Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Zuid-Korea » Rondreis Zuid-Korea (5) | Tips voor Seoul

Rondreis Zuid-Korea (5) | Tips voor Seoul

Om het land Zuid-Korea te leren kennen, kun je het beste een grote rondreis maken. Dit is deel 5 van mijn rondreis door Zuid-Korea. Ik startte met het eiland Jeju-Do en hierna vloog ik naar de miljoenenstad Busan om met het openbaar vervoer verder te reizen naar Gyeongju en Daegu. Ik ging vanuit daar naar het noorden naar het bekendste nationale park van Zuid-Korea, Seoraksan National Park, en het nabijgelegen stadje Sokcho. Ik beëindig mijn rondreis in de hoofd- en miljoenenstad Seoul. In dit artikel lees je er alles over.

Meer blogs van Eline over Zuid-Korea:

Plan hier je vakantie naar Azië

Over Seoul

In het noorden van het land Zuid-Korea en in het midden van het schiereiland Korea ligt de hoofdstad Seoul. Deze miljoenenstad is groot, vooral heel druk en er is altijd iets te doen. Er is geen duidelijk centrum. Het is meer verdeeld in verschillende wijken.

Omdat de afstanden binnen de stad erg groot zijn, kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer om de stad te ontdekken. De luchtkwaliteit is over het algemeen matig tot slecht en smog is dan helaas ook vaak zichtbaar. Er zijn gelukkig wel zoveel interessante dingen te doen in Seoul! Ik zal om het overzichtelijk te houden, per wijk de belangrijkste belangrijkste bezienswaardigheden benoemen.

Gyeongbokgung

In het noorden van de stad ligt een wijk waar vele toeristen hun bezoek aan Seoul beginnen. Hier liggen twee koninklijke paleizen dichtbij elkaar en ook het wereldberoemde Hanok Village is hier te vinden. Pak de metro tot aan Gyeongbokgung (locatie hier), dan kun je een hele dag lopend doorbrengen om de verschillende highlights bezoeken.

Tip: Zoals je van ons gewend bent, zullen er in dit artikel veel Google Maps locaties gedeeld worden van de specifieke bezienswaardigheden zodat je deze op kunt slaan in je eigen Google Maps account. Doe er je voordeel mee!

Gyeongbokgung paleis

Gyeongbokgung paleis | Tips voor Seoul
Gyeongbokgung paleis | Tips voor Seoul

Dit is het grootste, maar ook de mooiste van de vijf koninklijke paleizen die nog in Seoul staan (locatie hier). Het heeft de bijnaam het Noordelijkste paleis. Het paleis is bebouwd in 1395 en is herbouwd en gerestaureerd door de jaren heen, zodat het paleis nog authentiek blijft. Een bezoek aan dit paleis is gratis als je een hanbok draagt. Dat is de traditionele kleding uit Korea. Je ziet dan ook veel mensen rondlopen hierin. Rondom het paleis liggen verschillende winkeltjes waar je deze kunt huren en waar je bijpassende haar-versiering kunt krijgen. Mocht je zonder hanbok naar binnen willen, dan betaal je een entreeprijs van 2.400 Won (ongeveer €1,80) voor een volwassene.

Een bezoek aan het hele paleis duurt ongeveer een halve dag. Kom dan ook zo vroeg als mogelijk. Let goed op de openingstijden in verband met feestdagen. Je kunt ook een Engelstalige tour doen door het paleis. Deze starten op verschillende tijdstippen vanaf de ingang.

Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village | Tips voor Seoul
Bukchon Hanok Village | Tips voor Seoul

Bukchon Hanok Village (locatie hier) ligt tussen de paleizen. Deze traditionele Koreaanse huisjes zijn erg fotogeniek en zijn bekend geworden van Instagram. Nog altijd wonen hier mensen en er wordt dan ook gevraagd om er stil te zijn.

Er is een wandelroute opgezet door de wijk, waarbij je alle mooie uitzichtpunten te zien krijgt. Houd er rekening mee dat het veel bergop wandelen is. Er zijn onderweg gelukkig genoeg mogelijkheden voor tussenstops bij restaurants of bars.

