Wereldreizigers.nl
Home » Oceanië » Australië » Twijfels in Australië | Covid-19 visum regelen of toch terug naar NL?

Twijfels in Australië | Covid-19 visum regelen of toch terug naar NL?

We zitten halverwege in oktober in Australië, met nog zo’n twee maanden te gaan op ons huidige visum. De Australische zomer gaat beginnen, de temperaturen gaan al richting de 30 graden en het fantastische leven, dat hier altijd al is, wordt nog maar eens opgewaardeerd. Toch zitten we momenteel in een periode dat we even niet weten wat we moeten doen. Het visum verloopt, teruggaan naar Nederland in de winter is eigenlijk even een doemscenario. Zeker met het huidige corona gebeuren. Maar willen we hier dan gaan studeren? Of gaan we op de gok voor een Covid Visum? Of misschien wachten we wel tot Nieuw-Zeeland open gaat. Kortom: Twijfels in het buitenland.

Lees ook: Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Welk visum gaan we aanvragen? Of toch terug naar NL?
Welk visum gaan we aanvragen? Of toch terug naar NL?

Working Holiday Visa in Australië

Op dit moment zitten wij op ons tweede werkvisum in Australië. Dit geeft ons het recht te werken en reizen door het hele land. Hier hebben we dan ook inmiddels bijna twee jaar goed gebruik van gemaakt. Zo goed, dat we eigenlijk nog wel even willen blijven. Er zijn hier echter niet gigantisch veel opties meer over. We hebben momenteel de keuze om een studie te starten, een Covid Visum aan te vragen of op een Toeristen Visum te blijven en wachten tot Nieuw-Zeeland open gaat.

Lees ook: Werken als Au Pair in Australië | Gezin vinden & Working Holiday Visa

Studentenvisum in Australië

Elke dag schieten de twijfels door ons hoofd, aangezien we niet weten waar we goed aan doen. Een studentenvisum kost klauwen met geld, wat zeker met het oog op de niet opengaande grenzen van Australië best een risico is. Zeker omdat we in mei voor een maandje naar Nederland gaan i.v.m. de bruiloft van Thom zijn zusje. We zouden duizenden dollars af moeten tikken om hier gebruik van te maken. Op zich een optie, ware het niet dat we na onze reis naar Nederland het land hier weer in willen komen.

Covid Visum in Australië

Naar aanleiding van het corona virus heeft Australië een zogenoemd Covid Visum in het leven geroepen. Hier kan je gebruik van maken, wanneer je op een boerderij op het platteland werkt of wanneer je na het verlopen van je visum niet naar je thuisland kunt. Momenteel is het natuurlijk niet zo gezellig in Nederland, waardoor we hier waarschijnlijk wel voor in aanmerking zouden kunnen komen. Maar hoe de wereld er over twee maanden uitziet, weet niemand. Het grote nadeel is namelijk dat wanneer dit visum wordt afgekeurd, je geen nieuw visum mag aanvragen en het land moet verlaten.

Toeristen visum in Australië

De laatste optie is om een toeristenvisum aan te vragen en maar ‘illegaal’ te blijven werken. We hopen dan dat de grenzen van Nieuw-Zeeland opengaan, waar we nog zo’n zelfde Working Holiday Visum aan kunnen vragen. Maar goed, de grenzen zijn voorlopig nog dicht.

Lees ook: Rondreis Nieuw-Zeeland | Alle pracht van de wereld in één land

Al met al zitten we dus vol twijfels. Teruggaan naar Nederland staat onderaan ons lijstje. Het is absoluut geen ramp en Nederland is meer dan prima. We hebben alleen momenteel wel ons werk, huis en leven hier. Daarbij kunnen we met ons inkomen ook eens een keertje goed sparen.

Visum aanvragen | Twijfels in Australië
Visum aanvragen | Twijfels in Australië

Wat er gaat gebeuren weet niemand. De twijfels nemen wel toe, al beseffen we ergens wel dat het allemaal luxe keuzes zijn. We hebben namelijk amper last hebben gehad van het hele corona gebeuren. Toch hopen we dat we onze reis voort kunnen zetten en genieten van alles wat Australië en misschien Nieuw-Zeeland ons te bieden heeft.

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- Taking life with a grain of salt

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link