Wereldreizigers.nl
Press conference on Omans joint programme for the FIFA World Cup Qatar 2022 3 Copyright Ministry of Heritage Tourism Sultanate of Oman scaled | FIFA World Cup Oman | Wereldreizigers.nl

FIFA World Cup 2022 en de Hayya Digital Card (het WK-visum)

REISNIEUWS (persbericht) 15 september 2022: Het ‘Oman’ programma voor de 2022 FIFA World Cup QatarTM is bekend! Tijdens de persconferentie in Muscat maakte het Sultanaat Oman, vertegenwoordigd door het Ministry of Heritage & Tourism (MoHT) alle details bekend met betrekking tot de festiviteiten in Oman en voordelen voor WK-fans, om via Muscat te reizen. 

Press conference on Oman © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman
Press conference on Oman © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman

Het Oman Programma

Azzan Qasim Al Busaidi, secretaris van het MoHT en hoofd van het management van het ‘Oman’ programma, bevestigde dat het Sultanaat de staat Qatar, die de FIFA World Cup organiseert, op meerdere gebieden zal ondersteunen. Het programma is er vooral op gefocust om Muscat, de hoofdstad van Oman, te promoten als stad waar WK-fans en voetballiefhebbers een warm welkom zullen krijgen. Via Muscat krijgen zij ook makkelijke toegang tot het Sultanaat. Zo is er een WK-fanvisum voor houders van een Hayya Card, zijn er dagelijkse vluchten van Muscat naar Doha, fijne vervoersfaciliteiten, leuke evenementen en hotelaanbiedingen in en rondom Muscat.

Lees ook: 7x verassende feiten over Oman

Camels on the beach Salalah Dhofar © Ministry of Heritage Tourism Sultanate of Oman | FIFA World Cup Oman | Wereldreizigers.nl
Image capturing Camels on the beach in the mountainous area near Salalah Marina, Salalah, Dhofar, Oman

Hayya Digital Card

Houders van de Hayya Digital Card, die voetbalfans moeten aanvragen om de 2022 FIFA World Cup QatarTM te kunnen bijwonen, krijgen een gratis visum voor Oman, dat geldig is voor meerdere binnenkomsten. Dit visum is tot 60 dagen geldig. Eerste graad familieleden mogen de Hayya Digital Card houder ook vergezellen tijdens de reis door het Sultanaat.

Daarnaast bieden 120 wereldwijde boekingspunten van Oman Air, de nationale luchtvaartmaatschappij, speciale tarieven voor ticketpakketten (met verblijf). Fans die een daguitstap naar Oman willen boeken, kunnen voordelige tickets boeken vanaf OMR 99 (ongeveer 255 euro) voor economy class en vanaf OMR 305 (ongeveer 785 euro) voor business class tijdens de WK-periode van 20 november tot en met 3 december 2022.

Nizwa Goat Market © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman
Nizwa Goat Market © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman

Tijdens de WK-periode worden er 20.000 hotelkamers, 200 toeristische producten van 35 touroperators en 10 transportbedrijven in het programma aangeboden. Zij zijn een samenwerking aangegaan met 52 luchtvaartmaatschappijen die op Oman vliegen. Op het programma staat onder meer het World Cup Fans Festival. Dit festival wordt gehouden in de tuinen van het meer dan 9.000 vierkante meter Oman Convention & Exhibition Centre.

Ondersteuning Qatar

Khaled Al Mawlawi, adjunct-directeur-generaal voor Marketing, Communicatie & Event Experience bij Qatar’s Supreme Committee for Delivery & Legacy, benadrukte tijdens de persconferentie dat het programma van het Sultanaat om de staat Qatar te ondersteunen bij het organiseren van de FIFA World Cup alle verwachtingen heeft overtroffen.

Het programma wordt uitgevoerd door een team onder leiding van de MHT en bestaande uit diverse overheids- en particuliere instellingen, waaronder het ministerie van Cultuur, Sport en Jeugd, de Koninklijke Politie, Oman Tourism Development Company (OMRAN), Oman Air en Oman Airports.

Lees ook: Top 10 meest Instagrammable plekken van Oman

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link