Changgyeonggung paleis

Secret garden in Changgyeonggung Palace | Tips voor Seoul
Secret garden in Changgyeonggung Palace | Tips voor Seoul

Het koninklijk paleis genaamd Changgyeonggung Palace is gelegen naast Hanok Village. Net zoals het Gyeongbokgung paleis kun je er gratis naar binnen als je een Hanbok draagt. Bij de entreeprijs zit ook een tour door de Secret Garden inbegrepen. Deze kan je ook alleen bezoeken met de tour. Dit is een aanrader. De tuin is goed onderhouden en er is vaak maar een handjevol mensen, enkel van de tour. Dit is in een miljoenenstad een vreemde gewaarwording.

Hongdae

Hongdae (locatie hier) is een van de bekendste wijken van Seoul, mede door het uitgaansleven en de straat-optredens die in Hongdae plaatsvinden. In elke straat zijn veel restaurants, cafés en winkels, waardoor je een hele middag en avond nodig zult hebben om de wijk te ontdekken.

Uitgaan

Het is tevens een uitgaanswijk met veel bars en clubs. Je zult er veel toeristen en lokalen vinden. Verder zijn er karaoke bars en foto-booths met verschillende thema’s en accessoires.

World Cup Park

Nabij het uitgaansdeel van de wijk Hongdae, kun je het mooie World Cup Park (locatie hier) vinden met daarin het gelijknamige stadion. Hier vinden grote evenementen plaats. Op zondagen zijn er vooral families te vinden in het park. Er is een uitzichtpunt in het park vanwaar je een heel stuk van de stad kunt zien.

De brug en het uitzichtpunt | Tips voor Seoul
De brug en het uitzichtpunt | Tips voor Seoul

Gangnam

Gangnam (locatie hier) is niet alleen bekend van het liedje Gangnam Style. Het centrum van de wijk ligt rondom het metro station. Het is hier ’s avonds en in de weekenden erg druk, omdat veel mensen dan onderweg zijn naar de wijk om hier te gaan eten of drinken. Overdag is Gangnam dé plaats om te gaan winkelen en zeker het winkelcentrum Starfield Coex Mall is de moeite waard.

Starfield Library

Starfield Library | Tips voor Seoul
Starfield Library | Tips voor Seoul

De Starfield Library is gelegen in het bekende Starfield Coex Mall en vooral bekend geworden door sociale media. Groots om te zien en nog mooier om doorheen te lopen. Het naastgelegen restaurant is perfecte plaats voor het bekijken van bibliotheek en alle mensen die hier heen komen.

Itaewon

De wijk Itaewon (locatie hier) is een wijk waar net zoals Hongdae veel mensen te vinden zijn die van oorsprong niet uit Zuid-Korea komen. Hier zijn veel restaurants, bars, cafés en clubs, die ’s avonds en in weekenden helemaal vol zijn. Voor een avond uit is dit de plaats waar je heen moet gaan. Verder zijn er nog wat winkels te vinden.

War Memorial of Korea

Het War Memorial of Korea Museum (locatie hier) is een must-see voordat je een bezoek gaat brengen aan de DMZ-Zone of als je meer wilt weten over de geschiedenis van het land. Alles staat in het Engels uitgelegd en het geeft een goede blik op de oorlog, die nog altijd gaande is tussen Noord- en Zuid Korea. Zelfs zonder voorkennis is het goed te volgen en het is erg indrukwekkend.

War Memorial Museum | Tips voor Seoul
War Memorial Museum | Tips voor Seoul


National Museum of Korea

Dichtbij het War Memorial Museum ligt het nationale museum van Korea. Het is vooral interessant als je geïnteresseerd bent in kunstwerken van Koreaans bekende kunstenaars. Het gebouw van het museum is op zichzelf ook al indrukwekkend!

Banpo Bridge Moonlight Rainbow Fountain

Banpo Bridge Moonlight Rainbow Fountain in de avond | Tips voor Seoul
Banpo Bridge Moonlight Rainbow Fountain in de avond | Tips voor Seoul

Banpo Bridge (locatie hier) kun je het beste bezoeken rond zonsondergang en dit kan vanaf het parkje dat onder de brug ligt of vanaf een boot, die je tijdens de lichtshow naar de brug brengt. Verschillende keren per dag is er een licht- en fonteinshow van ongeveer 15 minuten.

Downtown Seoul (Dongdaemum)

Dit is het centrum van Seoul en het oudere deel van de stad. Vanuit hier bereik je veel bezienswaardigheden.

Deoksugung paleis

Dit paleis (locatie hier) was in de geschiedenis niet bedacht als koninklijk paleis, maar het is het uiteindelijk wel geworden. Het ligt in het hart van de stad Seoul, wordt veel bezocht en heeft veel schaduwrijke plekken.

