Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Portugal » De Azoren | Adembenemende bestemming voor drone fotografen

De Azoren | Adembenemende bestemming voor drone fotografen

De Azoren is een ongekend mooie en adembenemende bestemming voor drone fotografen. Deze Portugese eilandengroep staat garant voor veel natuurlijke schoonheid en prachtige uitzichten. Dit artikel is geschreven door Gastblogger Johan. Johan is een professionele dronefotograaf uit België die onlangs afreisde naar de Azoren om deze prachtige fotoreportage te maken. Lees, kijk en geniet!

Sete Cidades, Azoren
Sete Cidades, Azoren | © Johan Drone Adventures
Must have voor drone-piloten
EU Dronebewijs | Drone Class
5.0
€ 99,00

Sinds 1 januari 2021 is het voor particulieren en bedrijven verplicht om een EU Dronebewijs te halen. Via de online opleidingen met examens van Drone Class realiseer je dit snel en gemakkelijk. Hierdoor ben je in staat om op een verantwoorde manier te vliegen.

Ook buiten de EU wordt het 'EU drone rijbewijs' in de meeste gevallen geaccepteerd, daarom is het raadzaam om deze ten aller tijde bij je te hebben wanneer je met je drone de lucht ingaat, waar ook ter wereld.

Pluspunten:
  • 100% slagingskans
  • voordelige prijs
  • online opleiding
Ga naar website
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Reizen tijdens Covid-19

Normaalgesproken was ik nu wellicht op ontdekkingstocht op een of andere exotisch klinkende bestemming, genietend en zwetend in de zon. In de plaats daarvan kwijnt de wereldreiziger in mij stilletjes weg in mijn appartement in het grijze en koude Brussel. Covid-19 is voor niemand nog een onbekende en heeft ook mij hier gestrand.

Ik ga niet liegen, na 15 maanden de wereld te hebben rondgereisd met mijn vriendin, doet dit toch wel vreemd aan. Ik mis de dagelijkse kicks en de steeds nieuwe avonturen. Mijn oude routines oppikken kan ik zelfs niet, want we zitten in semi-lockdown en alle horeca en sportclubs zijn in België opnieuw gesloten.

Reizen binnen Europa

Dan moeten we het maar over een andere boeg gooien, dachten we. De grenzen binnen Europa zijn op zich niet gesloten. We hebben zo al een paar fantastische roadtrips achter de rug door Frankrijk, Nederland en Duitsland. Een campervan is de ideale oplossing om Corona-gewijs toch veilig te kunnen reizen. Maar desondanks de vele mooie locaties dichtbij (echt wel!), hebben we hier in Europa toch geen wilde vulkanische landschappen en migrerende bultrug-walvissen bvb, zoals we die gezien hebben in Indonesië en Australië… of toch? 

Waarom reizen naar de azoren?

Een paar weken geleden kwam het idee van de Azoren naar boven. Dit is een vulkanische  eilandengroep die deel uitmaakt van Portugal – Europa dus, maar wel zo goed als in het midden van de  Atlantische Oceaan ligt. Toerisme is er ook nog maar matig ontwikkeld, nochtans is het maar 6u30 vliegen vanuit Brussel (via Lissabon). Dat klinkt op zich allemaal heel aantrekkelijk, niet? Bovendien zijn er heel weinig Corona-besmettingen, net omdat ze zo goed geïsoleerd zitten en iedereen verplichten om vooraf en tijdens een Covid-19-test af te nemen. Top, let’s go! 

Lees ook: Must Sees in Portugal | Prachtige stranden, steden en cultuur

Buiten het seizoen naar de Azoren

Wacht eens even, want online lees ik dat eind November echt wel volledig buiten het seizoen valt en we dus veel wind en regen mogen verwachten. Bovendien migreren de meeste walvissen rond April-Mei Juni, dus ook geen geluk. Maar ach, waarom ook niet … het kan in ieder geval alleen maar beter zijn dan hier thuis, toch? 

En wat een goede beslissing is dit gebleken! Ja, we hebben op die 2 weken veel wind en regen gehad. Maar het weer keert er zo snel, dat je een paar uur later ook alweer zon en blauwe hemel krijgt. Omdat de eilanden vol vulkanen staan, is het ook heel afhankelijk van waar je je precies bevindt. In het Oosten van het eiland kan het nog serieus mistig zijn, terwijl ik in het Westen in mijn zwemshort op ons terras lig te genieten van de zon.

