Wereldreizigers.nl
Home » Zuid-Amerika » Colombia » Must see Colombia | Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals

Must see Colombia | Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals

De Rosario Eilanden zijn een archipel gelegen in Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals aan de Colombiaanse Caribische kust. Het is slechts een uur van de populaire toeristische stad Cartagena. Ze zijn mooi, divers en zeker een bezoek waard, voor een dag of zelfs langer. De Rosario eilanden zijn een echte must see in Colombia.

Lees ook: Rondreis door het kleurrijke Colombia | Zo veel meer dan Pablo Escobar

Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals

Nationaal Park Rosario | Colombia
Nationaal Park Rosario | Colombia

Als onderdeel van het Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals zijn de Rosario-eilanden een integraal onderdeel van een van de belangrijkste nationale parken van Colombia, en het enige park in het land dat voornamelijk onder water ligt. Als zodanig zijn de eilanden en de omliggende wateren opmerkelijk goed bewaard gebleven, wat betekent dat je kunt genieten van hun wonderen zoals de natuur het bedoeld heeft.

Prachtige Caribische stranden

Hoewel sommige van de eilanden rotsachtig zijn of omringd door mangroves, zijn veel van hen de thuisbasis van prachtige, pittoreske Caribische stranden: het soort stranden dat je echt wilt ervaren in het Caribisch gebied – wit zand, sprankelend blauw water, een paar palmbomen, en niet veel anders!

Wit zand, palmbomen en zon | Rosario
Wit zand, palmbomen en zon | Rosario

Het mooie van een bezoek aan de Rosario-eilanden is dat het echt iets te bieden heeft voor alle verschillende smaken – meer avontuurlijke reizigers kunnen kajakken op zee, gaan duiken, of sportvissen, terwijl de meer ontspannen bezoekers gemakkelijk een dagje op het strand kunnen luieren, chillen in een hangmat, of een cocktail drinken terwijl ze naar de zonsondergang kijken.

Makkelijk bereikbaar vanuit Cartagena

Gelegen op ongeveer 100 kilometer van Cartagena is het ook heel gemakkelijk om de eilanden te bezoeken, al is het maar voor een dag. De meeste eilanden zijn in een uur of minder te bereiken vanaf de haven van Cartagena, dus ook al is je reis naar Colombia kort, je hoeft je geen zorgen te maken over het missen van de Rosario-eilanden.

Naast het feit dat de Rosario-eilanden dicht bij Cartagena liggen, vormen ze ook een mooi contrast met de stad. Hoewel Cartagena ongetwijfeld mooi is, is het er erg toeristisch en na een paar dagen zijn veel mensen op zoek naar een onderbreking. 

Lees ook: Must sees in Medellin | Traditionele Colombiaanse cultuur

Wat te doen in Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals

Kajakken in mangroves

Een van de coolste activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een bezoek aan de Rosario-eilanden is een kajaktocht tussen de majestueuze mangrove-tunnels van Isla Grande. Dit unieke ecosysteem komt veel voor op de eilanden en er zijn niet veel leukere dingen te doen dan in een kajak te springen en de surrealistische tunnels te verkennen die door de mangroven worden gevormd.

Het Oceanarium

Het natuuraquarium op Isla de Pajarales staat bekend als een geweldige plek om te bezoeken als als je geïnteresseerd bent om meer te leren over de onderwaterwereld van deze regio. 

Prachtige zonsondergangen

Zoals je zou verwachten van een archipel van Caribische eilanden, zijn de zonsondergangen op de Rosario eilanden enkele van de meest spectaculaire in het Caribisch gebied. Elk hotel of strand dat naar het westen is gericht biedt ‘voorste rij zitplaatsen’ voor deze prachtige spektakels, en elke avond is anders, dus verwacht een aantal echt gedenkwaardige zonsondergangen te zien tijdens je bezoek.

Zonsondergang, Rosario Eilanden | Colombia
Zonsondergang, Rosario Eilanden | Colombia

Duiken

Of je nu zin hebt om te leren duiken of al een expert bent, je zult zeker genieten van het duiken in de beschermde wateren rond de Rosario-eilanden. Met veel goed bewaarde koraalriffen en zelfs een paar wrakduiken om van te genieten, kunt u zich gemakkelijk aanmelden voor een dagje duiken of een cursus in Cartagena.

Koraalrif Rosario Nationaal Park, Colombia
Koraalrif Rosario Nationaal Park, Colombia

Fosforescerend plankton bij de ‘Enchanted Lagoon’.

Dit brakke watermeer in het hart van Isla Grande staat bekend om het prachtige en surreële schouwspel van fosforescerend plankton dat op een donkere, stervrije nacht lijkt te gloeien en te slingeren met licht bij elke aanraking van het water. s Nachts zwemmen in het meer, kijken naar kleine groene lichtjes die om je lichaam heen dansen is een van de meest unieke en gedenkwaardige redenen om de Rosario-eilanden te bezoeken. Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals zal je zeker niet teleurstellen. Bezoek het park en laat je verassen!

Lees ook: 20 Must Sees in Zuid-Amerika | Voer voor je Bucketlist

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
8 Shares
8 Shares
Copy link