over.

Veel plezier!

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Avatar foto

Reisstel

FULLTIME REISSTEL
Dutch travelcouple Erik & Lisa
Europe vanlife with Fred ?
Sold our house and quit jobs for adventure
Your travelguide for an ultimate trip

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link