Wereldreizigers.nl
Oud & Nieuw

Top 5 oud & nieuw steden | Ultiem feesten op bijzondere plekken

Het einde van het jaar is in zicht, de oliebollen kunnen bijna in de frituur en het vuurwerk uit de verpakking. Oud & Nieuw is natuurlijk één groot feest, waar je ook bent. Maar het ene feest is het andere niet. Er zijn een paar steden die tot de absolute wereldtop horen als het gaat om Oud & Nieuw feesten. Dus wil je compleet uit je dak kunnen gaan op een wereldse locatie als de klok begint met aftellen? Dan zou ik maar snel een vlucht boeken naar een van de onderstaande steden. Want geloof me, Oud & Nieuw zal nooit meer hetzelfde zijn!

Lees ook: 20 Must Sees in Zuid-Amerika | Voer voor je Bucketlist ✔️

1. Copacabana, Rio de Janeiro | Brazilië

De wildste feesten tijdens de jaarwisseling vind je ongetwijfeld op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. De Copacabana is natuurlijk legendarisch en vooral tijdens Oud & Nieuw besef je weer waarom. Elk jaar stromen de stranden van Copacabana vol met drie miljoen uitzinnige feestgangers die beginnen hier dansend en vrolijk swingend het nieuwe jaar ingaan. Je moet het zien om te geloven, het is werkelijk bizar.

De dresscode is trouwens simpel: wit. Samen met de andere partygangers kijk je op het strand naar de wervelende vuurwerkshow die wordt afgestoken op cruiseschepen vlak voor de kust. Het mooie van de feesten op de stranden van Rio is dat ze hoofdzakelijk gratis zijn.

Lees ook: Rondreis door Zuid-Brazilië: 9x hoogtepunten en bezienswaardigheden

Dus de wildste feesten? Op het strand? Voor noppes? Jazeker! Livebands, DJ’s, rumoerige barretjes en mensen die allemaal hierheen komen om er een groot feest van te maken, wat wil je nog meer! Naast Copacabana kan je doordansen op de stranden Leme en Ipanema. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je wensen voor het nieuwe jaar uitkomen? Volgens het geloof van het feestende Rio moet je dan zeven keer over een golf springen. Je kan er ook voor kiezen om te feesten in clubs en hotels zoals op de Pao do Acucar (Suikerberg) maar het echte feest vind je op de stranden van Rio. Zeker weten!

Oud & Nieuw Rio de Janeiro
Oud & Nieuw Rio de Janeiro

2. New York | Verenigde Staten

New Year’s Eve, Time Square, New York! Absoluut één van de meest gewilde en krankzinnige place-to-be ter wereld tijdens Oud & Nieuw. Hier móét je zijn als je wilt weten wat echt feesten is. De ‘Ball Drop’ ceremonie – een gigantische glitterende bal die langs een vlaggenmast naar beneden daalt in de laatste minuten van het jaar – is inmiddels wereldberoemd. Het vuurwerkspektakel dat daarop volgt, is ongekend. Je zal worden weggeblazen door schitterend siervuurwerk en confetti en de trillende spanning voelen van honderdduizenden mensen die aftellen naar het nieuwe jaar.

Lees ook: De 10 Must Sees van New York + drone video

Bereid je voor op een behoorlijke mensenmassa maar geloof me, die is het waard. Zorg gewoon dat je op tijd bij Times Square bent zodat je in een vak kan worden ingedeeld en de show is all yours! Na middernacht kan je uren doorfeesten in clubs zoals de Highline Ballroom. Wat je zeker nog moet doen voordat je richting je hotel gaat, is een wens voor het nieuwe jaar achterlaten op de New Year’s Eve Wishing Wall.

Lees ook: Reizen naar de Verenigde Staten? | Dit zijn de regels per 8 november

Oud & Nieuw New York
Oud & Nieuw New York

3. Sydney | Australië

Sydney in Australië heeft elk jaar de primeur van alle grote steden. Hier vier je als eerste in een wereldstad de jaarwisseling. Vooral Sydney Harbour is een fantastische plek om Oud & Nieuw mee te maken. Je hebt perfect uitzicht op de overweldigende vuurwerkshow die ieder jaar ontvlamt op de Sydney Harbour Bridge. Sydney is trots op haar stad en laat dat dan ook graag zien. Na twaalven kan je je lol op in diverse uitgaansgelegenheden die kriskras door te stad te vinden zijn.

