Wereldreizigers.nl

Griekenland

Griekenland ligt op ruim twee uur vliegen van Nederland en is daarom een uitstekende bestemming voor een zonnige zomervakantie. Of juist in de koude winter even de warmte op zoeken? Ook dan is Griekenland een prima optie. Het land dat grenst aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije staat bekend om zijn eilanden met zandstranden en heldere zeewater. Duiken, snorkelen en watersporten kan hier vrijwel overal. Wil je meer zien van de eeuwenoude cultuur, dan is Athene natuurlijk the place to be. De Grieken hebben een fenomenale geschiedenis die vele duizenden jaren terug gaat.

Klassieke oudheid

De belangrijkste steden in Griekenland zijn naast hoofdstad Athene onder meer Thessaloniki, Piraeus, Patras, Larisa en Volos. Nog steeds zie je overal de monumenten die de klassieke oudheid vertegenwoordigen. Vooral in Delphi voelt het alsof je teruggaat in de tijd. Tempels, altaren, theaters en het Orakel van Delphi schitteren na al die jaren nog steeds. De tafelberg Akropolis bij Athene is een andere stille getuige van de Griekse geschiedenis.

Griekse eilanden

Wil je gewoon lekker uitrusten op een heerlijk strand, dan kan je terecht op verschillende eilanden. De bekendste zijn Kreta, Corfu, Evia, Kefalonia, Ithaki, Paxos en Lefkas. In totaal kent Griekenland ongeveer 3000 eilanden. De meeste liggen aan de oostkant van Griekenland, in de Egeïsche Zee. Lekker rondtoeren langs bergdorpjes en kleine havenplaatsjes of juist feesten in de vele clubs, Griekenland biedt net zo makkelijk rust als wilde stapavondjes.

Peloponnesos

De Peloponnesos is een veelbezochte vakantiebestemming in Griekenland. Tot 1893 was de Peloponnesos een schiereiland, maar in dat jaar werd het kanaal van Korinthe gegraven en sneed de Peloponnesos af van het vasteland. Het markante kanaal is 25 meter breed en lijkt door een vlijmscherp mes doorsneden.

De Peloponnesos is goed met het openbaar vervoer te doen en je kunt er zeker twee weken rondtoeren. Ga je langs de kust, dan kun je een overdosis aan strand, zee en cultuur verwachten. Het eiland heeft veel stranden met een helderblauwe zee. Wel is er relatief veel kiezelstrand. Ook de natuur is groots.

Het eiland kenmerkt zich door diepe inhammen in het zuiden, grillige gebergten en woeste landschappen in het binneland. Maar het meest indrukwekkend zijn de vele plaatsen met antieke beschavingen. De Myceense, de Venetiaanse en de Turkse overheersing hebben er hun sporen nagelaten.

Epidaurus

Epidaurus is een juweeltje in Griekenland. Verrezen vanuit de antieke oudheid en ligt 65 kilometer van Korinthe in het noorden van de Peloponnesos. Het is een van de meest bezochte plaatsen. Het is een nagenoeg volledig intact gebleven theater, met een betoverend staaltje van architectuur. Niet voor niets worden er nog steeds voorstellingen gehouden. Er kunnen liefst 14.000 mensen op de stenen tribunes zitten. De ruïnes van Mykene zijn ook een toeristische trekpleister.

De ruïnes werden door de Duitser Schliemann ontdekt en op deze plek werd de strijd tegen Troje voorbereid. Monenvasia is een klein eilandje in het zuiden. Het zit via een weg aan het vasteland vast. Op het eilandje ligt een middeleeuws stadje, waar je met veel bewondering doorheen slentert. Het stadje ligt tegen een hoge bergrug aan. Autoverkeer is hier niet toegestaan.

IMG 0800 jpg | vakantie griekenland | Wereldreizigers.nl

Lefkas | Lekker eten in Nidri

Maanden voordat de zomervakantie begon, boekten we een vakantie naar het Griekse eiland Lefkas. We verheugden ons al een tijdje op de zon, de romantische stranden, de pittoreske dorpjes én het heerlijke Griekse eten...

IMG 0551 | vakantie griekenland | Wereldreizigers.nl

Griekenland | Een boot huren op Lefkas, onze ervaring

Lefkas, ook wel bekend als Lefkada, is een betoverende vakantiebestemming in de Ionische Zee (locatie hier). De natuurlijke schoonheid van het Griekse eiland gecombineerd met helderblauwe wateren biedt schitterende...

C47A0EE9 206D 4250 887D D719A3B20146 6DC9D876 006D 44AC 920C 20E305AFEA23 2 | vakantie griekenland | Wereldreizigers.nl

Lekker eten op Kos | Genieten van de Griekse keuken

Wat kun je ontzettend lekker eten en drinken op het Griekse eiland Kos! We kennen de Griekse keuken natuurlijk van de gyros, moussaka, souvlaki en de Griekse salade met feta, maar er zijn nog zoveel andere Griekse...

997B3BA6 FEB7 4FE2 9DEE 6C900CA8E2BE C1A35EFE AE8E 4F8E 818B 61EE47FB2B8E | vakantie griekenland | Wereldreizigers.nl

Het Griekse eiland Kos | Fietsen en bezienswaardigheden

Het Griekse eiland Kos is perfect voor een 10-daagse vakantie. Je kunt er heerlijk fietsen, leuke dingen doen en lekker eten. In april kan het nog fris zijn, maar om te fietsen is het weer perfect. Met fris bedoel ik zo...

Sant' Angelo Rome

‘Net als in de film’ | Europese filmsets top 10

Of je nu in de bioscoop zit, op de bank ligt met je laptop op schoot of achterover hangt bij je flatscreen: als je in een goede film wordt gezogen, lijk je soms in een andere wereld te zijn beland. Fijne...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »