Wereldreizigers.nl
prepaid creditcards voor op reis

Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Hoe doen jullie het met reserveringen maken en betalen bij hotels? Wij krijgen er namelijk veel vragen over. In veel gevallen heb je een creditcard nodig en omdat je bijvoorbeeld als student mogelijk te weinig inkomen hebt, kun je die niet zomaar aanvragen. Ook staan de doorgaans hoge kosten van een creditcard mensen tegen, snappen wij heel goed! Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: een Prepaid Creditcard of Travel Card. Dit is een verkapte debet rekening (je moet er dus eerst geld op storten) maar met alle creditcard voordelen. Je kunt er dus hotels en hostels mee reserveren maar ook gewoon mee pinnen in het buitenland. Of je nu gewoon lekker in Europa op vakantie bent of bezig bent met het maken van een wereldreis. Zelfs een auto huren is ons gelukt met een prepaid creditcard!

Daar moet wel bij gezegd worden dat je voldoende saldo moet hebben voor de eventuele borg. In dit artikel vertellen we je alles over Prepaid Creditcards, hoe ze werken, wat het kost en hoe je ze aanvraagt.

Lees ook: Bankzaken, bankrekeningen en creditcards voor je wereldreis

wereldreis bankzaken creditcards | prepaid creditcard | Wereldreizigers.nl
Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom? 12

Wat zijn Prepaid Creditcards en wat kun je ermee?

Hieronder hebben we verdeeld over 5 punten, de meest belangrijke vragen over Prepaid Creditcards beantwoord. Zit je na het lezen van dit artikel nog met vragen? Stel deze dan gerust in de reacties!

Waarom een Prepaid creditcard?

De inleiding van dit artikel richt zich even op studenten maar dat wil helemaal niet zeggen dat alleen studenten het kunnen gebruiken. Ikzelf ben al 12 jaar geen student meer, maar gebruik de prepaid creditcard nog steeds bij elke reis die ik maak. Ik vind het namelijk gewoon prettig werken – de mobiele applicaties zijn goed en je gaat geen geld uitgeven wat je niet hebt. Een prepaid creditcard is dus voor iedereen geschikt en kan door iedereen worden aangevraagd – ook als je geen student bent.

Kan ik met een BKR registratie deze creditcard aanvragen?

Ja, dat kan! Dat is nog een enorm voordeel van een prepaid creditcard tegenover een reguliere creditcard. Er vinden namelijk géén BKR registratie controles plaats wanneer je een prepaid creditcard aanvraagt, omdat je met deze kaart geen geld hoeft te lenen.

Ook ontloop je met prepaid creditcards eventuele BKR registraties. Met een prepaid creditcard kun je nooit een onverwachte BKR registratie krijgen omdat je geen geld leent, maar er zelf geld opzet.

Dit kan bij een normale creditcard helaas nog wel het geval zijn, omdat je in principe bij elke betaling geld leent en dat achteraf terugbetaald.

Hoe werkt een Prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een soort combinatie van een normale bankrekening en een creditcard. Je stort zelf geld op deze rekening net als een normale bankrekening. Je kunt vervolgens met je pas betalen in winkels en er ook wereldwijd mee pinnen. Het grote verschil zit hem in het ‘reserveren’ van betalingen. Bij een creditcard kan een hotel, winkel of verhuurder geld op je creditcard reserveren als een soort vooruitbetaling. Het geld wordt dan nog niet afgeschreven, maar kan door jou ook niet meer worden gebruikt tenzij de betaling of reservering wordt geannuleerd. Dit is één van de meest belangrijke functies van een creditcard – iets wat wij in Nederland eigenlijk nog nauwelijks kennen.

Wat kan ik met een Prepaid creditcard?

Je kunt net als bij gewone creditcards aankopen doen in (web)winkels, hotels reserveren op websites zoals Booking.com, AirBnB en hostelworld en je kunt er (indien je voldoende saldo op hebt staan voor de borg) ook auto’s mee huren. Het grappige is dat bijna elke autoverhuurder je van tevoren op hun website meldt dat het NIET kan met een prepaid creditcard.

Ik ging (zo eigenwijs als ik ben) het toch proberen en in alle 8 de gevallen lukte het gewoon. De Bunq Travel Card is op dit moment dan ook de enige prepaid creditcard waar dat daadwerkelijk overal mee gelukt is. Met N26 heb ik ook successen geboekt, echter niet bij alle bedrijven. Daarover later in dit artikel meer.

Wat is een Travel Card?

