Wereldreizigers.nl
Reisstel.nl | vast tijdens de lockdown in Griekenland | header
Home » Europa » Griekenland » Reizen in coronatijd | Vast tijdens de Lockdown in Griekenland

Reizen in coronatijd | Vast tijdens de Lockdown in Griekenland

Sinds augustus zijn wij op reis door Europa met onze camper Fred. Het voortzetten van onze oorspronkelijke wereldreis op deze manier is een droom die uit is gekomen. We waren ons er direct van bewust dat we gingen reizen in coronatijd, maar in de zomer was er gelukkig nog veel mogelijk. Zeker met de camper was het goed te doen om de ‘gele landen’ te bezoeken, veel in de natuur te staan en afstand te houden. Helaas is er in het najaar een tweede golf door Europa gaan razen. Iets dat het reizen in coronatijd voor ons natuurlijk ook heeft veranderd. Tijd voor een break: overwinteren op een vaste plek. Maar dat dit zou resulteren tot vastzitten tijdens een lockdown in Griekenland, hadden we niet direct voorzien.

Lees ook: Van wereldreis naar camperreis | Maak kennis met Reisstel.nl

Reisstel.nl | vast tijdens de lockdown in Griekenland | verblijf in Griekenland

Tweede Corona golf raast door Europa

De tweede golf raast door Europa sinds het najaar. De vakanties zijn voorbij, iedereen is weer terug in eigen land en het dagelijks leven start weer. Zoals eigenlijk al verwacht, ontstaat er een tweede golf in Europa die wellicht nog heftiger is dan de eerste. Wij reizen in coronatijd en dat zet ons aan het denken. Is het, ondanks deze veilige manier van reizen, wel verstandig om van plek naar plek te trekken? Ondanks dat wij wonen in de camper en dus niet zomaar ‘terug naar huis’ kunnen, gaat deze gedachte wel vaak door ons hoofd. Is het slimmer om terug naar Nederland te gaan? Nee. Want waar gaan we dan heen? In Nederland is de situatie niet beter. Onze conclusie: we moeten zorgen voor een vaste verblijfplaats met de camper.

Lees ook: Terugblik op 80 dagen vanlife in Europa | camper tips uit de praktijk

Overwinteren in Griekenland

Toen we deze knoop eenmaal hadden doorgehakt, zijn we gaan nadenken over een goede plek om te overwinteren. Portugal is natuurlijk een zeer populaire bestemming om te overwinteren, ook voor camperaars. Maar ja, wij zaten al in Zuid Italië, met als doel richting het toen nog ‘gele’ Griekenland te gaan. Vanaf Zuid Italië is het nog een behoorlijk stuk reizen en inmiddels zat Frankrijk al op slot. Daarnaast: hoe meer we zouden reizen, hoe meer kans op ‘verspreiden’. En dus besluiten we ons oorspronkelijke plan door te zetten. We gaan overwinteren in Griekenland. Op moment van beslissen was de situatie in Griekenland een stuk beter dan de rest van Europa. Op naar een nieuwe ‘gele’ bestemming en een vaste plek.

Lees ook: Citytrip Venetië | Een bijzondere stedentrip in Coronatijd

Mogelijke lockdown in Griekenland

Zo gezegd, zo gedaan. We boekten een ticket van Brindisi naar Igoumenitsa, zo’n 36 uur voor vertrek. Zo’n halve dag na het ticket geboekt te hebben, kregen we bericht van andere Nederlanders in Griekenland. ‘Jongens, zijn jullie nog van plan om naar Griekenland te komen? Let op: er komt zeer waarschijnlijk een lockdown aan’. Shit. De reden dat we niet in Italië wilden blijven zitten, was omdat we bang waren voor een lockdown. En nu gebeurt het dan in Griekenland? Dat hadden wij gezien de nog positieve situatie, niet nu al zien aankomen. De Griekse regering zou een besluit maken, op het moment dat wij met de boot zouden vertrekken. We besluiten toch de boot op te stappen en zo snel mogelijk campings en Air bnb’s te benaderen: op zoek naar een veilige, vaste verblijfplaats.

Lees ook: 2 maanden reizen door Italië: onze absolute hoogtepunten

Definitief een lockdown in Griekenland

En wat verwacht werd, werd werkelijkheid. Er komt definitief een lockdown in Griekenland. Op het moment van aankondigen (donderdag 5 november), laat de regering weten dat de lockdown op zaterdag 7 november in gaat. Gelukkig geeft dat ons de kans om te reizen naar een veilige plek. Samen met de al eerder genoemde Nederlanders hebben we een plek gevonden. Samen met dit stel en nog twee andere gezinnen verblijven we in een super fijn accommodatie in het zuiden van Peloponnesos, met iedereen eigen appartement. De eigenaar laat ons weten dat we hier zo lang kunnen blijven als we willen en onze campers kunnen op het erf staan. Uiteraard tegen betaling. Dit geeft ons direct een veilig gevoel. Het is ontzettend jammer dat we ons huis op wielen moeten verlaten, maar er is hier geen stress van het zoeken naar water, leegplek voor de wc of de angst weggestuurd te worden door de politie.

Overwinteren in Griekenland

En zo zitten wij hier nu al twee weken. We houden ons aan de regels, blijven zoveel mogelijk op het terrein van ons verblijf en wachten tot de lockdown in Griekenland over is. De regels hier zijn als volgt: je mag alleen naar buiten voor het doen van boodschappen, halen van medicijnen of om te sporten. Dus als wij naar buiten gaan, dan schrijven we een briefje met daarop onze persoonlijke gegevens en verblijfplaats, de reden van onze activiteit buiten en we nemen onze paspoorten mee. Volgende week zullen we meer delen van ons dagelijks leven tijdens de lockdown in Griekenland. Wat kan er wel, wat kan er niet? En hoe gaan wij hier mee om.    

Zodra het weer mag, zoeken we met camper Fred een plek waar we voor langere tijd kunnen staan. Rustig overwinteren in Griekenland en wachten op betere tijden. In de tussentijd bouwen we hard verder aan ons eigen bedrijf.

Hoe zijn we in de lockdown in Griekenland terecht gekomen?

Benieuwd hoe wij de periode tussen onze rondreis door Italië en de lockdown in Griekenland zelf hebben beleefd? Lees ons uitgebreide verslag in de blog: Roadtrip Europa week 13 over hoe onze keuzes hebben geleid tot deze lockdown in Griekenland.

Reisstel.nl | Lockdown in Griekenland | ons verblijf

Meer weten over Reisstel.nl?

Meer artikelen van Reisstel zijn te vinden op deze pagina van wereldreizigers.nl – ook hebben ze een eigen website die absoluut het bezoeken waard is! Neem snel een kijkje op de website www.reisstel.nl of hun IG kanaal voor dagelijkse updates.

Avatar foto

Reisstel

FULLTIME REISSTEL
Dutch travelcouple Erik & Lisa
Europe vanlife with Fred ?
Sold our house and quit jobs for adventure
Your travelguide for an ultimate trip

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link