Wereldreizigers.nl

Rusland

Home » Europa » Rusland

Rusland is als een grove diamant. Ongeslepen en ruw. Soms onbegrepen en sluw. Dit grootste land ter wereld, met een oppervlakte van 17.098.242 km2, bedekt zowel een deel van Europa als van Azië en telt rond de 143 miljoen inwoners. President Poetin is al jaren de onbetwiste leider van deze reusachtige natie. Met harde en dan weer fluwelen hand houdt hij het land van tsaren en wodka in het gareel. Metropool Moskou is de plek waar de regering, de Doema, zetelt. Andere belangrijke steden zijn Sint-Petersburg, Novosibirsk, Omsk en Kazan. Het uitgestrekte Siberië bibbert bij temperaturen van gemiddeld -50 graden Celsius. De allerkoudste bewoonde plek op onze planeet is ook te vinden op Russisch grondgebied en heet Ojmjakon. Rusland, officiële benaming ‘De Russische Federatie’, is een land dat graag zijn spierballen laat zien. Wat betreft omvang en natuurschoon is het land zonder dat machtsvertoon ook al indrukwekkend.

De pracht en praal van Moskou

Rusland heeft een geschiedenis die vele honderden jaren telt. De talloze kerken en historische gebouwen vertellen nog steeds een groot deel van de Russische historie. In de imponerende metropool van hoofdstad Moskou zie je direct de verschillende gezichten van Rusland terug. Denk aan het Rode Plein en het Kremlin. Ook het mausoleum van Lenin en de vele musea tonen de wervelende verhalen uit de Russische geschiedenis: de ups en downs, de menselijke rampen, maar ook de periodes van bloei en economische groei. Ook Sint-Petersburg verbaast met haar 18de- en 19de-eeuwse architectuur, grachten en boulevards, paleizen en theaters.

Koukleumen en zonnebaden

Iedereen weet dat het koud kan zijn in Rusland. De beelden van besneeuwde vlaktes en toendra’s in Siberië zijn algemeen bekend. Maar ook Rusland heeft zomerse badplaatsen en verkoelende meren. Bijkomen aan de Zwarte Zee, de Zee van Azov of aan de rivier de Don, je zal versteld staan van de zomerse temperaturen. Dichtbeboste wouden, berggebieden, stedentrips maar ook trips richting de poolcirkel: het kan vriezen en het kan dooien in de reus die Rusland heet.

Moskou

2 dagen in Moskou | Bezienswaardigheden en vervoer

Mijn Trans Mongolië Express reis gaat vanuit Sint-Petersburg verder door Rusland richting het prachtige Moskou. Om half 7 kwam ik met de trein aan in Moskou en over 2 dagen vertrek ik weer, dus ik wil zoveel mogelijk...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »