Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Sri Lanka » Arugam Bay: meer dan alleen een surfparadijs

Arugam Bay: meer dan alleen een surfparadijs

Arugam Bay is een leuke bestemming wat je kunt toevoegen in je reisroute door Sri Lanka tussen Ella en Tissamaharama in. Deze 2 bestemmingen zijn namelijk actief en het is wel lekker om een chill-bestemming tussendoor te hebben. Het stadje heeft een lange straat waar volop leuke winkeltjes en restaurants te vinden zijn. Wanneer je van yoga houdt dan ben je ook in Arugam Bay aan het juiste adres. Bij aankomst wordt je meteen geconfronteerd met de vele yogascholen die hier liggen en kun je meedoen met een sessie op bijvoorbeeld het strand. Ook wanneer je nog niet into yoga bent kun je deelnemen aan een les voor beginners. Een leuke ervaring!

Arugam Bay staat bekend als dé surfspot van Sri Lanka. In kustplaatsen zoals Mirissa en Unawatuna vind je niet de golven zoals je die in Arugam Bay gaat vinden. Maar wat als je (net zoals ik) niet wil surfen? Is Arugam Bay dan nog steeds een plek die je moet toevoegen aan je reisroute door Sri Lanka? Ik ging erheen om te ontdekken of dit zo is!

Plan hier je vakantie naar Azië

Hoe kom je in Arugam Bay Sri Lanka

In tegenstelling tot andere bestemmingen in Sri Lanka is Arugam Bay niet met het openbaar vervoer te bereiken wanneer je vanuit Ella komt. Echter kun je in Ella heel makkelijk een minivan rit boeken die je deelt met andere reizigers. Deze rit is heel chill en binnen 3,5 uur sta je in Arugam Bay.

Lees ook: Wat kost reizen in Sri Lanka? | Alles over budget en kosten
Lees ook: Reisroute Sri Lanka in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips
Lees ook: 8x de mooiste dingen die je gezien moet hebben in Sri Lanka

Wat kun je doen in Arugam Bay

Wanneer je niet gaat surfen dan heb je met 1 of 2 volle dagen wel genoeg om het meeste in Arugam Bay te zien (en ook nog te chillen). Arugam Bay ligt ‘verstopt’ tussen grote natuurgebieden in Sri Lanka en dus kan het wel eens voorkomen dat je dieren tegenkomt in deze regio (zie einde van dit blog).

1. Zon, zee, strand, winkeltjes & restaurants

Als je niet wil of kan surfen betekend niet dat je niet gewoon kan kijken toch? Lekker vanaf je handdoekje op het zand. Waarom niet?! Het strand in Arugam Bay is mooi en verleend zich prima om een hele dag te relaxen. Ook beschikt Arugam Bay over ontzettend leuke winkeltjes en er is voldoende keuze qua restaurants!

Arugam Bay Sri Lanka

2. Elephant Rock

In ongeveer 20 minuten reis je van het centrum van Arugam Bay naar de Elephant Rock waar je een prachtig uitzicht hebt over het hele gebied. Wij hadden zelf een tuktuk geregeld die ons erheen bracht. Deze wacht vervolgens op je (je spreekt een tijd af) en brengt je ook weer terug naar je accomodatie. Let in de omgeving goed op en zorg ervoor dat je voor het donker weg bent. In dit gebied zijn namelijk olifanten en krokodillen en deze wil je niet tegenkomen..

3. Muhudu Maha Viharaya

Vanaf het strand in Arugam Bay (zie punt 1) zie je de Muhudu Maha Viharaya tempel al liggen. Deze tempel is helemaal wit en dus niet te missen. De tempel ligt in het naastgelegen stadje Pottuvil wat op loopafstand ligt van Arugam Bay. Wanneer je deze tempel gaat bezoeken, zorg dan dat je gepaste kleding draagt (schouders en knieën bedekt).

Arugam Bay Sri Lanka

Beste reistijd voor Arugam Bay Sri Lanka

Het hoogseizoen voor Arugam Bay is juni t/m augustus. De golven schijnen dan het beste te zijn dus je kunt je wel voorstellen dat de surfers dan massaal naar dit plekje toetrekken. Zelf ben ik in de maand augustus in Arugam Bay geweest en ik vond het meevallen qua drukte. Winkeltjes en restaurants in Arugam Bay zijn van februari t/m oktober geopend.

Waar ga je heen na Arugam Bay Sri Lanka

De meeste mensen (en ook ik) vervolgen hun reis van Arugam Bay naar Tissamaharama om daar een of beide safariparken te bezoeken. Yala National Park of/en Udawalawe National Park. In Arugam Bay kun je weer (net zoals in Ella) een minivan rit boeken naar Tissamaharama. Zorg dat de minivan helemaal vol zit zodat je de kosten kunt delen voor deze rit. Wanneer je geluk hebt kan deze minivan rit eindigen in een safari en onvergetelijke belevenis. Wij kwamen namelijk op weg van Arugam Bay naar Tissamaharama een olifant en haar jong tegen!

Tip: Een safari in Minneriya National Park is ook erg mooi en bijzonder, zoals te lezen bij onze collega van Travelalut.com.

Arugam Bay Sri Lanka
Arugam Bay Sri Lanka

Lees ook: Wat kost reizen in Sri Lanka? | Alles over budget en kosten
Lees ook: Reisroute Sri Lanka in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips
Lees ook: 8x de mooiste dingen die je gezien moet hebben in Sri Lanka

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link