Wereldreizigers.nl
sydney
Home » Oceanië » Australië » Werken als Au Pair in Australië | Gezin vinden & Working Holiday Visa

Werken als Au Pair in Australië | Gezin vinden & Working Holiday Visa

Veel jonge mensen die ervoor kiezen om naar Australië te gaan doen dit op een “Working Holiday Visa“. Dit visum geeft je, buiten de kans het land een jaar lang te ontdekken, ook recht op een jaar werken. Aangezien Australië een relatief duur land is, kan het goed van pas komen om een gedeelte van je tijd hier te gebruiken om wat geld te verdienen De meesten ‘Working Holiday Makers’ belanden in de horeca of bouwomgeving. De lonen liggen over het algemeen een stukje hoger dan in Nederland, terwijl de prijs van boodschappen en een biertje ook iets hoger ligt. Doordat ik graag lang in Australië wilde blijven, heb ik ervoor gekozen dit te doen op een manier die mij niet al te veel geld zou heeft gekost. Ik ben gaan werken als een au pair in Australië.

Lees ook: Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Sydney

Is een Au Pair wel iets voor mannen?

In het begin had ik het gevoel dat een au pair eigenlijk altijd een vrouw zou zijn. Zeker aangezien er hier en daar nog wel eens wat berichten in de media verschijnen over bepaalde delicten van mannen en minderjarigen. Na mij er wat meer in te verdiepen kwam ik erachter dat er wel degelijk gezinnen zijn die mannen zoeken. Hierna heb ik besloten ervoor te gaan en ben ik op zoek gegaan naar het juiste gezin. In het begin heb ik mij vooral gefocust op www.aupairworld.com. Dit is een website die wereldwijd gezinnen en au pairs met elkaar in contact brengt.

Au Pair Care Australia

Na een tijdje zelf zoeken had ik nog geen gezin gevonden. Er waren wel wat bedrijven die mij zouden kunnen helpen, al vroegen zij in mijn ogen vrij veel geld. Uit het niets kwam ik opeens terecht op een Australische site, genaamd www.aupaircareaustralia.com. Op deze site moet je een profiel aanmaken met informatie over jezelf, waarna het bedrijf op zoek gaan naar een geschikte match. 24 uur na het aanmaken van het profiel ontving ik een Whatsappje van de eigenaar en werd ik welkom geheten. Kijk, en dan gaat het balletje rollen! Hier was ik naar op zoek.

Au pair gezin gevonden

Na een tijdje heen en weer te hebben geappt werd ik uitgenodigd voor een Skype gesprek met Michelle, de eigenaar van Au pair Care Australia. Deze kennismaking voelde meteen erg goed en zij verzekerde mij dat ze met een passend gezin voor mij op de proppen zou komen. En nog gratis ook! Binnen een week was het al zover, de juiste match was gevonden. Ik werd gekoppeld aan een gezin uit Sydney met twee jongens van 12 jaar oud. Sportieve binkies, vlakbij de stad en de zee en hele vrolijke ouders op het eerste gezicht. Zo kwam ik in contact met de familie Morsella. Na een avond Skypen met ouders Frank en Julie hebben we direct besloten dat dit een perfecte match was: Ik ga hen 6 maanden helpen met het opvoeden, halen en brengen van Paddy en Lewis. Na wat heen en weer mailen met de familie zou ik begin januari 2019 richting Sydney vliegen om mijn avontuur te starten. Ik werd gewoon au pair in Australië!

Zo gezegd zo gedaan. Op 5 januari ben ik naar Australië gevlogen. Een week later zat ik opeens in een nieuw gezin met onbekende mensen. Met een vreemde taal, een groot huis in een stad en land waar ik niemand kende. Het begin was vrij heftig. Ik voelde me niet op mijn gemak. Ik vroeg me hardop af of ik wel de juiste keuze had gemaakt en waarom ik nou weer zo nodig het avontuur aan moest gaan. Waarom bleef ik niet gewoon lekker veilig in Nederland?

Mijn leven in Sydney

Sydney - Werken als Au Pair in Australië
Sydney – Werken als Au Pair in Australië

Op een gegeven moment begon ik echter te wennen, leerde ik het gezin kennen en maakte ik wat vrienden met wie ik wat tripjes deed op de momenten dat ik vrij was. Want die momenten waren er vrij veel. Aangezien de kinderen gewoon op school zitten was het voor mij taak om te zorgen dat ze in de ochtend hun spullen zouden hebben. En ik zou ze in de middag na school weer opvangen. Al met al was ik elke dag tussen half 9 en 4 uur vrij. Mijn taken waren hier en daar iets koken voor de kids, het brengen van Lewis naar de voetbal, het lopen met de hond en hier en daar wat wasjes draaien. Wanneer ik er aan terugdenk heb ik eigenlijk echt een eitje gehad.

Lees ook: Het Wilde Westen van West-Australië | Een alternatieve rondreis route!

Werken als Au Pair in Australië – de hond uitlaten!

Tijdens mijn tijd als au pair in Australië periode heb ik zo veel geleerd. Wat zou ik zelf doen als ik kinderen heb? Of wat vooral niet? Mijn Engels is met grote stappen vooruit gegaan, ik heb mijn huidige vriendin leren kennen. Ik heb leren surfen en ik heb prachtige delen in de omgeving van Sydney gezien. Daarbij heb ik heb eeuwige vrienden gemaakt met het gezin.

Zelf Au Pair worden?

Mocht jij nou ook twijfelen om voor het au pair in Australië te gaan, raad ik je echt aan in zee te gaan met Au pair Care Australia. Ook toen het even niet heel lekker liep heb ik hen gewoon gebeld en zijn we er samen uitgekomen. Ze staan altijd voor je klaar, het is kosteloos en ze zoeken voor jou een op maat gemaakt gezin. 

Over Thom en Lianne

Dit artikel is geschreven door Wereldreizigers Thom en Lianne. Mocht je meer willen weten over de avonturen van Thom als au pair in Australië dan kun je altijd een berichtje achterlaten op hun Instagram: @whatifwefly

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- Taking life with a grain of salt

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link