Wereldreizigers.nl
Moskou
Home » Europa » Rusland » 2 dagen in Moskou | Bezienswaardigheden en vervoer

2 dagen in Moskou | Bezienswaardigheden en vervoer

Mijn Trans Mongolië Express reis gaat vanuit Sint-Petersburg verder door Rusland richting het prachtige Moskou. Om half 7 kwam ik met de trein aan in Moskou en over 2 dagen vertrek ik weer, dus ik wil zoveel mogelijk zien in deze korte tijd!

Lees ook: De rauwe schoonheid van de Trans Siberië Express

Vervoer in Moskou

Free walking tour

Ik ben groot fan van de free walking tours over de hele wereld. De tours zijn gratis, maar je kunt achteraf een fooi achtergelaten voor de guide. Het zijn voornamelijk studenten en locals die het gewoon leuk vinden om in hun vrije tijd de toeristen hun stad te laten zien. De free walking tour in Moskou start bij het Kremlin. De tourguides vertellen over de geschiedenis van Rusland, Moskou en de gebouwen waar je langs komt, maar geven ook tips over leuke restaurants en mooie bezienswaardigheden.

Hop-on hop-off bus

De hop-on hop-off bus vind ik zo fijn! Hij gaat langs alle hoogtepunten van Moskou en je kunt in- en uitstappen wanneer en waar je maar wilt. Ik heb een kaartje gekocht voor 48 uur, deze kost 36 euro. Er zijn in Moskou ook tickets verkrijgbaar voor 72 uur. Er zijn 3 routes, welke je allemaal kunt nemen om zo het meest van Moskou te zien!

Metro

De metro is in Moskou heel makkelijk te gebruiken als je het eenmaal door hebt. Gelukkig is het niet zo moeilijk, want er worden dagelijks bijna 7 en een half miljoen mensen vervoerd met de metro in Moskou. Er is een app die je de snelste weg laat zien van het ene metrostation naar het andere.

Het metrostelsel van Moskou is een van de mooiste en bijzondere van de wereld.

Voor een euro of 2 kun je onbeperkt overstappen maken zolang je maar onder de grond blijft en zo een kijkje nemen in de meest mooie metrostations van Moskou. Een van de metrostations lijkt echt op een balzaal met mooie pilaren, prachtige mozaïeken en kroonluchters. Ook is er een art deco station, een station met levensgrote bronzen beelden, èèn met prachtige glas in lood panelen, èèn die lijkt op een paleis, noem maar op! Zeker de moeite waard om het metrostelsel van Moskou te bekijken.

Sightseeing in Moskou

Het Rode Plein

Het Rode Plein is het centrale plein van Moskou. Dit plein is ontstaan na een grote brand. Veel historische gebeurtenissen hebben zich hier afgespeeld en een tijdje werd het plein als marktplein gebruikt. Aan Het Rode Plein staan onder andere het Kremlin, Saint Basil’s Cathedral, het warenhuis GOeM en het Mausoleum van Lenin.

Kremlin

Het Kremlin staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het heeft veel bezienswaardigheden als een theater, museum, kathedralen en paleizen. Vroeger woonde de tsaar in het Kremlin. Nu is het de plek waar het Russische parlement vergaderd en beslissingen neemt.

Er zijn verschillende kaartjes te verkrijgen voor verschillende delen van het Kremlin.

Saint Basil’s Cathedral

Wauw, dit is toch wel een van de mooiste gebouwen van Moskou, naar mijn mening. De kathedraal staat op het Rode Plein en is gebouwd tussen 1555 en 1560. Hij staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat zo mooi is van buiten, valt zo ongelofelijk tegen vanbinnen! Ik had er veel meer van verwacht.. Wat erg leuk was tijdens mijn bezoek aan de kathedraal was dat er een mannenkoor aan het zingen was binnen, dit gaf een erg mooi effect.

Een kaartje kost ongeveer 7,50 per persoon.

GOeM warenhuis

Dit winkelcentrum bestaat uit 2 verdiepingen, in vier straten en heeft 150 winkels. Eerder was dit een handelsgebouw, maar werd in 1952 een staatswinkel. Het is leuk om hier eens binnen te kijken, maar neem genoeg geld mee want hier verkopen ze voornamelijk dure merken.

Central Children’s Store

Als je met kinderen in Moskou bent, dan moet je hier even gaan kijken! Het is een van de grootste warenhuizen voor kinderen, met een bioscoop, multimedia amusement park, interactieve science museum en zelfs het Museum of Childhood.

Ook zonder kinderen kun je je hier prima vermaken. Zeker met het uitzicht op de bovenste verdieping over Moskou, het Kremlin en het Rode Plein.

Mausoleum van Lenin

Het Mausoleum van Lenin staat op het Rode Plein. In het Mausoleum ligt al bijna 100 jaar het gebalsemde lichaam van Lenin. Het is hier altijd heel erg druk en de openingstijden zijn beperkt. Ik heb hier drie kwartier in de rij gestaan voordat de hekken voor mijn neus dicht gingen, dus wees gewaarschuwd en ga op tijd die kant op!

Als je binnenkomt ga je met een trap naar beneden om de gedenkhal in te lopen. Vervolgens loop je langs de sarcofaag en kun je weer naar buiten.

De toegang is gratis.

Christus-Verlosserskathedraal

De Christus-Verlosserskathedraal is een mooie kathedraal met glinsterende koepels van bladgoud en marmeren muren. De kerk werd afgebouwd in het jaar 2000 en is nog vrij nieuw, vergeleken met de andere gebouwen in Moskou.

Je mag hier gratis naar binnen, maar wil je genieten van het schitterende uitzicht, koop dan wel even een kaartje. Je moet trouwens wel wat doen voor het prachtige uizicht, bijna 300 traptredes omhoog, maar het is het absoluut waard!

Van binnen is de Christus-Verlosserskathedraal erg mooi. Je mag hier geen foto’s nemen helaas. Er is ook een museum over de geschiedenis van het gebouw en over kerkgeschiedenis in het algemeen.

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
4 Shares
4 Shares
Copy link