Wereldreizigers.nl
dji 0056 | 100 dagen | Wereldreizigers.nl

100 dagen op reis | Het leven van een niet-werkende #vanlifer

Mijn moeder vroeg laatst: missen jullie je werk niet? We zijn inmiddels meer dan 100 dagen op pad, wat gelijk staan aan meer dan 100 dagen niet werken. De vraag overviel mij een beetje want ik had nog geen seconde aan het werk teruggedacht. Hoe logisch het leek in Nederland om je dagen werkend te slijten, zo logisch is het hier om daar vooral niet mee bezig te zijn.

Lees ook: #vanlife tips voor het kopen van een camper | @vandemics

Een leven zonder werk

Ik vind het nu lastig voor te stellen hoe het was om meer dan 9 uur per dag achter mijn laptop te zitten. Deed ik dat echt ooit? Hoe hield ik dat vol? En kreeg ik echt zo weinig van het buitenleven mee? Ons huidige leven speelt zich vrijwel alleen maar buiten af. Een complete tegenstelling met een paar maanden geleden.

Een leven zonder werk klinkt voor sommigen misschien leeg, maar zo ervaar ik ons leven absoluut niet. Er is een ander leven voor in de plaats gekomen. Eentje waar je druk bent met het uitzoeken van de weersvoorspellingen, slaapplaatsen, loosplaatsen, (toeristische) activiteiten en het doen van de was. Ik had mij van tevoren niet kunnen bedenken dat je dagen zich hier ook snel mee vullen.

img 1874 1 scaled | 100 dagen | Wereldreizigers.nl
Wandelen in de natuur; Rio Chillar

Alles kost extra tijd

Thuis kun je allerlei dingen tegelijkertijd doen: zoals het aanzetten van de was en boodschappen doen. Die wasmachine wacht geduldig totdat je weer thuis bent. Hier ben je maar een tijdelijke gebruiker en moet je paraat staan om je plekje zo snel mogelijk weer aan iemand anders over te dragen. Daarnaast kost boodschappen doen veel meer tijd want ja, hoe vind je makkelijk een pakje paneermeel in een vreemde winkel in een vreemde taal.

Slow life

Het leven zonder werk is een veel langzamer leven geworden. Misschien is het wel zoals gepensioneerde leven mensen, maar dan met veel minder spullen. Want dat hebben we onderweg ook wel geleerd, van het continue verplaatsen van spullen in een bus raak je alleen maar geïrriteerd. En waar heb je die spullen eigenlijk allemaal voor nodig? Veelal is gemakzucht, maar als je tijd hebt, waarom zou je dan alles snel willen doen?

Het leven in een kleine ruimte doet je beseffen dat je helemaal niet zoveel nodig hebt. Daarnaast doet status er ook veel minder toe, want uiteindelijk word je (geloof het of niet) vooral beoordeeld op je kentekenplaat. Het werkende leven een tijdje verruilen voor een simplistisch leven in een busje geeft een gevoel van vrijheid. Maar geen volledig gevoel van onafhankelijkheid. Je blijft immers afhankelijk van water- en loospunten, wasmachines, het weer en een sporadische camper wash. Maar ach, hoe erg is dat…

Lees ook: Vijf manieren waarop reizen je laat groeien in persoonlijke ontwikkeling

img 1622 scaled | 100 dagen | Wereldreizigers.nl
Een sporadische camper wash

Aanpassingsvermogen

Betekent deze ervaring dat wij nooit meer onderdeel van het werkende leven kunnen uitmaken? Nee hoor, waarschijnlijk went dat net zo snel weer als dat we aan deze manier van leven gewend zijn geraakt. De mens heeft immers een aardig aanpassingsvermogen.

Over Vandemics

Dat we voor wereldreizigers.nl de komende tijd mogen bloggen vinden we een enorme eer! We gaan de komende tijd dan ook regelmatig schrijven over onze avonturen op wereldreizigers.nl en onze eigen website. Wil je meer van ons lezen? Kijk dan ook eens op www.vandemics.nl of volg ons op Instagram (@vandemics).

fordtress-vandemics

vandemics

VANDEMICS - Adriaan & Sandra
Van Life in Pandemic Times
We travel Europe with our little camper van named Fordtress!
One year sabbatical
Currently in Spain

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link