Een Travel Card is simpelweg de prepaid creditcard van Bunq. Omdat deze veel op reis wordt gebruikt (Nederlanders gebruiken creditcards nauwelijks in eigen land), werd deze de Travel Card genoemd.

Wat kost een prepaid creditcard?

Hieronder leggen we enkele verschillende prepaid creditcards onder de loep. We leggen naast de verschillende varianten ook uit wat de belangrijkste verschillen zijn.

Gratis Prepaid Creditcards

Ja, er zijn verschillende gratis prepaid creditcards verkrijgbaar. Dit zijn doorgaans uitsluitend digitale varianten (alleen werkend via mobiele apps). Wel betaal je dan vrijwel altijd een flink bedrag of percentage per transactie – net als bij een ‘reguliere’ creditcard. Je kunt er omdat je geen fysieke pas hebt, ook geen geld mee pinnen. Dit maakt ze mijn inziens niet heel interessant, vooral als je wat langer reist. Wel kan het interessant zijn voor korte reizen binnen Europa. Hieronder een selectie van Gratis Prepaid Creditcards die je op dit moment kunt aanvragen.

Goedkope Prepaid Creditcards

De goedkope prepaid creditcards beginnen bij ongeveer 3 á 4 euro per maand. Alle Prepaid Creditcards in de goedkope categorie ondersteunen tevens Apple Pay en Google Pay – dat mist bij de meeste gratis varianten. Voor dit bedrag krijg je behalve de digitale variant op je telefoon, ook een fysieke kaart. Dit is belangrijk want vooral in Azië, Afrika en Zuid-Amerika is contactloos betalen nog lang niet overal de norm. Ook kun je met een fysieke kaart geld pinnen, iets wat met je digitale kaart op je smartphone niet kan. Hieronder een selectie van goedkope Prepaid Creditcards die je op dit moment kunt aanvragen.

Premium Prepaid Creditcards

De Premium Prepaid Creditcards kunnen alles wat gratis of goedkope Prepaid Creditcards ook kunnen, alleen dan tegen betere tarieven en nog meer extra’s. Denk aan gratis Lounge-toegang op vliegvelden, cashbacks tot wel 3% op hotelboekingen en openbaar vervoer en uitgebreide aanvullende verzekeringen. Vaak gaat dit ook gepaard met een luxe stalen of titanium kaart, waarmee je echt de blits maakt. Maar het gaat vaak nog veel verder dan dat.

Wie bijvoorbeeld Bunq Easy Green neemt, plant per 100 euro die de kaart passeert, een boom. Dit kan behoorlijk aantikken als je een lange reis maakt. Zie hieronder bijvoorbeeld mijn eigen certificaat van begin 2023.

Wereldreizigers.nl financierde in totaal 1108 bomen via Bunq, hier kregen we aan het begin van 2023 een mooi certificaat van.

Wie bij N26 voor de premium varianten gaat, kan op andere extra voordelen rekenen. Denk bijvoorbeeld aan reisverzekeringen, annuleringsverzekeringen en zelfs een smartphone verzekering tot wel 2000 euro. Kijk dus voor jezelf goed welk optie het beste bij je past.

Welke prepaid creditcard is de beste?

Er zijn natuurlijk meerdere prepaid creditcards en elke variant heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Hieronder zie je de verschillen in zowel functionaliteit als kosten van de verschillende prepaid creditcards die we hebben getest.

Opmerking: Ben je van plan om een auto te huren met een prepaid creditcard, dan kan dat op dit moment (eind 2023) nog steeds alleen maar met de Bunq prepaid creditcard, mits je wereldwijd de vrijheid wil hebben (overal geaccepteerd). N26 werkt ook hard om autohuur te ondersteunen, maar wordt nog niet overal door alle bedrijven geaccepteerd.

We blijven dit overigens jaarlijks testen met prepaid creditcards en zullen deze pagina blijven updaten.

1. Bunq Travel Card

Wat onze ervaringen betreft is de Bunq Prepaid Creditcard (tegenwoordig bekend als Bunq Easy Money) op dit moment (eind 2023) nog steeds de beste optie. Hieronder zullen we je uitleggen waarom.

