Wereldreizigers.nl
campervan

Het leven in Australië | Studentenvisum en leven als Digital Nomad

Thom en Lianne wonen en werken in Australië. Al bijna twee jaar verblijven ze in dit prachtige land en schrijven tijdens hun verblijf in dit prachtige land regelmatig leuke blogs op Wereldreizigers.nl. Volgen dus! Benieuwd wat er de afgelopen week allemaal in het verre Australië door hun hoofd is gegaan? Lees dan snel verder!

Een sprong in het diepe

Lianne is als de dood voor kakkerlakken en naalden. Thom schijt in zijn broek voor grote Australische spinnen, slangen of wanneer de KitKatjes op zijn. Mede daarom hebben wij van horen zeggen dat het goed is om af en toe een stapje in het diepe te nemen. Vandaar deze stoere foto. Vind je dit afgezaagd? Dat kan, maar ga dan eens in gesprek met een blok hout. Die hebben het ook niet makkelijk.

Een sprong in het diepe
Een sprong in het diepe

Het voelt fijn om te weten waar je naartoe wilt met z’n tweetjes. Het hebben van een doel geeft een soort rust in je pan. Lekker met de camper rondrijden in Australië, ik kan me niets toffers meer voorstellen.

Zwoel kijken en toekomstplannen

Wij hebben afgelopen week meegedaan aan een Australisch kampioenschappie ‘zwoel kijken’. Aan jullie de eer om te gokken hoeveelste we zijn geworden. Lianne vind het vaak sexy als ik mijn ogen klein maak. Gelukkig heeft ze de mazzel dat mijn ogen van zichzelf al de diameter van een bavianen navel hebben. Zelf noem ik Lianne wel eens dopoog, aangezien het soms lijkt of haar ogen uit haar hoofd vallen als ik haar een tikje op haar achterhoofd geeft. Nee, sexy kijken is niet bepaald onze specialiteit. Negen van de tien keer zit er nog chocomel in de snor of aioli in de mondhoek. Enfin.

Onze droom: leven als Digital Nomad in Australië
Onze droom: leven als Digital Nomad in Australië

Digital Nomads

Buiten dit gezever is het misschien nog wel leuk om te weten hoe we de dagen als Digital Nomad doorkomen. We verblijven al geruime tijd in Australië en dat moet natuurlijk ergens van betaald worden. Lianne is daarom enige tijd geleden begonnen met het verkopen van haar toffe designs, voorbeeldje hier.

Ik houd me vooral bezig met het werken op de bouw omdat dat gewoon goed geld verdienen is hier in Australië. Als side-hustle houd ik me veelal bezig met bitcoin en het checken van cryptokoersen.

Studentenvisum in Australië

Zoals je ongetwijfeld kunt zien is Lianne trouwens blij. Heel blij. We hebben namelijk vorige week ons studentenvisum aangevraagd. Lianne die gaat studeren en ik die lekker mee kan liften. Een flinke investering, maar we mogen in ieder geval voorlopig nog legaal in Australië blijven en daarbij werken. Nu maar hopen dat bitcoin en andere cryptovaluta zich koest houden, of keihard stijgen natuurlijk… Dat zou in ieder geval wel en beetje rust geven in de portemonnee. Al met al is het studentenvisum een lekker vooruitzicht welke ons ook de tijd geeft om na te denken hoe we ons leven als Digital Nomad verder in gaan richten.

Lianne is blij, we hebben een studentenvisum in Australië aangevraagd!
Lianne is blij, we hebben een studentenvisum in Australië aangevraagd!

Daarbij hebben we onszelf ook maar eens even verwend met een kleine vakantie voor ik Lianne met haar Dora broodtrommeltje voor de eerste keer naar school moet brengen. Eind januari gaan we een ruime week op vakantie naar Tasmanië. Klimmen door de bergen, mooie stranden, pinguïns en vooral avontuur! En dat blijft het aller – allerleukste om te doen. En zoals elke man weet: ‘A happy wife means a happy life. Dus ja?

Reizen met een Campervan

Waar we vroeger regelmatig met onze bolle bipsies met papa en mama mee moesten naar de camping in Frankrijk, is dat nu anders. Tegenwoordig reizen wij, net als talloze mensen, veel rond in een campervan. Deze bus hebben we (je raadt het al) betaald met bitcoin, of beter gezegd de winst die we ermee gemaakt hebben.

En voor ons is dit toch wel de fijnste manier van reizen geworden, het #vanlife leventje bevalt ons wel! Je hebt alles bij je en kan gaan en staan, waar en wanneer je wilt.

Met een campervan reizen is toch wel erg fijn in Australië
Met een campervan reizen is toch wel erg fijn in Australië

Een rolletje wc-papier onder je oksel en altijd maar weer met je zandpoten je nest in. Niks is te gek en dat is precies waar wij van houden! Wat is jullie favoriete manier van reizen????????

Blue Mountains & Baltzer Point

Afgelopen weekend hebben we weer eens een van de mooie dingen van het leven in Australië kunnen zien. We zijn vroeg uit de veren gegaan om naar de Blue Mountains, een gebied op zo’n 2.5 uur rijden van Sydney, te gaan. Hier hebben we de hike richting het Baltzer Point gedaan, ware het niet dat we beiden flink last hadden van een avondje bier hakken. Het was 1,5 uur lopen met een nare, zure smaak in de keel, prikkerige ogen, een zwetend kruis en de Australische zon op je pan. En als jij dacht dat de binnenkant van een kroket heet kan zijn, probeer dan eens een dagje in de Australische zon. Een ontspannen dagje uit schijnen ze dat te noemen.

Blue Mountains & Baltzer Point, Australië
Blue Mountains & Baltzer Point, Australië

De gemiddelde afstand tussen mij en Lianne vaak wel een meter of 20, aangezien Lianne nog net ietsje slechter gaat op een kort nachtje. Of had dit iets te maken met de erbarmelijke lucht die uit Thom zijn arie kwam? Al met al was het uitzicht meer dan genieten en dat maakt het zo’n marteling meer dan waard. Wel waren er ontiegelijk veel vliegen die je werkelijk overal lastig vielen. Daarom tot slot een vraag aan de mannen onder ons. Hebben jullie ooit tijdens het wildplassen een vliegje op je dopje gehad? Ikke helaas wel.

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- Taking life with a grain of salt

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link