Seoul City hall

Seoul Plaza | Tips voor Seoul
Seoul Plaza | Tips voor Seoul

Naast het Deoksugung paleis ligt het grote Seoul City Hall met hiervoor een groot plein (locatie hier), waar in de zomer de kinderen spelen in de fonteinen. Het gebouw zelf is modern en duidelijk één van de nieuwere gebouwen tussen de oudere gebouwen in dit deel van de stad.

Namdaemun Market

Namdaemun Market (locatie hier) is wereldwijd bekend. Ze serveren met name lokale gerechten en verder zijn er specerijen en andere producten te koop. Vooral rond etenstijd kan het hier heel erg druk zijn.

DDP (Dongdaemun Design Plaza)

Het DDP | Tips voor Seoul
Het DDP | Tips voor Seoul

In het gebouw (locatie hier) zijn er verschillende exhibities te zien, verschillende museums, een park en winkeltjes. De gebouwen op zich zelf zijn al de moeite waard om te bezoeken en te bekijken. Het is ontworpen door een wereldberoemde architect en daarom een paradijs voor architecten of architectuur-fotografen.

Seoullo 7017

Vanuit Seoul 7017 heb je een goed uitzicht  | Tips voor Seoul
Vanuit Seoul 7017 heb je een goed uitzicht | Tips voor Seoul

Seoullo 7017 (locatie hier) is nog een bezienswaardigheid die bekend is geworden door sociale media. Dit park, dat over de wegen heen gaat en waar je overheen kunt wandelen, heeft intussen veel bezoekers aangetrokken. Vanaf het treinstation van Seoul kun je meerdere kanten op lopen. Zo kun je veilig over de straten via de loopbrug op 17 meter hoogte.

Namsan Cable Car en Park

Uitzicht vanaf Namsan Park tijdens zonsondergang | Tips voor Seoul
Uitzicht vanaf Namsan Park tijdens zonsondergang | Tips voor Seoul

De beste toegang tot het Namsan Park (locatie hier) is met de kabelbaan. Het park ligt namelijk op een heuvel in de stad. Als je naar boven wilt wandelen, zul je flink moeten klimmen. In het park heb je aan alle kanten een prachtig uitzicht over de stad. Vooral rond zonsondergang is dit een goede plaats!

N Seoul Tower

Het bekendste beeld bij de stad Seoul, N Seoul Tower (locatie hier), ligt in het Namsan Park en geeft een mooi uitzicht over de hele stad. Je zult entreekaartjes ruim van tevoren moeten kopen. Deze toren is altijd zichtbaar in de skyline van Seoul.

Buiten Seoul

Buiten de stad zijn er heel veel dingen te doen en te zien. Hierbij een selectie aan dingen die je kunt doen in de omgeving, als je nog tijd over hebt.

DMZ-Zone

DMZ zone | Tips voor Seoul
DMZ zone | Tips voor Seoul

De bekende Demilitarized Zone is de zone bij de grens met Noord- en Zuid Korea. Deze kan vanuit Seoul makkelijk bezocht worden in een dag-tour bij verschillende touroperators.Incheon

Incheon (locatie hier) is de stad waar je waarschijnlijk zult aankomen, gezien het internationale vliegveld hier gelegen is. Het is een grote stad dichtbij Seoul en de steden zijn goed met elkaar verbonden.

Bukhansan National Park

Bukhansan National park bovenop de berg
Bukhansan National park bovenop de berg DMZ zone | Tips voor Seoul

Een paar kilometer ten noorden van de stad ligt Bukhansan National Park (locatie hier) waar je een dagtrip heen kunt maken. Vanuit de stad is dit verbonden met het openbare vervoer en kun je goed hiken waar je boven goede uitzichten hebt over de stad Seoul. Neem zelf genoeg eten en drinken mee, want dat is niet verkrijgen onderweg.

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Eline Sieben

Ik heb al aardig wat gereisd in mijn leven. Zo woonde ik in 2021 tijdens mijn studie in Namibië en was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg!

In 2023 heb ik de landen Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Turkije, Frankrijk, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago, Engeland, Polen, Rwanda, Tanzania, Kenia, Burundi en Oeganda bezocht.

Planning 2024: Nog meer reizen en zien van de wereld. Intussen heb ik al 36 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

Bekijk mijn Instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link