 • Wereldwijd auto’s en scooters huren: De Bunq Prepaid Creditcard is de enige kaart waarmee je zonder problemen wereldwijd auto’s en scooters kunt huren. Wie de Bunq kaart niet kent zal nooit vermoeden dat het een Prepaid Creditcard is – het is namelijk niet aan de kaart te zien en ook als ze borg voor bijvoorbeeld autohuur willen reserveren op je kaart, lukt dat gewoon. Onder de motorkop is de Bunq Prepaid kaart een volwaardige creditcard en dat maakt hem tegenover de alternatieven die we in dit artikel benoemen, uniek.
 • Werkt ook offline: Wat ook belangrijk is om te weten is dat de Bunq Travel Card een volwaardige Mastercard is – het is daarmee de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Zelfs offline terminals in vliegtuigen en elders werken met deze kaart (ook dit hebben we zelf veelvuldig getest). Je hebt dus geen verbinding met internet nodig.
 • De beste wisselkoersen met ZeroFX: De ZeroFX feature gaat je een hoop geld besparen. Je betaald geen omrekenkosten meer voor het wisselen naar buitenlandse valuta. Zeker wanneer je wat langer reist scheelt dit je een hoop geld. Met ZeroFX krijg je namelijk de échte wisselkoers – niet een omhoog gepompt tarief wat toevallig elke keer slecht voor je uitpakt. Realiseer je dat normale bankpassen en creditcards nooit gunstig je valuta omrekenen.
 • Geen extra transactiekosten: De meeste creditcards rekenen 1 tot wel 3% transactiekosten in het buitenland. Ik hoef denk ik niet verder uit te leggen dat dit behoorlijk aantikt. Bunq rekent geen extra transactiekosten in het buitenland en dus bespaar je daar een hoop geld mee.
 • Gratis of zeer goedkoop pinnen in het buitenland: Dan zijn er nog de losstaande, eenmalige pinkosten (per pintransactie) in het buitenland. Pinautomaten in Zuid-Amerika en Azië vragen je zomaar nog eens 5 tot 10 euro per keer dat je pint. Kassa. Bij Bunq pin je tot maximaal 6x per maand gratis buiten de EU – tel uit je winst.
De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)
De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)

Onderschat al die verborgen kosten overigens niet. Al die kosten bij elkaar, dat tikt behoorlijk aan aan je wat langer reist. Bunq ZeroFX elimineert in ieder geval het grootste probleem: slechte wisselkoersen en transactiekosten. Ook heb je buiten de EU vaak lagere pinkosten, bijvoorbeeld 1 euro per keer of zelfs gratis. Ik heb het veelvuldig getest – je kunt per 1000 euro die je uitgeeft zomaar ongemerkt 30 tot 50 euro aan kosten besparen met Bunq.

Leuk weetje: de wisselkoers garantie ‘ZeroFX’ van Bunq heb ik natuurlijk zelf getest. Ik ging in Zuid-Afrika de ene dag wat kopen (pinnen) in een winkel met de Bunq travel card. Ik rekende voor 2 flessen water en ontbijt omgerekend 12,62 euro af. De volgende dag kocht ik exact hetzelfde met een reguliere VISA creditcard en werd er 13,08 afgeschreven voor precies dezelfde producten in dezelfde winkel.

Dit lijkt misschien niet veel, maar 46 cent verschil op zo’n kleine bedrag is meer dan je denkt. Bij grotere bedragen kan dit echt oplopen! Wanneer je reist of op vakantie bent, maak je honderden al dan niet duizenden transacties. Dit alles bij elkaar is net zo veel waard als je vliegticket!

Bunq In het kort:

 • Prepaid Creditcard kost € 7,99 per maand – de pas krijg je gratis.
 • Betalen in vreemde valuta zonder extra kosten (ZeroFX).
 • Auto huren in buitenland wel mogelijk.
 • Werkt ook offline (bijvoorbeeld in vliegtuigen).
 • Betrouwbare Nederlandse bank.
 • Diepgaande samenwerking met WISE (wereldwijd geld versturen).
 • Werkt op je mobiel met Apple Pay en Google Pay.

Ons advies voor reizen in het buitenland:
Bunq Prepaid Creditcard

De Bunq kaart is de meest geaccepteerde Prepaid Credit Card ter wereld. Het is een volwaardige Mastercard creditcard - zelfs offline terminals in vliegtuigen en elders werken met deze kaart (dit hebben we zelf veelvuldig getest).

Pluspunten:
 • Géén BKR check
 • Nederlandse bank
 • Probleemloos auto huren in het buitenland
 • ZeroFX (bespaart in het buitenland zo'n 2-3% per transactie!)
 • Werkt met Google en Apple Pay
Vergelijk abonnementen
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Onze ervaring: De Bunq Travel Card is voor ons de afgelopen jaren ideale kaart geworden voor onderweg. We huren er auto’s mee, we pinnen geld en betalen tegenwoordig eigenlijk álles met deze kaart wanneer we op reis zijn.

