Wereldreizigers.nl
Walvissen - walvissenseizoen in Australië
Home » Oceanië » Australië » Het leven in Australië | Slappe koffie, friet eten, walvissen en dolfijnen

Het leven in Australië | Slappe koffie, friet eten, walvissen en dolfijnen

Thom en Lianne wonen en werken in Australië. Al bijna twee jaar verblijven ze in dit prachtige land en schrijven naast leuke blogs op Wereldreizigers.nl ook regelmatig leuke en korte verhaaltjes op hun Instagram. Volgen dus! Voor degenen die nog geen kennis met Thom en Lianne hebben gemaakt, lees dit even. Onderstaand blog is iets nieuws – het is een verzameling van de afgelopen week. Hoe is het leven in Australië en waar lopen ze allemaal tegenaan? Je leest het allemaal in de hersenspinsels van week 47 ?

Lees ook: Surfen en Haaienaanvallen in Australië + Drone video van Witte Haai

Slappe koffie in de ochtend

Je loopt met je partner over een random strandje met je Hollandse bakkes in de Australische zon. Je bent net wakker en merkt dat je nog niet te dicht bij je partner in de buurt wilt komen, aangezien je merkt dat je mond ruikt naar een etterend puistje. Toch start je een gesprek over hoe lekker het kroelen was vannacht en dat je ook deze ochtend weer niet op je buik kon liggen. Niet omdat je door de bolle buik niet met je hoofd op het kussen kan liggen, maar om hele andere redenen ?

Slappe koffie in Australië
Slappe koffie in Australië

Je neemt nog een laatste goeie slok van je slappe bakkie, waarna je met je door koffie aangekoekte tanden nog een keer lief lacht naar je grietje. Je merkt op dat zij haar koffie al eeuwen op heeft en zich alweer volledig focust op een nieuw project: stenen zoeken. Normaal is dit een hobby voor ventjes waarbij de balletjes nog niet zijn ingedaald. In mijn geval is het mijn 27 jarige partner. Hebben jullie het ook zo getroffen?

Friet eten in Manly

Via Instagram is er al eerder vermeld dat mensen in Nederland mijn wel eens de ‘Chipskoning’ noemen. Zelfs 674 dagen na vertrek wordt er hier en daar nog wel eens een lege zak chips in mijn kamer in Nederland gevonden. Ik denk dat we dan kunnen spreken van een pure liefhebber. Ben ik er trots op? Nee! Vind ik snacken het einde? Ja! Tegenwoordig eten wij toch ook regelmatig vegetarisch en proberen we een beetje te letten op de vettigheid. Met moeite.

Snacks, chips en friet
Snacks, chips en friet

Een nieuw dieptepunt kwam gisterenavond aan het licht. Elke zondag is het ook hier voor ons patatdag. En laten we nu precies recht boven de beste patatboer van Manly wonen. De eigenaar heet John. Hij weet inmiddels mijn naam en vaak knikken we naar elkaar in het voorbijgaan. Gisteren hebben we voor het eerst non verbaal een bestelling opgenomen. Bij binnenkomst keek hij mij aan en een blik was genoeg. 1 medium chips please. Dan weet je dat even.

Het walvissen seizoen in Australië

Al voor wij apart naar Australië gingen stond de walvis altijd bijna op eenzame hoogte op ons lijstje met favoriete dieren. Van mei tot november boeken deze joekels een retourtje van Antarctica naar Australië en terug. Het is inmiddels helaas november, waardoor de laatste walvissen Australië langzaam verlaten. En dat doet pijn. Wat moeten we nu? Er valt weinig meer te loeren wanneer je over de oceaan tuurt met je verrekijker en schele doppen.

Het walvissen seizoen in Australië komt ten einde
Het walvissen seizoen in Australië komt ten einde

Wij vinden deze beesten zo intens vet, doordat ze in eerste instantie gigantisch groot zijn. Daarnaast lijkt het alsof ze alles in slowmotion doen. Dat lijkt dan weer op een toiletbezoek van Thom. Ze spelen, dansen en zingen onder water en zijn altijd op zoek naar avontuur. Eigenlijk precies wat wij ook doen als we samen in bad zitten met de Margriet in onze handen. Wij gaan jullie missen, massale gabbers. De groeten aan de pinguïns en we zien jullie in mei weer. Veilige reis. Ciao!

Byron Bay | Heerlijk leven in Australië

Byron Bay is misschien wel de meest populaire plek in Australië. Iedereen die je hier spreekt wil er stiekem het liefst wonen, de Byron chicks zijn het lekkerst van allemaal en je kan er de hele dag in je hippiepak lopen zonder dat iemand er iets van zegt. De golven zijn perfect, het weer is lekker en de mensen zijn vriendelijk. Echt een plek waar je de boel lekker de boel kunt laten en een zorgeloos leven zou kunnen leiden.

Byron Bay, een populaire bestemming in Australië
Byron Bay, een populaire bestemming in Australië

Wij hebben hier onze Instagram vrienden @alexandlise, na een half jaar heen en weer ouwehoeren, dan toch ontmoet. Zij wonen hier en leiden een beetje hetzelfde leven zoals wij. Lekker werken, een beetje foto’s maken, dom lullen, een hoop surfen en vooral enorm blij zijn dat we in deze tijd in Australië kunnen zijn. Super leuk om deze twee toppers te ontmoeten en een beetje te hypen over het leven in Australië. Tot snel gabbers!

Dolfijnen in het wild

Noem ons een schooier die vroeger niet de droom had om dolfijnentrainer te worden. Oké, ik wilde het liefst prinses worden, maar Lianne wilde koste wat het kost trucjes leren aan de zogenoemde flippers. Wij hebben het idee dat iedereen wel met deze altijd lachende blije eikels zou willen werken. Dat heb je bijvoorbeeld kunnen zien aan die gozer in in Dolfinarium die dolfijn lag af te beren. Tijdens ons leven in Australië zien we ze inmiddels regelmatig zwemmen. Altijd in een groepje, waarbij ze werkelijk de meest vreemde capriolen uithalen.

Dolfijnen in het wild | Australië
Dolfijnen in het wild | Australië

Tegen elkaar aan beuken en hannesen, een beetje springen en een beetje krijsen. Wat dat betreft lijkt het net op een avondje stappen met onze vrienden. Het zien van dolfijnen gaat 100% nooit vervelen. Gelukkig wonen we nu op een plekje waarbij ze altijd weer op duiken en zijn we dus altijd alert.? Nu zijn we eigenlijk wel benieuwd naar jouw droombaan als kind. Brand los, laat je gaan!

Meer van Whatifwefly?

Thom en Lianne leven in Australië. Al bijna twee jaar verblijven ze in dit prachtige land en schrijven naast leuke blogs op Wereldreizigers.nl ook regelmatig leuke en korte verhaaltjes op hun Instagram. Volgen dus! Ook hebben ze een eigen website vol met leuke blogs en extra informatie over hun reizen. Go there!

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- Taking life with a grain of salt

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link