Wereldreizigers.nl
Home » Oceanië » Australië » Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Wij zijn Thom (29) en Lianne (27) en hebben elkaar begin 2019 ontmoet in Australië. Beiden hebben we alles stopgezet in Nederland voor een avontuurtje in ‘Down Under’. We zijn bevriend geraakt tijdens een barbecue op Bondi Beach, misschien wel het bekendste strand van Australië. Anderhalf jaar later wonen we op zo’n twintig meter van het strand in Manly, een kustplaatje nabij Manly. Hier werken, wonen, surfen, snorkelen en leven wij met heel, heel erg veel plezier. Je zal de deur maar uitstappen en de walvissen kunnen zien springen in zee. Nou, zo ziet ons leventje er een beetje uit.

Lees ook: Het Wilde Westen van West-Australië | Een alternatieve rondreis route!

Kleine wereld, zelfde humor

Tijdens ons eerste gesprek kwamen we er achter dat wij in Nederland maar tien kilometer van elkaar vandaan wonen. Thom komt uit het boerendorp Schipluiden en Lianne uit Schiedam, onder de rook van Rotterdam. Het klikte meteen en het viel ons vooral op dat we qua humor en uitspraken wel redelijk op een lijn lagen.

Werken op een boerderij in Australië

Eindelijk iemand bij wie je even lekker jezelf kunt zijn, na toch een tijdje op jezelf aangewezen te zijn aan de andere kant van de wereld. Na een tijdje als vrienden te hebben geleefd, zijn we na een paar maanden samen onze farmwork gaan doen. Thom deed dit vooral om bij Lianne in de buurt te blijven, omdat hij niet vies was van een blonde surfchick die niet op haar bekkie was gevallen.

Lianne wilde gewoon graag nog een jaar blijven in Australië. En als je op een werkvisum zit, moet je drie maanden op een farm werken al wil je nog een jaartje blijven. Thom liet zich meeslepen en zo zijn we ergens rond mei 2019 bij een of andere komkommerboer belandt.

Lovers in Hawaii

Tijdens deze gehele komkommer periode zijn we 24/7 samen geweest, waaruit bleek dat we elkaar misschien wel leuker vonden dan gedacht. En ja, zelfs Lianne. Na het einde van ons farmwork zijn we vervolgens op vakantie geweest naar Hawaii, waar het dan uiteindelijk allemaal gebeurd is. Onder een waterval, na een ontiegelijk lange wandeling, had Thom eindelijk alle moed verzameld om Lianne te vragen of zij misschien zijn vrouwtje zou willen zijn. Godzijdank zei ze ja. Elke keer als we over dit moment schrijven of praten begint het aan alle kanten te jeuken, aangezien we het stiekem gewoon een mooi verhaal vinden.

Van Perth naar Sydney in een campervan

Na deze periode hebben we nog zo’n anderhalve maand door Indonesië gereisd en een half jaar in West-Australië gewoond. Tot we begin dit jaar beiden onze baan kwijt raakten door corona. Gelukkig kon Thom nog terug naar een oud baantje in Sydney, waarna we in tien dagen van Perth naar Sydney zijn gereden in een campervan. En dit is niet even een klein ritje. Dit is namelijk een ritje van zo’n 5000 kilometer. Een vrij tof en heftig avontuur al zeggen we het zelf.

Surf lifestyle in Manly

Nu wonen we in Manly, op rolafstand van een prachtig strand met hele fijne golven om te surfen en een mooie baai om te snorkelen. Hier zien we zo af en toe walvissen springen, haaien zwemmen en dolfijnen spelen in de golven. Zelf surfen we ook regelmatig en wandelen we door de mooie natuur. We hebben hier beiden een baan, waarvan we makkelijk kunnen leven en lekker kunnen sparen voor nieuwe avonturen.

Volg ons

Ook zijn we afgelopen januari een eigen Instagram pagina @whatifwefly_ en website, www.whatifwefly.nl, gestart. Mochten jullie het leuk vinden ons via de kanalen te volgen, dan is dat uiteraard heel leuk. Wij gaan jullie hier op Wereldreizigers.nl verder ook voorzien van de nodige updates, dus we komen elkaar ongetwijfeld snel weer tegen!

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- Taking life with a grain of salt

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link