Gelukkig hebben ze een app (SpotAzores) ontwikkeld, die je aan de hand van webcams toont wat de weersomstandigheden zijn op alle belangrijke locaties. Zo weet je precies  wanneer je naar boven moet beginnen te stappen om bijvoorbeeld het grootste vulkaanmeer – de Lagoa do Fogo – te kunnen ontdekken in al zijn glorie. Want 9 kansen op 10 zit die anders volledig in de mist.

São Miguel

Vulkaanmeren rond Sete Cidades

Het meeste van onze tijd hebben we doorgebracht op São Miguel, het grootste van de 9 eilanden. Hier kan je je gemakkelijk een week bezig houden. Er is zo veel te zien! Een paar hoogtepunten zijn zeker de vulkaanmeren rond Sete Cidades. Wat een prachtige locatie, echt postkaart-materiaal. En je kan er volledig rondom rondwandelen ook. Geef jezelf genoeg tijd en doe zeker stevige wandelschoenen aan, want je loopt soms letterlijk op de rand van een immense krater.

De enige theeplantage van Europa

Vergeet zeker ook niet de enige theeplantage van Europa te gaan bezoeken. De “Chá” is door Chinese meesters naar hier gebracht en de plantages zijn zo mooi aangelegd. In de oude fabriek (Fábrica de Chá) zie je nog de traditionele machines aan het werk trouwens. Maar het mooiste is natuurlijk een wandeling door de theevelden zelf.

Rijden langs de kust

Verder loont het de moeite om gewoon met de auto de kust af te rijden en te genieten van alle mooie  zichten onderweg. Van unieke mini-kratereilandjes over charmante haventjes tot ruwe rotsen waar de zee haar golven doorheen jaagt. Overal valt je mond open.

Tip: zoek je meer nuttige info en dingen om te doen op dit prachtige eiland? Lees dan de tips voor Sao Miguel bij onze buren van mytravelsecret.nl

Terceira

We hebben ook een paar dagen op Terceira doorgebracht. Dit eiland ligt in het midden van de groep. En het landschap is opnieuw helemaal anders. Hier wordt veel aan veeteelt gedaan en van bovenaf gezien lijkt het precies een lappendeken.

Serra do Cume

Het beste zicht heb je van bovenop de Serra do Cume, waarbij je de helft van het eiland kan overzien. Maar evengoed heeft Terceira heel grillige rotsen langs de kustlijn, waar het beuken van de golven je onafgebroken rond de oren klinkt.

Faial

Zwemmen met dolfijnen op Faial

Als kers op de taart zwommen we op Faial met wilde dolfijnen en zagen we een 12-meter-lange potvis met haar jong dat naast onze boot even lucht kwam happen, vooraleer ze met een stevige slag van haar staart opnieuw de diepte inzwom (tot wel 1.000m diep), op zoek naar nog meer lekkere inktvissen. 

Topbestemming voor dronefotografen

Ik hoef je – denk ik – niet meer te vertellen wat voor een geweldig gevoel ik overhou aan deze reis. De ongelooflijk wilde landschappen, gecombineerd met een Westerse cultuur maakt van de Azoren een topbestemming. En voor mij als dronefotograaf, was dit – tussen de regenbuien door – echt het paradijs.

Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik begin Mei 2021 terug wil gaan met een groepje  dronefotografen. Want dan is het lente en zijn de bultruggen (13-16m) en de blauwe vinvissen (25m) er ook! Wil je er graag bij zijn? Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren! 

Over Johan

Johan Drone Adventures

Johan is een professionele dronefotograaf uit België die steeds op zoek gaat naar unieke en creatieve foto’s met zijn Mavic 2 Pro. Ontdek zijn andere foto’s via zijn website of Instagram

Tijdens de lockdown dit jaar heeft hij zijn eigen Drone Adventurer Masterclass ontwikkeld, waar hij zijn studenten leert hoe ze geweldige dronefoto’s en video’s moeten maken, net zoals hijzelf. Ontdek alles op www.droneadventurermasterclass.com

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
39 Shares
39 Shares
Copy link