We besparen hierdoor veel geld onderweg. Ook vinden we het prettig om alle reisuitgaven netjes gescheiden te houden van onze persoonlijke rekeningen en achteraf (met behulp van de handige App) een balans op kunnen maken in het huishoudboekje. Zo kunnen we precies zien wat we waaraan uitgegeven hebben. Bijvoorbeeld aan eten, hotels, brandstof, etc.!

2. N26 – Prepaid Creditcard

Na Bunq is de N26 Prepaid Creditcard de meest populaire in Nederland en niet zonder reden. N26 is van origine een Duits bedrijf en hun kaart werkt overal ter wereld. Een voordeel van N26 is dat je een gratis betaalrekening krijgt, bij Bunq kost deze 6,99,-. Hieronder een beknopt overzicht van de belangrijkste features.

 • Gratis Mastercard en bankrekening.
 • Voordelige betalingen in elke valuta.
 • Auto huren in het buitenland beperkt mogelijk bij een select aantal bedrijven.
 • Engeltalige klantenservice.
n26 prepaid creditcard | prepaid creditcard | Wereldreizigers.nl
Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom? 13

Bij N26 werkt het als volgt, er zijn 4 verschillende accounttypes waaruit je kunt kiezen en deze verschillenen zijn erg belangrijk omdat de duurdere pakketen je ook weer flink wat geld kunnen besparen. Dat zit zo:

 • N26 Standard | € 0,- per maand, alleen digitaal via de app.
 • N26 Smart | € 4,90,- per maand, incl. fysieke kaart.
 • N26 You | € 9,90,- per maand, inclusief doorlopende reisverzekering + gratis pinnen BUITEN de EU.
 • N26 Metal | € 16,90,- per maand, inclusief cashbacks en smartphones tot 2000 euro meeverzekerd.

Inclusief reis- en smartphone verzekering
N26 - The Mobile Bank

N26 werkt overal ter wereld. Een voordeel van N26 is dat je ook een gratis betaalrekening krijgt.

Waar N26 het verschil mee maakt, is dat je bij de duurdere abonnementen een volwaardige reisverzekering en zelfs een smartphone verzekering tot wel 2000 euro per toestel is inbegrepen.

Pluspunten:
 • Gratis pinnen buiten de EU
 • Inclusief volwaardige reisverzekering
 • Inclusief smartphone verzekering
 • Autohuur mogelijk bij 11 verhuurbedrijven
Vergelijk abonnementen
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Autohuur: N26 werkt de laatste jaren hard om een inhaalslag te maken. Sinds kort is het ook mogelijk om auto’s te huren met de N26 prepaid credit card, echter is dat nog wel gelimiteerd tot een aantal verhuurbedrijven. Dit zijn de verhuurbedrijven waar je op dit moment (eind 2023) met N26 een auto kunt huren:

 • Alamo
 • Avis
 • Centaur
 • Enterprise
 • Europcar
 • Firefly
 • Joy rent
 • Locauto
 • Greater
 • SicilyByCar
 • Thrifty car rental

De N26 prepaid creditcard kun je hier aanvragen.

3. WISE – Money Without Borders

WISE kan voor veel mensen ook een (goedkope) oplossing zijn. WISE gebruiken zonder fysieke card kan gratis. Ze bieden een debit-Mastercard aan voor 10 euro (die ook fungeert als een Prepaid Credit Card), waarmee je ‘zonder transactiekosten’ betaalt buiten de eurozone. De kaart is gekoppeld aan een gratis digitale betaalrekening waarop je verschillende munten kunt aanhouden.

 • (Digitale) bankrekening openen is gratis.
 • Betalen in vreemde valuta tegen voordelig tarief (max 1%).
 • Auto huren in buitenland niet mogelijk.
 • Makkelijk geld versturen naar het buitenland.
 • Betrouwbare Belgische bank.
 • Werkt op je mobiel met Apple Pay en Google Pay.
images ee71a5e2c0f5500ea4a0921fde97b4c7 personal card 3 min | prepaid creditcard | Wereldreizigers.nl
Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom? 14

Hoe het werkt? Je zet geld op de betaalrekening door het over te maken naar het IBAN-nummer. Dat kost niets. Heb je de muntsoort waarin je betaalt met de debitcard niet op je rekening staan, dan wisselt Wise het bedrag om met de muntsoort met een gunstigste wisselkoers.


Beste optie voor korte reizen
WISE | Money without borders

WISE maakt internationaal betalen gemakkelijk. Een digitale rekening openen is gratis en betalen en valuta omrekenen kan tegen een voordelig tarief (0,5% tot 1%).

