Wereldreizigers.nl
Reistrends - Duitsland
Home » Wereldwijd » Verrassende reistrends voor deze zomer!

Verrassende reistrends voor deze zomer!

Back to Basics

Is het tegenwoordig nog denkbaar? De deur uit zonder iPhone, iPad of Androidtoestel? Of een dag zonder Whatsapp, Snapchat of Spotify? Je kan je het bijna niet meer voorstellen. Vakanties worden de afgelopen jaren van begin tot eind volledig ‘geshared’ op social media zoals Facebook en Instagram. Natuurlijk, je laat de wereld graag weten welke bijzondere plekken je hebt gezien en welke gave activiteiten je hebt gedaan. Maar soms, heel soms, is het ook een verademing om jezelf juist niet te verliezen in online gadgets en social media. Steeds meer reizigers kiezen dan ook voor een vakantie die ze terugbrengt naar de essentie: de natuur, de cultuur en de mensen van het land. Even een paar weken geen smartphone constant binnen handbereik maar gewoon de natuur in banjeren met niet meer dan een tentje op je rug en wat bagage in je backpack. Back to basics dus! Schrikt het je af? Probeer het gewoon een keer! Om na de vakantie weer compleet op te gaan in de hedendaagse digitale wereld. Af en toe ‘disconnecten’ is volgens ons de beste remedie in een wereld die steeds sneller ronddraait!

Lees ook: Reistrends en populaire reisbestemmingen voor 2021

Connect with Locals

Deze trend volgt moeiteloos in het spoor van de ‘Back to Basic’ trend. In plaats van de makkelijke weg kiezen we steeds vaker voor het wat minder toegankelijke pad. We willen niet zozeer lekker comfortabel een luxe hapje eten in het plaatselijke restaurant, of binnen één dag zes musea afstruinen. Liever zoeken we de locals thuis op en eten we een bordje met hen mee, om vervolgens de echte verhalen over het land uit hun mond te horen. We willen dichterbij de echte cultuur van een land komen door de locals op te zoeken in hun daadwerkelijke leefomgeving. Het liefst helpen we ze ook door op kleinschalig gebied kennis of diensten uit te wisselen. Zie het als een vakantie die je niet alleen op prachtige plekken brengt maar je ook nog eens verrijkt en extreme voldoening geeft. Connect with locals en zie het vakantieland zoals het land echt is. Dus zonder de roze bril van een vluchtige toerist. Dit keer duik je écht in de cultuur van de prachtmensen die er wonen.

Connect with locals

Extreme Outdoor

Tja, over het algemeen hebben de meeste reizigers al eens gebungeejumpt of steile rotsen beklommen. We draaien onze hand tegenwoordig ook niet meer om voor een portie raften of een wedstrijdje jetskiën. En dus zoeken we het liever in nog extremere sporten en activiteiten, het kan ons niet gek genoeg! Want kan het gekker? Maar natuurlijk! Waarom niet zwemmen met haaien in de Caribische Zee? Meters de grond in om pikdonkere grotten te ontdekken in Frankrijk? Of paragliden vanaf eenzame hoogtes? Er zijn tegenwoordig genoeg reisorganisaties die je met alle liefde laten kennismaken met de wereld van Extreme Outdoor! Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te vertellen hebt als je terugkomt van je enerverende vakantie.

Lees ook: Wereldwijs: De veiligste en gevaarlijkste landen in Europa

Top 3 Zomerbestemmingen

Ook dit jaar zijn er weer een paar verrassende bestemmingen waar we je graag heen sturen. Gebieden die nog niet heel erg bekend staan als topbestemming maar het stiekem wel zijn.

Myanmar

Voorheen Birma, nu Myanmar. We slaan het land vaak snel over omdat de omringende landen wat bekender zijn als reisbestemming. Denk aan Thailand, Laos of Cambodja. Toch is Myanmar een onverwacht mooi kadootje om open te maken. Het voorheen schimmige land heeft eindelijk haar grenzen iets meer geopend waardoor je nu wat soepeler de grens over kan. Steden als Yangon en Mandalay zijn broeiende plekken waar Chinezen, Nepalezen, Indiërs en Birmezen gemoedelijk naast elkaar leven. Een pruttelende smeltkroes van verschillende culturen. De mysterieuze Bagan tempels zijn overal aanwezig en doen je beseffen dat Myanmar een mystiek land is. Maar er is meer! Vergaap je aan de blakende horizon bij het Inlemeer of vind jezelf teug in het paradijselijke Myeik Archipel. Het arme Myanmar is een stralende juweel onder de Aziatische landen en een absolute aanrader voor de reiziger die inmiddels wel wat landen heeft afgevinkt. Let bij het boeken van de reis wel op de seizoenen: in juli en augustus valt er nogal wat regen. De temperatuur is overigens wel prettiger in onze zomermaanden. Check daarnaast ook even de politieke situatie van Myanmar voordat je besluit hierheen af te reizen.

Taiwan

We blijven in Azië, ditmaal in Taiwan. Een bestemming met een wat aparte status. Laten we zeggen dat Taiwan tegenwoordig een soevereine staat is binnen China. Het eiland ligt voor de oostkust van China en ten zuiden van Japan. Hoofdstad Taipei is de schitterende hoofdstad waar je los kan gaan op de verschillende Chinese keukens. Het eten is hier werkelijk om van te watertanden. De moderne en traditionele gebouwen wisselen zich in deze stad moeiteloos af. Het eiland Taiwan heeft een ‘vulkanische’ geschiedenis wat is terug te zien in de stoere natuurlandschappen. De Taroko Kloof is bijvoorbeeld een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel. Bezoek ook zeker de oudste stad van het land: Tainan, de stad van 1.000 tempels. Duik je liever het water in, reis dan af naar Green Island aan de zuidoostkust van Taiwan. Het koraal hier is nog puur en zeker een duik waard!

Het überhippe Duitsland

Zie je nu al op tegen de urenlange vliegreis? Maar ben je het zat om elk jaar weer naar Frankrijk, Spanje of Italië af te reizen? Zoek het dan eens nog dichterbij huis en laat je verrassen door de hipste steden in Duitsland. Want de tijden dat Duitsland bekend stond als muf land met muffe mensen en nog muffere plaatsen is toch echt voorbij! Deutschland is tegenwoordig überhip! De kampioen der hippe steden is ongetwijfeld Berlijn waar anarchie en moderniteit hun middenweg hebben gevonden. Maar er is veel meer! Frankfurt bijvoorbeeld: een vette partystad waar je door kan halen tot de vroege uurtjes, genietend van een halve liter kwaliteitsbier. Of de Stad van het Noorden, Hamburg. Hier kan je shoppen tot je je voeten niet meer voelt en heerlijk de weg kwijtraken in de smalle steegjes van de oude binnenstad. Düsseldorf is met zijn traditionele Altstadt een fijne afwisseling terwijl het zuidelijke München je een heel ander Duitsland laat zien, namelijk een historische stad met onwijs veel bezienswaardigheden, ondergedompeld in een heerlijk klimaat. En net over de grens vind je Keulen, een stad met een zeer aangenaam centrum en een boulevard waar je ongegeneerd kan flaneren. Wie zei er dat Duitsland niet hip is?

Lees ook: Ontdek Keulen – Alle Must-do’s bij Reisstel.nl

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link