In Darling Harbour en Kings Cross vind je bijvoorbeeld coole party-locaties en uitstekende nightclubs. Zorg wel dat je van te voren een entreekaartje hebt geregeld, anders zou het weleens een kort avondje kunnen worden. En dat willen we natuurlijk niet! Ook op straat is heel de nacht entertainment te vinden zoals de traditionele rookceremonie van de Aboriginals. Zelfs op het water is spektakel te vinden. ‘s Nachts varen tientallen boten die prachtig zijn verlicht door de havens van Sydney.

Lees ook: Spinnen in Australië | Welke kom je tegen en hoe herken je ze?

Oud & Nieuw Sydney
Oud & Nieuw Sydney

4. Berlijn | Duitsland

Wat dichter bij huis, maar minstens zo adembenemend is het Oud & Nieuw feest in Berlijn! Deze hippe stad doet je versteld staan met een sensationele show bij de Brandenburger Tor. Het feest begint hier ‘s middags al op oudejaarsdag. Artiesten en wereldberoemde bands treden dan op. Het hele gebied tussen de Brandenburger Tor, Unter der Linden en de Vredeszuil is ‘s avonds en ‘s nachts één groot feest: lichtshows, flitsende lasers en natuurlijk een explosieve vuurwerkshow rond de jaarwisseling.

Berlijn trilt op z’n grondvesten en jij trilt samen met een miljoen mensen vrolijk mee! In Berlijn is het credo vooral lekker ongedwongen feesten met een hapje en een drankje. Natuurlijk zijn er in heel de stad genoeg uitgaansgelegenheden om door te gaan tot de late uurtjes. De betere clubs vind je vooral bij Alexanderplatz, Rosenthaler Platz, Friedrichshain-Kreuzberg en Prenzlauer Berg. Maar misschien wel het leukste is om heel de nacht door te feesten bij de Brandenburger Tor waar als vanzelf een partystraat ontstaat van zo’n twee kilometer lang.

Oud & Nieuw Berlijn
Oud & Nieuw Berlijn

5. Funchal, Madeira | Portugal

Portugal? Madeira?? Funchal??? Ja, je leest het goed! Funchal op bloemeneiland Madeira is doorgaans een rustige plek om lekker van te zon te genieten en bij te komen van een druk jaar. Maar tijdens de jaarwisseling verandert deze plaats in een zee van lichtjes, vuurwerk en meeslepend spektakel. Wil je bewijs? Het feest tijdens de jaarwisseling van 2006/2007 staat in het Guiness Book of Records en geldt als de grootste vuurwerkshow ooit!

https://www.youtube.com/watch?v=kCl2uC-Lcl0

Het eiland is magisch verlicht en supergezellig tijdens de overgang naar het nieuwe jaar. In het centrum van Funchal vind je de leukste barretjes en cafés terwijl op de pleinen en op straat iedereen doorfeest tot in de late uurtjes. Het weer is hier over het algemeen zeer aangenaam dus geen bibberende handen en tanden maar een heerlijk feest zonder kou.

Lees ook: Must Sees in Portugal | Prachtige stranden, steden en cultuur

Oud & Nieuw Funchal
Oud & Nieuw Funchal

Bonus: Samoa en Hawaii

Tot zo ver onze top 5. Wil je de aller-, aller-, allereerste zijn die het nieuwe jaar ingaat? Dan zal je af moeten reizen naar de Samoa-eilanden in de Grote Oceaan. Tot 2010 had de eilandengroep Kiritimati als enige de eer om het eerste land te zijn maar door 30 december te schrappen heeft Samoa nu samen met Kiritimati, onderdeel van Kiribati, de primeur. De reden de datumgrens te verzetten had overigens te maken met handelsbelangen. Door ‘terug te gaan in de tijd’ loopt Samoa nu gelijk met landen als Nieuw-Zeeland en Australië.

Ben je liever wat later, zo niet de laatste die Oud & Nieuw viert? Dan is Hawaii voor jou de juiste bestemming. Hoofdstad Honolulu zal je niet teleurstellen, de party’s hier zijn zeer uitbundig! Alvast gelukkig nieuwjaar!

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
9 Shares
9 Shares
Copy link