Een fysieke WISE Mastercard, die ook dient als Prepaid Creditcard, kost 10 euro. Hiermee kun je ook pinnen bij vrijwel elke pinautomaat in het buitenland.

Pluspunten:
 • Snel aangevraagd
 • Wereldwijd inzetbaar
 • Zeer geschikt voor korte reizen
 • Werkt met Apple en Google Pay
Minpunten:
 • Valuta omrekenkosten 0,5 tot 1%
 • Autohuur niet mogelijk
Maak een account aan
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

WISE is met name geschikt voor mensen die niet langdurig op reis zijn of slechts enkele keren per jaar in het buitenland zijn. Goed om te weten: bij de Prepaid Creditcard van Bunq zit WISE inbegrepen. Ze hebben een diepgaande doorlopende samenwerking.

De WISE prepaid creditcard kun je hier aanvragen.

4. Binance creditcard (komt te vervallen)

binance prepaid creditcard | prepaid creditcard | Wereldreizigers.nl
Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom? 15

Update eind 2023: Binance moet helaas zijn werkzaamheden in Nederland en België staken. Per 3 december 2023 kun je als inwoner van de BeNeLux hun kaart niet meer gebruiken.

Voor de bitcoin en crypto fanaten onder ons: Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld heeft sinds kort ook Prepaid Creditcards. Je kunt daar bitcoin, dollars, euro’s en vele andere cryptovaluta op storten om te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om het van tevoren al om te zetten in bijvoorbeeld euro’s of dollars, maar je kunt ook ervoor kiezen om de ‘bitcoin koers’ van dat moment te gebruiken. Binance rekent het bedrag dan ‘on the fly’ automatisch om voor 1% transactiekosten.

Ook handig om te weten: Je kunt via Wereldreizigers.nl 10 euro gratis bitcoin krijgen bij de meest populaire Crypto App van Nederlandse bodem, BLOX. Als je tijdens het aanmelden de voucher code ‘WERELDREIZIGERS‘ invult krijg je meteen 10 euro gratis in je account om de App mee te testen. Bevalt het niet? Prima… dan kost het je ook niets. Downloaden doe je HIER voor iOS en HIER voor Android. Probeer het eens!

VISA: Omdat de Binance prepaid Creditcard een VISA kaart is, is het ook de perfecte aanvulling op je Mastercard van Bunq. Mocht je toevallig ergens zijn waar ze geen Mastercard accepteren, kun je alsnog uit de voeten met deze VISA kaart. Met beide kaarten heb je 100% dekking waar ook ter wereld.

Cashbacks: Ook goed om te weten is dat je met elke betaling via de Binance Credit Card kunt sparen voor cashbacks in crypto. Je krijgt geld terug wanneer je met regelmaat aankopen doet met de kaart en voldoende cryptovaluta ‘staked’. De cashback korting kan dan oplopen van 1 tot wel 10%!

Binance Prepaid Creditcard
Binance Prepaid Creditcard

De Binance prepaid creditcard kun je hier aanvragen of door de QR code te scannen in bovenstaande afbeelding.

Lees ook: Onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

5. Openbank R42 Mastercard

De openbank R42 mastercard heb ik zelf nog geen ervaring mee. Wel weet ik dat andere reizigers deze gebruiken en er tevreden over zijn.

 • Gratis betaalrekening + Maestro betaalpas.
 • Gratis 5 x per maand geld opnemen.
 • Auto huren in buitenland niet mogelijk.
 • Nederlandse klantenservice.

De Openbank R42 Mastercard kun je hier aanvragen.

Lees ook: Tips om energie en geld te besparen met Smart Home Producten

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Chris

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

4 comments

 • Afgelopen zomer hebben wij via OpenBank in Zweden gewoon onze auto kunnen huren met een prepaid creditcard. Deze doet het dus ook bij de (grotere?) autoverhuurder.

 • Omdat wij niet een BKR geregistreerde creditcard willen hebben, hebben wij onlangs een prepaid creditcard aangeschaft zodat wij in het buitenland een auto kunnen huren. Ideaal! 🙂

 • Inmiddels is deze info verouderd, en is de Bunq travel card alleen an te vragen in combinatie met een abonnement van Minimaal 3,99 per maand. Dus niet meer aantrekkelijk als je alleen de kaart wilt en verder graag bij je orde vertrouwde bank wilt blijven.

  • Hi Gwen,

   De pagina is tussentijds al enkele keren geüpdatet. Aan het eind van 2022, aan het begin van 2023 en nu nogmaals, eind oktober 2023. Alle info klopt nu weer.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
33 Shares
33 Shares
Copy link