Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Griekenland » Vanlife in Griekenland: waarom wij hier al meer dan 3 maanden genieten

Vanlife in Griekenland: waarom wij hier al meer dan 3 maanden genieten

Momenteel genieten wij al meer dan 3 maanden van vanlife in Griekenland! Dat hadden we absoluut niet verwacht toen we hier begin november aankwamen. Maar, door de strenge lockdown die hier geldt, liep alles wat anders dan gepland. De eerste 5 weken zijn bijna ons appartement niet uit geweest, maar inmiddels hebben we de Peloponnesos rustig aan verkend met onze camper Fred. We kunnen niet anders zeggen dan dat vanlife in Griekenland heerlijk is! In dit artikel vertellen we je graag waarom.

Prachtige natuur en cultuur in Griekenland

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland. Het bestaat uit prachtig berglandschap waar je heerlijk kunt wandelen, maar het heeft ook een adembenemend mooie kustlijn met het meest blauwe water wat je maar kunt bedenken. Wij hadden hier vooraf helemaal geen weet van. Wat ons betreft zou de Peloponnesos wel wat meer bekendheid mogen krijgen!

Maar ook de authentieke dorpjes en haventjes zijn hier prachtig. Vanwege de winter en natuurlijk vanwege het coronavirus, is het super rustig in Griekenland. Wat dat betreft een voordeel. We kunnen alle normaliter toeristische, drukke plekken, rustig bekijken. Wel moeten we dan ons paspoort en een briefje mee waarop staat wat we aan het doen zijn. De geldige reden kan in dat geval alleen ‘exercise’ zijn. Gelukkig is dat tot nu toe goed gegaan.

Wij genieten dus absoluut van al het moois in Griekenland en het reizen met de camper draagt daar absoluut aan bij. Het is eenvoudig om van het ene mooie plekje naar het andere mooie plekje te reizen. Door gebruik te maken van de betaalde versie van de app Park4Night, kunnen we filteren op de mooiste plekjes. Dat brengt ons ook direct bij het volgende onderwerp.

Slapen met uitzicht op zee

Wildkamperen in Griekenland is officieel niet toegestaan, maar het wordt wel gedoogd. En dat is natuurlijk superfijn voor alle vanlifers! Want, wat is er nu leuker dan op het strand slapen met uitzicht op zee, of parkeren in de buurt van je favoriete highlight? Wij genieten vooral van de prachtige strandjes, want vanwege de lockdown zijn de bekende plekken zoals Acropolis niet toegankelijk. Echt genieten, want zelfs in de winter is het hier tussen de 15 en 20 graden. Je hoort ons dus zeker niet klagen over vanlife in Griekenland.

Yoga-en en koffie in de zon

Sluit ook wel een beetje aan op het vorige onderwerp, maar wij genieten enorm van ons ochtendritueel. Lekker wakker worden met het zonnetje schijnend op de bus, deuren openslaan en genieten van een kopje koffie in de zon. Vervolgens een mooi plekje zoeken rondom de bus voor een fijne yoga sessie en dan kan de dag voor ons beginnen. Hier hebben we inmiddels een routine van gemaakt en die bevalt ons uitstekend! 

Gastvrije Grieken

De Griekse mensen zijn enorm gastvrij en behulpzaam! Ondanks dat het toerisme op een laag pitje staan vanwege de lockdown, voelen wij ons door de Grieken meer dan welkom. We worden getrakteerd op gratis koffie en lekkers bij de bakkertjes, maar hebben zelfs tassen vol sinaasappels of zelfs maaltijden van Grieken langsgebracht bij de camper. Ook tijdens onze zoektocht naar gas voor in de camper waren de Grieken erg behulpzaam. Daarnaast krijgen we altijd een vriendelijke ‘Yassas’ (groeten in het Grieks) of een opgestoken hand als we op pad zijn.

Heerlijke wegen om te roadtrippen

De wegen in Griekenland zijn goed en dat maakt het extra fijn om lekker rond te rijden en een korte roadtrip te maken van de ene plek naar de andere. Het uitzicht onderweg blijft ons verrassen! De plekjes om even koffie te drinken of te lunchen bij de camper liggen dan ook voor het oprapen. Maar ook het rijden door de schattige dorpjes en dan even stoppen bij een bakkertje behoren tot de hoogtepunten. Zeker nu dat tijdens de lockdown de enige mogelijkheden zijn om wat lekkers te halen buiten de deur!

Kortom, vanlife in Griekenland bevalt ons uitstekend. Wat ons betreft is Griekenland het ideale camperland. Helemaal als straks de lockdown weer voorbij is, kunnen wij ons alleen maar voorstellen dat het nog fijner is hier als vanlifer rond te reizen. Midden in de zomer kan het wellicht druk zijn op de mooie plekjes aan het strand, maar met behulp van de juiste apps en af en toe even een gokje wagen de minder begaande paden te nemen, weten we zeker dat je een aantal mooie parels zult vinden.

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Avatar foto

Reisstel

FULLTIME REISSTEL
Dutch travelcouple Erik & Lisa
Europe vanlife with Fred ?
Sold our house and quit jobs for adventure
Your travelguide for an ultimate trip

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link